Nedräkning

Nu är det snart dags för mässan som vi jobbat förvånadsvärt hårt för i flera månader. Men kul har det varit samtidigt. Nu gäller det bara att det kommer folk också.

Vi har nu dryga 30 utställare, alla med olika inriktning (några med vissa likheter dock) vad det gäller Kropp och själ, föredrag och olika prova-på.

Fikat är förberett och i morgon ska vi åka och möblera och be en liten bön att alla får plats. Borden var rätt så mycket bredare än vad jag kom ihåg så det är lite risk att det blir lite trångt.

Har vi tur hinner vi möblera före puben så vi även hinner dit på en snabb öl.

Men, har du inget bättre för dig så kom en sväng till Fjärås på lördag. Jag tror inte att man ångrar det.

Tandläkare

Var hos tandläkaren och fick min sönderbitna tand fixad. Det var inte gratis, precis. Dessutom tyckte hon att jag skulle skaffa bettskena eftersom jag tydligen ligger och biter ihop på nätterna. Den är inte heller gratis.

Fy, ibland vore det inte så dumt att vara 18 igen. Eller ha bra tänder. Vill inte ens tänka på att mina tandläkarpengar under senaste året skulle räcka till en vecka i ett varmt land.

Vanlig dag

Har inte hänt så mycket intressant idag. Var och handlade eftersom äldsta dotterns halva klass kommer i morgon och stannar ett par dagar. De ska spela in en film som ett projektarbete i en kurs.

Annars har det inte hänt så mycket. Riktigt skönt att ha lite lov. Ska i och för sig jobba lite i morgon i Frölunda men annars är jag helledig fram till lördag. Gott!

Hemma igen

Så var påskens resa till Enköping över. Det var precis som vanligt, hände inget förutom att mamma för första gången hade lite vin med sig upp så man kunde få ett glas. Där uppe dricker de ju inget fast M tog ett glas efter att ha blivit bjuden. Inte så att han gillade det men det gick ner i alla fall.

Annars spelade vi Yatsy (hur trist blir inte det efter tio gånger?) och kort, främst Maja. Det var rätt kul. Det brukade vi spela när jag var liten, hade glömt hur man gjorde.

Hem körde vi i snö. Rätt mycket snö. Moddigt och eländigt de första tio-femton milen sen lugnade det ner sig tills vi kom till Borås, då var det dags igen. Men hem kom vi. Nu sitter jag här med en av polkagrisarna som jag försökte lägga in mobilbild på utan att lyckas. Ska nog klara det med nångång.

Tänk, nu är det snart mässa. Så mycket jobb och snart är det över. Tack gode gud att jag har haft M.

allt lugnt

allt är lugnt.. gick bra upp, lite oväder på vissa håll men ingen större fara. testar mobilblogg. det går väl så där.

Enköping

Nu bär det av till Enköping. Eller om en stund i alla fall när jag har lyckats att väcka barnen och packat. Lite trött blev jag när jag såg att det snöade. Jag har ingen lust att åka 50 mil på dåliga vägar men det får gå. 

I  Enköping finns varken dator eller Internet. Där slappar man och äter godis. Och mat. Och fikar. Dygnet runt. Inte så illa, ändå. Var inte uppe alls i somras så nu är det på tiden att träffa släkten lite igen.

Maken stannar hemma och ska greja ordning några av de halvklara projekt vi har. Det säger han i alla fall, vi får väl se vad som är klart när jag kommer hem igen.

Barnen ser fram emot Godisstoppet i Hummelsta som ligger rätt nära Enköping. De skriver att de är Sveriges största godisaffär men det är jag inte så säker på. Fast oavsett hur det är med den saken så har dom massor av godis och det är väl det som är det viktigaste.Ha en kanonhelg!

Kultkalas

Var som sagt och tittade på äldsta dotterns strålande föreställning i måndags och igår drog hon med mig till treornas avgångsprojektarbete, en pjäs som heter Bredäng. Den var ok, inte jättebra, men ok. Vissa skådisar var mycket bra, dock.

En höjdpunkt var dock när musikskolan hade uppträdande innan föreställningen. Ett killband med fem st sjuor körde lite rocklåtar och jösses vad bra de var. Sångaren, som enligt dottern såg ut som en liten plockepinn-pinne, ställde sig vid micen och började sjunga. Jag fattar inte var den rösten kom ifrån. Jättebra.

Idag ska dottern med klassen och titta på en föreställning i Borås. Trots att min favorit Ulf Dohlsten är med fick jag inte följa med. Sorgligt. Men hämta vid skolan efteråt, det får vi förstås...

Dagens sanning

image15

Teater

Dottern hade premiär på sin och sina klasskamraters föreställning Dialoger och monologer idag. Den gick superbra. Dom var jättebra och alla i publiken blev meganöjda (utom kanske hennes kompis E som grät floder. Men jag ska inte säga nåt, jag var nära att börja jag med).

Eftersom de hade skrivit den själv utifrån låttexter och böcker var det ännu roligare. De var så duktiga!
Allt finns inspelat och vi hotar nu med att lägga ut den på Youtube men bara vi andas om det hotar hon oss med livet. Kan vara bra att ha i rockärmen om hon blir bråkig nångång.

Måleri och SM

Var på målarkurs hela helgen. Det var kul men inte riktigt som jag tänkt mig. Vi lärde oss lite principer och jag får väl försöka tänka på dom när jag målar hos M i fortsättningen. Kan bli bra, har fått lite nya idéer. Att den här sortens måleri inte heller prioriterar motivet uppskattas. Jag kan inte ens rita en streckgubbe, däremot gillar jag färg.

Maken kom hem från bågskytte-SM med en guldmedalj i lag. Han tyckte att familjen kunde ha varit lite mer entusiastiska och visst, det var ju jätteroligt för honom/dom.
 
Dags för äldsta dotterns premiär idag. Hon har varit så nervös att hon knappt kunnat sova men nu verkar det ha lugnat ner sig lite. Och jag vet att hon kommer göra en kanonföreställning!

Festivalfinal

Så, nu var mitt favoritprogram slut för det här året. Vann rätt låt? Nja, jag tycker inte det. Det är väl inget fel på Perrelli men mina favoriter heter Rongedal och Sanna. Men så länge inte BWO eller Sjögren vann kommer jag inte att klaga.

Nackdelen med Hero är att så snart jag hört den har jag även glömt den. Antar att det lär ändra sig inom kort. Radion kommer med största sannolikhet spela sönder den totalt innan det är dags för stora, och rätt ointressanta, finalen.

Ålder

Alltså, jag tycker egentligen inte att det är så hemskt att bli äldre (alternativet är ju onekligen mycket sämre). Det som är hemskt är att alla andra bara blir yngre och yngre. Från att alltid varit yngst i umgänget inser jag nu att när man snart är 40, då är man inte så ung längre.

Jag såg en bild på en man som jag var helt säker på var äldre än jag, jo tjena (som yngsta dottern skulle sagt). Han var 37. Jag tror inte jag vill veta hur gammal jag ser ut att vara.

Jag bara undrar, kan jag inte ha fest längre? Ska jag bjuda in till bingo och ett glas likör istället?

40-års kris? Nä, hur kan ni tro det?

Högskolan

Nu är jag äntligen klar med min högskoleuppgift. Med tanke på att den ska vara inne i morgon kl 9 är det inte så illa ändå. Ska bara korrläsa en gång till och ändra eventuella fel. Sen är jag klar. Det ska firas med lite TV. Jag är ett geni!

Var på föreläsning med jobbet igår. Det var Lisbeth Carlberg som föreläste. Vi har hört henne en gång tidigare men hon är helt klart värd att lyssna på. Men blir både lite lycklig och fundersam på en gång.
Jag vet i alla fall att jag ska dö som en solros och inte som stuprör.
Ledig tisdag

Är ledig idag, som de flesta tisdagar. Nu är det meningen att jag ska sitta här vid datorn hela dagen och göra klart min uppsats på kursen som jag går. Jag ska till högskolan och lämna in den på torsdag. Så, kommer jag att göra det, sitta här och plugga? Troligen inte. Jag kommer nog som vanligt hitta på tusen andra saker att göra och istället sitta här i morgonkväll med jätteångest. Det hade ju varit kul om man kunde lära sig nångång. Jag ska försöka.

Andra chansen

Jag hade inga speciella önskemål vad det gäller kvällens melodifestival så jag blev varken glad eller besviken. Jag gillar däremot Tappers låt. Jag trodde att jag skulle vara rätt ensam om det men så var tydligen inte fallet. Kul att den gick så långt som den gjorde.

Dagens pluggande har väl gått sådär. Skrev ner nån sida i morse men efter vi var och kollade på lokalen för mässan somnade jag och sov som en stock i tre timmar. Ska se om jag får ner nåt nu medan resten av familjen, eller i alla fall delar av den, tittar på TV.


Firande, kvinnodag och mässan

Var ute med M nr 2 igår och firade henne på födelsedagen. Det blev kanonbra. Bättre än jag vågat hoppas på. Så skönt. Nu kan M nr 1 och jag slappna av ett litet tag. M nr 2 är en så otroligt söt och gullig person och vi ville ju så klart att hon skulle få en kväll sent att glömma. Hon blev nöjd och det verkar som om de flesta av de andra också var nöjda.

När jag talade om för maken att det är internationella kvinnodagen idag och att vi måste ut och göra blodoffer till Moder Jord sa han bara: "jaha". Trist. Hade varit kul med en liten reaktion så nu funderar jag på att verkligen gå ut och offra något bara för att se vad han säger.

M nr 1 och jag var också och kollade på lokalen där vi ska ha mässan. Det blir perfekt men faktum är att det börjar bli fullt. Nu gäller det att de sista betalar sina fakturor snabbt om de vill ha kvar platsen. Det verkar som om det skulle kunna bli kö på platserna.

På nåt sätt känns det som om jag börjar få kontroll på allt. Ingen dum känsla alls. Måste firas med en fika.


Städer

När äldsta dottern såg att en på TV hette London i förnamn blev hon lite sur och tyckte att hon och lillasyster har för vanliga namn (trots namnen Sunshine och Moonlight), de ville också ha namn som städer som ovan nämda London och Paris och alla andra.

Eftersom jag gör allt för mina barn döpte jag genast om dom till Västerås och Enköping.


Att kyssa William Shakespeare

Kollegan R drog med mig, äldsta dottern och kollegan C på teaterföreställning i Ulricehamn i söndags. Det var Jag William som spelades. Jag gillade föreställningen. Lite smånervös blev jag dock när skådespelaren hoppade ner från scenen, gick fram till en på första rad (mig) och började prata kyssar. Han (William) tyckte att folk kysstes för lite och tänkte råda bot på det. Efter att ha hållt mig i handen och känt på min panna tyckte han att det var för lång tid sedan jag fick en kyss. Så det gjorde han nåt åt direkt. En puss fick jag. Efter det gick han bakåt i publiken och gjorde samma sak på en man.

Det här gjorde att det blev en annorlunda upplevelse av en teaterföreställning, det kan jag lugnt säga.

Men alltså...

Eftersom jag hört att jag är lite otydlig vill jag bara förtydliga vad jag egentligen menar med alla dessa diagnoser eleverna "har", vilket jag har försökt att få fram utan att lyckas nåt vidare bra.

Självklart finns det människor som behöver en diagnos, som har vissa problem, det säger jag ingenting om. Men det jag reagerar på är att så fort nån inte riktigt passar in i skolans, ibland rätt trånga, mall så måste det vara nåt fel på personen. Det kan inte vara så att skolan är för enkelspårig och fyrkantig?

Och då när man börjar rota och leta, då är det klart man hittar nåt. Bara man gräver riktigt djupt. Jag är helt säker på att man kan hitta nåt på mig och dig och alla andra också. Om man bara ger sig fan på det.

Filmkväll

Hade filmkväll igår. Ett gäng kompisar kom över och vi satt halva natten och tittade på film. Jättetrevligt. Men idag när jag vaknade mådde jag inget vidare. Det kändes som en rätt rejäl baksmälla, grejen är ju bara att jag inte drack en droppe alkhol igår. Kanske den där förkylningen jag gått med länge "äntligen" bryter ut.

Började dagen med en TREO och ska nu sitta i min soffa och titta på gårdagens inspelade melodifestival. Låter som en lagom plan än så länge. Har än så länge undvikit alla tidningar och sidor på nätet som kan tänkas avslöja hur det gick.

ADHD igen

ADHD-diskussionen går vidare på jobbet. Igår berättades det om att ett av symptomen är dåligt tidsminne. Ett exempel som togs upp var: "Om man frågar en som man misstänker har ADHD vad han/hon gjorde i söndags så kan det ta mycket lång tid innan personen kommer på det".

Under utläggningen satt jag och funderade på vad jag gjorde i söndags.... det tog tid att komma på det. Och jag hade dessutom fel, fick jag reda på när jag pratade med äldsta dottern. Det var inte nu i söndags vi var på bio, det var söndagen innan dess.

Så, okej, igen. Man får det man letar efter. Det jag kallar ointresse eller demens light, ger andra diagnos på.


Måste allt vara så fyrkantigt? Man måste ju få vara olika.


RSS 2.0