Mycket bilåkande blir det...

Var med järngänget i Borås och planerade våren igår på dagen. Och åt så klart. Ibland tror jag det är det enda vi göra när vi ses. Äter. Och pratar, så klart.

Åkte sen vidare till stan för att äta middag med några barndomskamrater. Vi har känt varandra sen vi växte upp i samma område som barn, i trappuppgångarna bredvid varandra. Jag hade någorlunda koll på dom som var med nån några av dom hade inte träffats på kanske 15 år. Det var kul. I alla fall tills den dyngraka killen på grannbordet började bli otroligt otrevlig mot ägaren på restaurangen för att han vägrade servera mer öl. Puckon finns tydligen överallt.


Mord? Eller dråp?

Skulle tända kakelugnen i morse, packade den med papper och småpinnar och la sen på veden som jag brukar. När jag tänder pappret ser jag en liten spindel som sitter på en vedpinne. Han sticker sen bakom veden in mot pappret som börjat brinna. För en sekund funderade jag på vad jag skulle göra. Hälla en spann vatten och riskera att dränka spindeln i stället? Men det slutade med att jag stängde luckan och låtsades som ingenting.
Nu undrar jag vad det går under. Mord eller dråp...


Jula

Eftersom jag har en ledig kväll som skulle tillbringas hemma tänkte jag passa på att slänga upp alla ljus. Allt för att motverka mörkret. Speciellt tänkte jag passa på att slänga upp slingor och annat utomhus eftersom även maken var hemma. Men det blev ju som vanligt. Saker som inte funkade längre, halvtrasiga slangar, stjärnor som inte passar ihop och förlängningssladdar på vift.
Nu är i alla fall några saker uppe, bland annat äldsta dotterns porrtomte. Får hoppas att hon uppskattar det.


Nätträff

Jag lärde känna en tjej via en chat för .... många många år sen, kanske 15? Vi hittade sen varandra på FB och har därigenom hållit kontakten. Idag träffades vi för första gången. Det var riktigt kul!
Hon hade sin kloka lugna hund med hem till oss, vilket katten inte riktigt uppskattade. Jag trodde nästan att han hade delat lite gener med en blåsfisk. Så stor och uppblåst han blev när han såg en stor lurvig hund i sitt hem har jag aldrig varit med om tidigare.


Badrum

Var iväg en sväng på förmiddagen, planerade vårens mässa, fikade med kompisen, en allmänt bra dag. Kom sen hem och byggubbarna (eller rivkillarna kanske jag ska säga) var i full gång och jag möttes av denna syn:Men nu händer det ju saker i alla fall.

Färg

Var och målade i helgen. Vedic art. Jag brukar ju måla lite med olja med men det här är ett nytt sätt, helt klart. Framför allt så kul att få ösa på färg. Massvis med färg, glitter, paljetter, spray och allt man kan tänka sig.
Mamma ringde häromdagen och undrade vad jag önskade mig i julklapp. Jag hade ingen aning. Men nu vet jag. Allt ovan. Mer färg, glitter och paljetter till folket!

Massörer

Var och klippte mig igår. Berättade för frisören att jag skulle iväg på massage efter det. Han berättar då att han älskar att massera och så började han klämma på mina axlar och såg rätt nöjd ut när jag grimaserade.
Åkte sedan till vännen K som är superduktig massör. Men av nån anledning brukar jag under hennes massage ibland få så ont att jag inte vet om jag kommer slå henne eller kräkas på hennes fötter.
Jag börjar misstänka att alla massörer på nåt sätt gillar att plåga folk. Eller jag vet, jag är ju själv massör.

Novellarbete

Eleverna fick idag en uppgift att skriva en novell. I stort fick de skriva som de ville men jag sa att jag ville att de skulle hitta på personerna till novellen själva.

När jag gick runt och läste upptäckte jag att en elev skrivit om en lärare med mitt namn. Jag tänkte precis säga till honom när jag såg att han skrivit att läraren var i 30-årsåldern, då lät jag bli. Jag är så lättköpt.

Winnerbäck (igen)

Var inne i arbetsrummet för att kolla om yngsta dottern behövde hjälp med pluggandet och märkte då att hon spelade Winnerbäck. Gick sen vidare in för att se hur det gick för maken som målar yngsta dotterns rum. Även han spelade Winnerbäck.
Underbart! Det känns på nåt sätt som om jag har lyckats.

Var är tomten?

Har kurs idag igen men skulle ändå få sova till åtta, tänkte jag. Så varför vaknar jag då redan kl 6? "Endast tomten är vaken" har jag ju hört men inte en chans. Inte ens tomten är här. Han ligger nog och snusar och sover sin skönhetssömn nånstans.

Massage

Har haft en rätt hektisk dag. Men kul. Först hade jag healingkurs i lokalen. Jättekul, mysigt. Sen på kvällen åkte jag till ett minispa och höll meditation och masserade.

Där masserade jag en ung kille som var så fruktansvärt kittlig. Han låg och vred sig som en mask på bänken. När jag frågade om jag skulle sluta, om han ville stoppa svarade han "Jag kan stå ut". Stackare.


Jobbig dag

Var inne på jobbet idag, trots att jag var ledig.
Där har hänt en del tråkiga saker på elevfronten. Nu ska jag åka och måla men undrar om jag inte bara sätter mig i ett hörn, lyssnar på elden i ateljén och på de andras penseldrag och tar det lugnt.


Tandkräm

Yngsta dottern håller på att måla sitt rum vilket innbär att hennes saker är under sortering. Äldsta dottern håller på att möblera om, alla hennes saker har legat på golvet nån vecka i väntan på hyllbärare (som vi äntligen hittade igår) och ena badrummet ska rivas.
Det här innebär så klart att saker bärs från höger till vänster, fram och tillbaka. Och av nån outgrundelig anledning att det dyker upp tandkrämstuber lite överallt. Jag fattar inte från var? Jag tror ju knappast att barnen har haft ett litet lager i sina rum, men vem vet?
Nu har vi i alla fall hittat så många tuber att vi snart kan öppna grossistförsäljning.

Måla eller tapetsera

Vi har insett att det är hög tid att göra om här hemma. Det var länge sen nåt blev gjort. Och av nån underlig anledning tycks vi få för oss att göra det nu. Nu när det är så rörigt med vattenläcka och fläktar och skit. Kanske därför.

Jag inser dock att jag kanske ska se till att dotterns rum blir färdigmålat innan jag börjar dra tapeter i vårt sovrum och vardagsrum. ALLA möbler får nog inte plats i vår hall, trots allt.


Ord

Har ju en del tonåringar omkring mig och ibland blir det fel. Inte så lätt med ord, alltid.

Hörde idag detta svar på en annans kommentar: "Men hon är ju inte tjock! Hon är så smal att hon nästan är dyslektiker."


Avslöjad?

Vi kom att prata om spel, eleverna och jag. Vi pratade lite om WOW och om CS. Jag sa då nåt om att jag testat CS men att gå omkring och skjuta inte är min grej.

En elev tittade då på mig och sa "Facebook, FarmVille, eller?"

Är jag verkligen så lättgenomskådad?

Julpynta

Läste i en av mina favvobloggar om att dottern i familjen ville julpynta. Jag kan förstå henne helt!
Nu är det mörkt och mörkt och mörkt och dessutom kallt och blåsigt. Nåt måste man väl få göra för att motverka det här? Är det inte varje persons skyldighet att göra vad man kan för att göra livet/världen till en bättre plats?
För mig skulle världen och livet definitivt bli bättre om man kunde dränka husen och allt med ljus. Slingor, stjärnor, you name it.
Jag tror jag ska börja i helgen. Vad kan hända? Att adventspolisen kommer och arresterar mig?

Internationell mat?

Idag kan man, om man verkligen tar i, säga att jag har ätit mig runt halva jorden. Eller hela, beroende på hur man åker...
Till lunch åt jag italienskt. Spagetti med köttfärssås med eleverna. På vägen till kvällskursen åt vi sushi (japp, Landvetter var inte alls dum M) och nu när jag kom hem åt jag mexikanskt (några tacoskal med salsa). Så internationell så.

Fryser

Det här vädret kan inte göra någon glad. Snålblåst, lite regn och grå grå grå... Jag har nedräkning tills det vänder igen men det känns som om den här en och en halv månaden är rätt lång tid ändå.
När man fryser så in i märgen är det liksom bara ett jättevarmt bad som hjälper men oj då, jag har ju inget badkar just nu!
Jag lider av värme- och solbrist!

Winnerbäck

Så igår var det då äntligen dagen D. Eftersom Winnerbäck inte hade nån sommarturné i somras kände jag mig lite snuvad på konfekten. En utomhuskonsert är ju liksom pricken över sommar-i-et. Men man får ju göra det man kan så vi såg honom i Lisebergshallen igår istället. Bra förstås men utekänslan ville inte infinna sig riktigt. Men dryga två timmar musik fick vi så det kan man inte klaga på.RSS 2.0