Nu så

Så, maken och jag kom på att vi bara bott på nya stället en vecka men det känns som en mindre evighet. Vi har röjt och burit och hållit på hela veckan. Men det märks inte. Lika många kartongen överallt och brist på gardiner och annan röra.

Idag har vi i alla fall haft döttrar, svärson, barnbarn och en god vän på besök. Riktigt härligt. Hon (den goda vännen) hade gjort två efterrätter så mätt? Jo, det kan jag säga att jag är.

Synd bara att helgerna är så korta. Jag hade behövt lite längre helger just nu. Och nu ska jag dessutom på möte i Stockholm på torsdag-freag så då blir det inget gjort här hemma heller.

Blanda grejer?

Stressade till jobbet i morse. Inne i badrummet ser jag att min mascara som alltid ligger framme var borta. Jag till maken:
-Har du sett min mascara?
Han: Den ligger i din mascaraväska.
Jag: Har jag en mascaraväska???
Han: Ja, den röda där bredvid.
Jag (skojar): Det är ju min ögonskuggeväska. Där kan du ju inte lägga den!
Han: Varför inte?
Jag: Du kan ju inte blanda mascara och ögonskugga. Det är ju som att blanda kalsonger med potatis.

Djup suck hördes från köket.

Hunger games?

Vi forsätter sortera och köra. Igår körde vi iväg en massa grejer till tippen. Vi sorterade i rätt container men till slut var det ändå en grej kvar. En gammal förbrukad pilbåge. Eftersom metallåtervinningen var en bit bort gick jag upp med den i handen till rätt dumpningsställe och maken körde bilen i lugn mak bakom.
 
När jag slängt bågen och hoppat in i bilen frågade jag honom om inte likelsen var total?
Han svarade: Katniss? Naturligtvis!
 
Så jag är lite impad ändå. Ungefär tjugo år äldre. Slappa kläder och totalt otränad. Han är nog lite partisk. Men hans skeptiska uttryck tog bort lite av intrycket. 

Flytt 1

Första flytten gick av stapeln i lördags. Fyra personer lämnade återbud (många av giltliga skäl så jag säger inget om det!) men jag började känna mig lite trött redan innan flytt. Men av en händelse ramlade två oväntade starka personer in. En gammal kompis till mig som jag inte hört av på allt för länge dök upp oväntat. Blev så otroligt glad över det. Så glad att jag troligen inte fick fram det till henne.
 
Dessutom kom en kompis till äldsta dottern.Han hade ju inget att göra med vår eller yngsta dotterns flytt att göra egentligen men ändå ställde han upp.
 
Dessa två är guld värda! Precis som bästa vännerna som vi var i Kroatien med och syster med son. Så vi blev tio personer till slut.

Vi började kl tio. Körde som idioter och tömde kärran redan vid ett. Lysande! Nu är det verkligen inte mycket kvar på lördag. Mest småplock och jag misstänker att vi kommer köra det mesta redan i veckan.

 

Nya elever men same same...

Så, det hjälpte tydligen inte att byta jobb. Det är ändå samma. Jag behövde inte tillbringa mycket tid ihop med ny elev innan han började tala om för mig hur man skulle laga mat för att få bästa resultat. 
 
Tänk att jag är så genomskinlig. 
 
Men i och för sig. Jag ska definivit testa hans råd. 

Igen....

Tja. Nu hände det igen. Det jag bla lovade  mammakero att det inte skulle hända igen. Eller jo. Vi sa att när/om vi får sålt huset. Då säljer vi tvåan och flyttar för sista gången. Och nu efter ett knappt år hittade vi vår blivande bostad. Radhus. Enplans. I och för sig med inredd vind. 
 
Så nu flyttar vi igen. Jag som är oxe och allt. Vill bo där jag bor, är redo att nu lämna ytterligare en gång för att flytta till nytt ställe. Det sista. Om det inte händer nåt oväntat iaf..  
 
Maken hade som önskemål att inte flytta till hus eller radhus vilket jag ville. Jag ville ha en gräsplätt där barnbarnet kan ligga och kissa. Maken ville inte ha jobbet med att fixa och dona hela tiden, vilket jag förstår. Så nu blev det en kompromiss. Bostadrättsradhus. Dessutom i tegel. Så bara en liten gräsmatta att klippa och ändå utan insyn.
 
Förra gångerna vi flyttade fixade vi det mesta själva. Kompisar erbjöd att hjälpa till men vi sa att det gick lätt och gjorde det själva. Det var INTE lätt. Så denna gång ska alla som kan och vill få hjälpa till. Så senast sista helgen i augusti går flyttlasset. 

RSS 2.0