Våååååår!

Äntligen! Vår! Solen skiner, snön har försvunnit. Och visst, jag vet, det kan komma mer men det spelar ingen roll. Nu får kung Bore storstryk!

Detta har också gjort att jag har vaknat till liv; målade lite i helgen, har en ny tanke att fota (hoppas att Jh ställer upp) och jag är sugen på att gå ut och gå.

Våren, helt enkelt!


Uttråkning

Man talar ju om att ungdomar av idag inte orkar/kan/vill koncentrera sig mer än korta ögonblick i sänder. Att de är skadade av datoranvändning, snabba klipp på TV och filmer och all annan teknik som finns omkring oss.

Jag är ingen ungdom (även om jag kanske tror det själv) men där har vi en sak gemensamt. Jag tänkte skriva lite idag. Öppnade ett påbörjat dokument. Flyttade ett stycke, ändrade en mening, sen tröttnade jag.

Jag tänkte måla Helvete, inspirerad av Helvetesutställningen i Borås. Jag målade bakgrunden, drog in några färgstråk och sen tröttnade jag.

Jag försöker även komma igenom Lightroom-dvd:n. Kollade på nåt avsnitt. Sen tröttnade jag.

Jag planerade att gå ut och fota istappar. Såg snön och tröttnade innan jag ens fått fram kameran och kommit ut.

Tja, vad ska man säga? Tålamodsträning, finns det?

Alla hjärtans dag

Jag kanske är negativ och grinig (what else is new?) men det där med Alla hjärtans dag är inte riktigt min grej. Visst, uppskattning är kul men jag tar hellre en blomma eller choklad eller vad det kan vara en annan dag än idag.

Och ännu hellre nån som har har skrapat bilrutan när jag kommer ut till bilen, nån som utan att klaga gärna åker och hjälper mig tömma lokalen, hämtar och kör, fixar praktiska saker jag inte vill eller kan.

Vardagsromatik slår illa odlade rosor big time. Köp förresten inte dem, de rosor som får de som arbetar med uppodlingen av dem att dö i olika sjukdomar på grund av gifterna de arbetar bland.

Sportlov

Efter en vecka med nationella prov, stissiga elever, årsmöte på fotoklubben, yoga och konstutställningen Helvete på Borås konstmuséum är det nu sportlov. Yes! Tack för det.

Ska bara hålla en meditation ikväll sen ska jag vara ledig. Och då kanske rätta lite. Titta lite på Lightroom och Photoshop. Sortera bilder på datorn. Läsa massor. Rensa ut och städa lokalen. Vi får väl se.

Morgonsamtal

Vaknade, tittade på klockan.

Jag: Oj!

Maken: Vad var den?

Jag: Mycket mer än vad du tror. Vad tror du?

Maken: Halv elva?

Jag: Det kan du ju inte tro! Då blir det ju jättefel.

Maken: Vad tror jag då?

Jag: Tja, kvart över nio.

Maken (med en suck): Okej.

Jag: Fel! Hon är kvart i tio!

Melodifestival!

Igår var det äntligen dags! Melodifestivalpremiär. Nu vet jag precis vad jag gör de närmaste lördagarna.

Tänkte sätta på mig paljettklänning och öppna skumpa men det blev bylsig tröja, joggingbyxor och fårskinnstofflor som vanligt. Funkade jättebra det med.

Lycka

Lycka är när man har tvingat på eleven som, enligt honom själv, "hatar böcker" en bok i biblioteket (Hungerspelen) och sen ser honom smygläsa på en annan lektion. En lektion då han har tillgång till både dator och internet.


RSS 2.0