Mot Teneriffa

Mässan idag gick bra. Det kom en hel del folk och det verkade som om utställarna var nöjda. Men så skönt att det är över.

Nu har jag precis packat och åker hem till kompisen för att sova där för att i svinottan i morgon åka vidare mot Landvetter. Sen väntar en vecka på Teneriffa ihop med trevligt folk, ett rejält gäng böcker, ett förhoppningsvis varmt och skönt väder.


Läderlappen

Var på operan med döttrarna och kära mor igår och såg på Läderlappen. Ja, vad ska  man säga. Den var lång. 3,5 tim med pauser och jag vet inte om jag tycker att det var så bra. På en femskalig skala skulle jag nog ge den en tvåa-trea. Äldsta dottern tyckte att den var jättebra, yngsta tyckte den var en pina.

Var och skulle köpa ny mobil idag men eftersom personalen i Kba inte kunde få ordning på allt så struntade jag i det. Tänkte lösa det i Borås i morgon istället. Men hur dom nu lyckades så har dom ändå lyckats spärra mitt simkort så nu jag har ingen fungerande mobil alls. Två dagar före mässan när massa utställare ringer som besatta? Kunde väl funnits en lämpligare tidpunkt men samtidigt är det otroligt lugnt och skönt på det här sättet.

Utan ansvar

På söndag åker jag till Teneriffa med några kompisar. En annan kompis frågade med vilket bolag vi skulle åka och vart på ön vi skulle. Jag hade ingen aning. Eftersom en av dom jag ska åka med tog hand om bokningen har jag kopplat bort det totalt.

I maj ska jag på spa en helg med ännu fler kompisar. Även där bokar en annan, jag betalar, åker dit och ser glad ut utan att veta så mycket.

I sommar ska jag iväg och besöka några ställen i Sverige ihop med tre andra kompisar. Jag träffade dom igår då vi skulle diskutera vart vi skulle åka, Jag hade en tidning med mig med lite förslag. Vi hann inte prata så mycket om det utan jag lämnade tidningen där till dom så dom kollar.

Jag brukar, av nån anledning, alltid vara den som bokar, bestämmer och sköter allt. Nu bara hänger jag med. Det är otroligt skönt.


Härligt slö dag

Jag har förtjänat gårdagen. En lugn och skön, slapp dag. Var först iväg med dottern och satte upp lappar om mässan. Efter det var jag och målade i tre sköna timmar. Det är ju inte annat än att man blir bortskämd när man kan komma och måla ikapp en lördag, det man missade i torsdags. Vi har nu också bestämt datum för konstutställningen, den 10 maj. Ska bli kul men nervöst!

Hade sen än riktigt slö kväll framför tv-n med god mat och ett glas vin.Kollade på Robinsson, det var väl ingen höjdare än så länge. Spelade in Uggla, får kolla på det en annan dag.

En perfekt dag. Det enda smolket i bägaren var att grannens hund stod och skällde oavbrutet i flera timmar igen. Jag tycker synd om den. Och om oss som inte kan sova.

Renovering

Satt med käre maken och diskuterade vad vi behöver göra hemma. Det blev en hel del. Svårt att prioritera blev det också. Rätt snart är vi i stort behov av en ny diskmaskin, torktumlare och ev tvättmaskin, ett nytt badkar och en ny soffa.
De senaste åren har vi pratat om att göra om vårt sovrum men det har alltid fallit bort för nåt annat akut som kommit emellan. Jag vill också måla om vardagsrummet och göra om köket helt, nya luckor, nya möbler, ny tapet.
Nackdelen med att flytta in ett helt nytt hus är ju att allt rasar samtidigt efter ett tag.

Kanske lika bra att sälja skiten och flytta...

Vaknade på fel sida

Hade en jättebra dag igår när jag var ledig. Tog det lugnt hela dagen, nästan, åkte och handlade kläder med barnen och ta mig tusan, till mig med. Sen träffades min lilla "rotaryklubb" och bestämde oss för en helg på Smögens spa (eller vad det hette) i maj.

Sen hände nåt. Kom hem sent, sov dåligt, är lite förkyld vilket märks på nätterna och eftersom jag inte kan sova när jag inte kan andas gav jag upp kl 5 och gick upp. Det gick så klart ut över mig själv, kollegor och i viss mån elever. Nu efter en kväll på IKEA där vi fick gjort en del nödvändiga inköp är jag på gång igen.

Positiv stress?

Det är så mycket prat om att det är skillnad på positiv och negativ stress. Till viss mån kan jag väl hålla med. Men nu är det så mycket så jag tycker att nästan allt är tråkigt. Även dom roliga sakerna. Skulle helst sitta i soffan en vecka och göra ingenting. Har återigen kommit in i en fas där jag tänker att "bara jag har gjort det här så blir det lugnare sen". Grejen är ju bara att det inte verkar bli det. På nåt sätt måste jag lära mig att inte boka in mig på allt jämt.

Tycker för övrigt att Caroline af Ugglas skulle ha vunnit igår. Hon är så skön! Snacka om att göra sin grej. Men huvudsaken är att jag slapp Alcazar. Sån musik är inte min grej riktigt. Det är så samma hela tiden.

Konfirmation

Vi pratade om konfirmation för ett tag sen. Och det pinsamma att inte kunna svara på frågorna vid konfirmationen. Då berättades det om en präst som gjort en, i mina ögon, smart grej.

På konfirmationsdagen, när alla föräldrar är där och spända över sina små telingars kunskaper, skulle de som kunde fråga räcka upp höger hand. De som inte kunde frågan skulle räcka upp vänster hand.

Jag tycker att det var en lysande tanke från prästens sida. På det här sättet behövde inte ungdomarna känna sig dumma över att inte kunna svaren på frågorna, föräldrarna blev nöjda och faktum var att fler kunde svara när pressen försvann.

Det är ju precis så man måste göra. Fokusera i det positiva för att förbättra det som kan förbättras.


Från Göteborg = ett handikapp?

Att vara göteborgare (om än i exil) och jobba i Borås är inte så lätt vilket jag har skrivit om tidigare. Häromdagen fick jag en ny påminnelse om det.

Jag skrev nåt på tavlan men skrev fel vilket en elev påpekade. En annan elev säger då: Vi får vara snäll mot göteborgaren....


Män som hatar kvinnor

Var och såg ovan nämnda film i söndags. Den var bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag tycker det var bra gjort att få ner en såpass lång bok till en bra film utan att man kände att det var för mycket som saknades (så kände jag inte alls när jag sett Låt den rätte komma in). Alltid lite svårt att se filmer från böcker man gillar.

Mikael Nykvist har, vad jag har läst, fått lite kritik för sin tolkning av Blomqvist men tycker att han gjorde rollen med den äran. Jag var även lite skeptisk till Noomi som Salander, eftersom jag tycker att hon är för kvinnlig och söt, men tyckte även att hon gjorde rollen helt okej.


Innehöll en hel del riktigt otäcka scener.  


Barndomskamrater

Hade P och E här i lördags efter kursen. Det innebar ju så klart att det blev en intensiv dag. Men otroligt kul. När vi växte upp bodde vi i samma svale. Eller trappuppgång... E bodde en trappa upp, jag två och P och P längst upp. I omgångar umgicks vi fram och tillbaka under uppväxten. P d.ä. bor nu inte i Sverige men jag tycker att det är skitkul att P d.y., E och jag träffas ibland.

Fördelen med gamla kompisar är att man inte behöver göra sig till. Dom vet hur jag är, jag behövde inte bry mig om storstädning eller annat oväsentligt. Även om jag faktiskt mutade barnen till att städa undan det värsta tills jag kom hem.

Kvällen gick otroligt snabbt. Vet inte vad som hände. Ser fram emot när P d.ä. kommer till Sverige och hela konkarongen kommer och knör sig in i vår gäststuga. Sju översovande pers i min lilla stuga. Det blir inte lätt för dom. Men det blir förhoppningsvis kul.


Tant?

Jag träffade på en gammal kompis häromdagen. Vi har nog inte setts på kanske tio år och då umgicks vi inte så mycket heller. För massa fler år sen däremot umgicks vi rätt mycket och hade jättekul ihop.

Nu blev jag besviken. Hon hade blivit en tant. Jag trodde inte att det skulle hända henne. Vi pratade om att vi skulle ses igen, bland annat diskuterade om vi skulle ut och ta ett glas vin nån kväll men det lät som om det var rätt besvärligt att få ihop för henne. Nu har hon i och för sig yngre barn än jag så hennes liv ser väl annorlunda ut men ändå. Måste man bli tant? Kan man inte välja bort det? Jag vill inte bli trist bara för att jag har fyllt 40. Men vem vet, hon kanske var sån redan när hon var 30. Men är det helt nödvändigt att blir så otroligt ordentlig? Måste man prata gardiner och recept?

Sorgligt. Om jag blir trist (tristare?) så säg till. Ge mig en varning och sen rött kort direkt.


Likheter

I går morse stod jag och yngsta dottern och trängdes framför badrumsspegeln. Hon tittar på våra spegelbilder och säger: "Jag fattar inte hur folk kan tycka att vi är lika. Du har ju stora påsar under ögonen och det har inte jag."

Och så tycker somliga att det är bra att barnaga är förbjudet?


Att hoppa utan fallskärm

Efter att ha läst mina gamla dagboksinlägg från Lunar och insett att inte så mycket hänt under de senaste åren bestämde jag mig för att byta taktik. Istället för att vänta på fallskärm för att sen göra hoppet har jag nu gjort tvärtom. Jag har hoppat och nu bara väntar jag på att se om fallskärmen kommer eller inte.

Går det inte så går det inte. Då får jag väl göra en hård landning. En kraschlandning behöver det dock inte bli, helt utan skärm är jag inte. Livet går, oavsett resultet, vidare.

RSS 2.0