Utställning

Så var utställningen över för denna gång. Det var riktigt kul! Vi var tre som ställde ut. Två som målar och en som fotar.

Det kom rätt mycket folk och det var inga döstunder. Maten fick vi smyga i oss lite i omgångar. Efter vi stängde gick vi ut och åt och firade en bra dag.

Annars är det rätt mycket nu som Helga så mycket riktigt påpekade. Men som hon också sa, jag gillar det. Denna vecka börjar mina studier så jag hoppas att det inte blir FÖR mycket. Jobb, jobb nr två och halvtidsstudier. Men men, det ger sig. Idag har jag haft en underbart slapp dag. Tvättat, suttit vid datorn och sovit. Tur att grannen släpade ut mig så jag fick nån luft i alla fall.

Ännu en vecka...

Så har ännu en arbetsvecka snart gått.
Det är rätt mycket så här i början. Vi ska kolla lite var eleverna finns kunskapsmässigt och lära känna dom bättre. I två dagar har vi haft enskilda samtal. En kanonbra idé och samtalen ger otroligt mycket. Men när man pratat med 15 st i en kvart är det lite svårt att sen veta var man är. Jag börjar fundera "har jag ställt den frågan till den här eleven? Sa jag det här till honom eller till den förra?" Men nu är samtalen gjorda och det känns ännu bättre inför året vi har framför oss.

I onsdags hade jag den första större träffen i lokalen. Det blev jättebra. Alla som anmält sig kom och jag tror och hoppas att alla var nöjda med kvällen.

Ikväll blir det lokalen igen. Då ska vi göra klart inför konst- och fotoutställningen i morgon. Det ska bli så kul!

Invigning och fest

Var bjudna på fest igår. En kompis till oss fyllde 40. På festen hade många av de gamla kompisarna samlats. Många av dom har jag knappt sett de senaste 15-20 år sen. Otroligt kul. Inga problem att känna igen nån. Vi är helt lika, lika unga, lika snygga och festade lika vilt. Nåja, kanske inte riktigt sant.

Premiärsov också i husbilen. Kändes som en lagom sväng att åka 5 mil från hemmet, sova på en camping som ligger granne med området vi var i så mycket förr. Men det gick riktigt bra. Det gick även bra när jag körde hem och trasslade in mig på IKEA och lite andra affärer. Hah, köra husbil var väl ingenting.

Svensson

Nu är det enligt yngsta dottern helt kört. Inte nog med att jag plockar kantareller, vi har köpt husbil också. Hon tycker absolut att jag har blivit Svensson. "Och du som var rätt cool innan". Inte lätt att ha ramlat ner från den positionen men men...

Tanken har funnits några år men det var först nu vi slog till. Det visade sig att de nya 2009:orna var billigare än många begagnade. Firman ville bli av med det gamla och släppa in dom nya. Inte oss emot.

Jag hoppas på många resor framöver. Den första, i morgon, blir inte så långväga precis. Men kul, misstänker jag.


Elever

Så har dom då äntligen kommit dom nya små rara änglarna (eller nåt). Idag har jag haft lektion (en lång en) i en klass.

I morgon börjar det mer på riktigt. Då ska jag ha lektioner med de elever jag ska ha resten av året. Ska bli skitkul!

Kantareller

Har blivit biten av kantarellodjuret. Vi bor ju hur nära skogen som helst (mitt i enligt yngsta dottern) men jag har aldrig varit så kantarellintresserad. Vi brukar gå ut nångång och fixa oss lite till en macka eller så men inga större mängder.

Nu har nåt hänt. Gjorde så himla god kantarellstuvning till köttet häromdagen och det gav mersmak. Och dessutom tyckte jag det var kul att vara ute och leta. Nu vill jag ut hela tiden.

Idag åkte jag dock till lokalen och jobbade några timmar och när jag kom hem upptäckte jag att maken varit ute på egenjakt. Utan mig?!? Blev jag glad och tacksam? Nä, inte ett dugg. Skällde jag och frågade hur han kunde? Jajamensan. Det lät väl ungefär så här: Har du varit ute utan mig? Var var du? Va, varför gick du där? Finns det inga kvar nu då? När ska jag komma ut?

Otacksam? Det är väl bara förnamnet.

Fredag!

Och första arbetsveckan är slut. Den har varit lååååång. Och innehållit många möten och annat som tar tid.

Längtar tills eleverna kommer!

Höst

Inser att det, trots att det bara är mitten av augusti, är höst. Fy vad deprimerande. Kallt, regnigt och mörkt.

Den här årstiden är den värsta enligt mig. Att gå från ljusa sommarnätter och riktigt se dag för dag att det blir mörkare och mörkare. Det kan knäcka den starkaste.

Maken försöker hitta på klämkäcka saker att säga: "Tänk en solig dag, vad hög och klar luft" eller "Tänk alla dessa vackra färger" men nej, inte min grej.

Semestern slut

Så var det alldeles strax dags att återvända till grottekvarnen. Men men, jag gillar ju mitt jobb så det känns inte SÅ tungt.

Vad har jag nu gjort respektive inte gjort:

Min konsertsommar har varit bedrövligt tunn. Såg DiLeva i Borås men saknar Winnerbäck, Hellström och Lundell. Att jag fick se Winnerbäck på gatan i Stockholm blev en liten liten tröst.

Jobbstress, ingen alls. Sen jag fick reda på att jag kom in på skolan har jag inte tänkt så mycket på jobbet överhuvudtaget. Ett friskhetstecken, skulle jag tro.

Jobb nr två: En hel del mer. Att få lokal och göra klart den var tuffare än jag trott. Men nu är det klart!

Resor, inga större händelser. Men eftersom jag inte känner det nödvändigt att lämna Sverige sommartid spelar det ingen roll alls. Fick några dagar i Enköping, några i Stockholm och en sväng runt Vänern.

Sol och bad: Yeah, right...

Umgänge med folk: Mindre än planerat. Som vanligt. Är oerhört tacksam för den otroligt mysiga kräftkvällen i fredags. Och tack gode gud för FB.

Konst: Japp. Olja hos M. Mycket prat, en del vin och kanske inte så mycket målat men kul var det. Akvarellkursen väckte ett intresse. Får hoppas att det blir fler tillfällen.

Umgänge med familjen, lite olika. Barnen har jag knappt sett. Dom kommer och åker i omgångar. Det innebär att det blir en del tid över för maken och mig nu. Riktigt kul. Han är inte så dum, han.

Har säkert hänt lite mer, får hoppas det. Men nu är det dags igen. Till jobbet.

Invigning

Har nu haft invigning i min lokal och det har varit jätteroligt! Det har kommit folk jag hoppats skulle komma och folk som jag inte hade en aning om.

Nu ska hjulen rulla! Föreläsningar, behandlingar och massa annat skoj.

Tjolahopp.

Vänern runt

Var iväg på en minisemester med maken. Vi tog en sväng Vänern runt lite i brist på annat.

Det var mysigt. Natten tillbringade vi i Kristinehamn. Kvällen vid ån på en uteservering.

Idag träffade jag fd kollagan C i Mariestad. Det var toppen att träffa henne igen även om det blev en rätt kort träff, bara två timmar.

När vi kom hem väntade ett brev från rektorn. Dags att börja jobba igen. Det ska bli kul men innebär ju samtidigt att sommaren är slut. Jösses. En lång, kall och blåsig höst väntar mig (och alla andra).

Skadeglädje

Det bär emot att erkänna det men skadeglädje är nåt som roar mig vansinnigt mycket. IBLAND!

När vi var på Kolmården förra veckan hade dom satt upp en liten högtalare vid en stolpe. Från högtalaren kom det med jämna mellanrum ett tigervrål. Precis när vi gick förbi satt det två småkillar vid stolpen och precis då röt tigern. De två killarna flög bort och jag kunde inte låta bli att skratta. Elakt, jag vet, men även killarna skrattade när dom insåg att det bara var en högtalare.  

Men ännu värre var jag förra sommaren när vi var på Liseberg, barnen, yngsta dotterns kompis och jag. Vi åkte då Flumride ihop och kompisen lyckades bli helt totalt dyngsur från topp til tå. När jag såg honom efter åkturen skrattade jag så jag knappt kunde stå på benen. Jag kunde definitivt inte gå. Men som man säger, somliga straffar Gud genast. När vi sedan åkte Kållerado var det jag som fick en stråle precis på mig och det var yngsta dotterns kompis tur att lägga upp ett rått gapskratt. Kunde inte annat än att erkänna att det inte var mer än rätt.


RSS 2.0