Upp och ner

Upp och ner och upp och ner och upp och ner. Livet i ett nötskal. Men livet är bra. Ändå.


Ragga?

Yngsta dottern och jag satt och pratade om raggningsrepliker (av nån anledning). Hon föreslog denna:
"Hallå där puddingen, står du här och dallrar?"
Vet inte hur resultatet på den skulle se ut?

Inte den snyggaste tårta jag bakat men för...

img_1985 (MMS)

Inte den snyggaste tårta jag bakat men förhoppningsvis god.  Och höstlov!!! Härligt! Även om vi har saker att göra. Men det behöver jag väl inte tänka på nu?


27 okt

Var på bio med jobbet igår. Eller inte med jobbet kanske men kommunanställda fick gå om de ville. Inte så många nappade. Kanske beroende på att filmen inte var helt ny men för mig som inte sett den var det ett tillfälle att nappa på.
True grit hette filmen. Den var riktigt bra. Den unga tjejen som spelade var superduktig skådis och att sen andra som Jeff Brigdes och Matt Damon var med gjorde ju inte saken sämre.
Idag fyller min yngsta lilla bebisdotter 17 år. Helt otroligt! Det var ju vad jag var förra veckan...
Grattis gumman!!!

Trött

Ibland blir jag så trött på det här inskränkta stället jag bor på. Idag när barnen och jag skulle ner till sjön för att fota lite så åkte vi ner till sjön genom en bom. Den bommen får egentligen inte stå där eftersom det nedanför är en båtramp som man inte får stänga av, enligt kommunen. Bommen var i alla fall upplåst så det var bara att öppna, åka ner och stänga efter oss.

MEN! När vi skulle upp igen har nån av idioterna som bor där låst bommen så vi inte kom igenom. Tur att äldsta dottern har lite  kunskaper i att komma igenom lås. Annars tror jag att jag hade kört genom bommen på ren ilska.
Fotosessionen gick helt okej i alla fall. Eller, någorlunda.
Jag vet inte om dottern med pojkvän hade ställt upp om jag redan innan hade sagt att jag förutom korten på de båda ville ta kort på dom när de var sminkade och sen hade massa vatten på sig (hade med en blomspruta). Men lite kul var det. Tyckte jag i alla fall som stod med varma kläder.

Social helg

Har haft en social helg. I fredags var vi bjudna till vänner i Göteborg, där vi satt och pratade alldeles för sent med tanke på att jag skulle upp tidigt i lördags. Men trevligt var det! Fast ett av målen men träffen, att bestämma vart vi sex ska åka en långhelg. Och när. Det lyckades vi inte med. Det får väl bli en ny träff.
Kurs hela lördagen. Intensivt och kul. Och sen kom andra goda vänner till oss och skaldjursfrossade på kvällen. Även den kvällen blev sen.
Idag kommer barnen med pojkvän och jag ska fota dom vid sjön. Med tanke på vad jag vill att dom ska ha på sig så lär dom frysa. Men dom får väl offra sig lite? ;-)

Dröm

Drömde att det hände nåt på jobbet. Jag kommer inte riktigt ihåg vad det var men jag kommer ihåg att jag blev riktigt sur och sa upp mig på stående fot.
Undra varför? Jag gillar ju mitt jobb. Mycket.
Tur att jag inte brukar drömma sanndrömmar.

Stan

Var inne i Göteborg ikväll och åkte upp en sväng till Ramberget. En överexponerad bild därifrån:

Så sant?

img_8765 (MMS)

Så sant?


Plugg (igen)

Jag var ju lite tveksam till att söka in på universitetet på halvtid (nätbaserad) i vår. Jag tyckte att 50% kanske lät lite mycket även om den kreativa fokuseringen lät lockande. Så när Å hittade en annan kurs; en nätbaserad kurs på kvartsfart lät det mycket bättre. Även om det var mer teknisk intriktning (fotoshop, kamerateknik osv). Att plugga 25% lät mer lagom eftersom vi ska jobba som vanligt.
Men men. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Å hittade även en annan kurs hon blev sugen på och jag anmälde mig till den 50%-iga kreativa kursen också. Så nu ska jag läsa 75% i vår. Och jobbet på det.
Bra tänkt!
Men eftersom båda mina Å:n har lovat att stötta tror jag att det funkar.

Söndag

En intensiv helg är slut. Hela helgen har jag varit på kurs i Vedic Art. Går nu fortsättningen för att kanske eventuellt nångång bli lärare. Det var nu inte lärargrejen som lockade mig mest utan att bara få sitta och måla i lugn och ro en hel helg.
Dessutom var vi och firade K som fyllde 30 igår. En härlig kväll blev det. Kakor och fikabröd så jag var så sockerhög efteråt att jag kunde flyga hem. Och massa prat med trevliga människor.
Och sen upp tidigt idag för att gå på magnetröntgen (på en söndag). Nu kanske jag kan få reda på vad det är som är fel på min axel. Efter ett drygt år med problem.

Personkännedom?

I våras fick vi varsin arbetsdator på jobbet. Nu ska vi påbörja en datorutbildning och vi var på första träffen häromdagen. I detta ingår att vi ska få varsitt headset eftersom vi även ska göra filmer/bildspel med tal.

Eftersom kollegan glömde sina lurar i salen tog jag hans också. Dessa lurar var inpackade i en stor svart kartong och låg i en genomskinlig påse.
När jag kom bärandes på mina och hans lurar, en svart kartong i påse i varsin hand, mötte jag kollegan Å i korridoren. Hon tittade på mig och sa sen:
-Jag tyckte att du hade en Bag in box i varje hand.
Efter en liten stund fyllde hon i.
-Det värsta är att jag mötte R precis. Hon bar en likadan påse men när jag såg henne tänkte jag inte alls så. Det måste vara personkännedom.

Plugg

Jag som så sent som i våras dyrt och heligt lovade att aldrig läsa en kurs på universitetet igen funderar på att söka in en halvtids distanskurs till våren. Den har i och för sig inte nåt med skolan och undervisning att göra utan är fotoinriktad men det är ju ändå en halvtid som läggs på det vanliga jobbet och livet.
Korkat eller kul?

Mat

I somras när maken och jag skulle äta lite rester till middag undrade jag om maten verkligen skulle räcka, det såg så lite ut. Maken som egentligen menade att man äter alldeles för mycket, fäller då följande oförglömliga kommentar:

- Ingen har dött av för lite mat.

Yeah, right...

Magnus Betnér

Yngsta dottern med kompis och jag var idag och såg Magnus Betnér. Som alltid var han väldigt bra. Frispråklig? Javisst. Under bältet ibland? Javisst.

Men han har oftast en poäng i allt han säger.

Jag hade tänkt lägga in något nytt från Youtube med honom här men "tyvärr" verkar ingen ha smygfilmat och lagt in på länge. Men titta ändå. Det finns massa kul på nätet.


Böcker

Jag har en kollega som har tagit på sig att uppdatera mig om böcker jag bör läsa. Lite mer tung "riktig" litteratur än de ungdomsböcker, deckare och chick littböcker jag vanligtvis plöjer. Att jag läser mycket ungdomsböcker beror i och för sig på att jag delvis är i skolbiblioteket och hjälper eleverna att hitta böcker.

Nu försökte hon får mig att läsa en ny rätt tung bok. Men jag som alltid brukar vara på gång med minst två böcker samtidigt är inne i en "icke läsa-period". Jag inte ens börjat på de två böckerna jag lånade förra måndagen.

Däremot lyssnar jag på Läckbergs nya i bilen. Ljudböcker måste vara guds gåva till oss som åker för mycket bil varje dag. Men jag kan inte låta bli att undra hur mycket elände hon kan få in i en bok?

Jag har inte kommit så långt men att knö in (läs inte vidare om du tänkt läsa boken) flera olika småbarns död, en försvunnen familj, en småbarnsmamma med dödlig cancer, en bilolycka, en sexuellt utnyttjad ung tjej, mordbrand m.m. i samma bok känns lite väl mycket. Och då har jag ändå knappt börjat! Elände, elände, elände. Finns det INGA lyckliga människor i Fjällbackatrakten?

Lat helg

Har haft en riktigt lat helg. Har inte gjort fler knop än jag behövt, och det var inte många.

Idag har jag suttit vid datorn och letat upp nio foton som ska vara med i en liten tävling här mellan några fotoklubbar i höst. Inte så lätt. Men jag tror jag är klar nu. Tre foton i vardera tre klasser (svartvitt, färg och digitalt).


RSS 2.0