Censur?

Jag försökte lägga ut det senaste (sista) detoxinlägget igår, det gick inte. Försökte igen på dagen idag, det gick inte. Det stod på blogg.se att det var ute men det syntes inte. Nu när jag kom hem från universitetet tänkte jag ge upp, kopiera in texten och skälla lite på blogg.se för någon sorts censur, kanske för att inlägget var så trist. Men då låg det helt plötsligt inne. Och bara en gång, tack och lov.

Tror jag ska fira det med ett glas vin och lite kaffe. I morgon. (godisdelen gick inte så bra, den delen är bruten. Med råge)

Kärlek?

Äldsta dottern är hemma en sväng från folkhögskolan och vi pratade lite i bilen om folk vi känner. Bland annat en dotter i en familj som gjort mycket för sin mamma. Jag skojade då och sa att "hon älskar i alla fall sin mamma, hon". Dottern kontrar med att säga "det gör jag ju med, jag är ju hemma nu! Och hade det inte varit stek med sås och potatis igår i matsalen så hade jag kommit redan då".

Jag antar att jag får vara nöjd, jag ligger ju på andra plats, efter steken, i alla fall....

Komplimanger

Fick två komplimanger på jobbet igår. Den ena (Du är en så duktig matlådemänniska) som kollegan U sa, var ju inte sann, jag har sällan matlåda med mig. Den andra (du är smart, du) sa jag inte heller mig tro på vilket fick kollegan B, som sa det, att undra om jag verkligen trodde att han ljuger.

Och jag antar att man kan ta det så. Så nä, käre B, jag tror aldrig att du ljuger så det måste vara som du sa. Jag är smart.

Postträff

För massa herrans år sen, när hjulet precis var uppfunnit och jag var ung och okysst (typ 1989) gick jag en utbildning till postkassör. Vi var sju stycken i vår grupp (om man bortser från en som hoppade av under utbildningens gång) och vi umgås fortfarande. Ibland ofta och ibland mer sällan men minst ett par gånger om året blir det allt. Idag var det dags igen. Fem av sju kunde komma.

Vi kom bland annat att prata om Facebook och bloggar. Den ena bland oss totalvägrar FB (men läser gärna bloggar) och några av oss är helt fast. Den totalvägrande undrade också om jag tänkte blogga om vår träff men vad ska jag säga? Det beror helt på hur många hemligheter som kom upp som jag kan skriva om och tyvärr var de alldeles för få.

Detoxen

Såg när jag läste igenom mina gamla blogginlägg att jag i januari 2008 försökte mig på en minidetox (ingen alkohol, inget kaffe). Det hade jag helt glömt av. Den gången höll det till den fjärde januari så på så sätt är denna omgång en succé.

Men jag hade också skrivit nåt om att detoxidén inte var nåt vidare smart. Jag önskar att jag åtminstone hade kommit ihåg den biten innan jag startade denna. Men snart får jag starta med morgonkaffe igen!

Blogg

Funderade lite på hur länge jag bloggat och började då läsa min första offentliga blogg (miamiresan.blogg.se) som egentligen startade för att vänner och grannar skulle kunna hänga med på vår enmånads roadtrip genom Florida.
Det var riktigt kul att läsa, mycket hade jag glömt. Och jag hade definitivt glömt vissa "roliga" historier som jag lagt ut. Som denna:

En man kommer in till doktorn:
- Det gör ont när jag gör så här, säger han och pekar på sin mage. Och det gör ont när jag gör så här, fortsätter han och pekar på sin näsa. Och det gör ont när jag gör så här, säger han och pekar på sitt knä.
- Ah, säger läkaren. Då vet jag vet vad det är. Du har brutit fingret.Humor på riktigt hög nivå.


Jag ska måla hela världen, lilla mamma....

Har haft en målarhelg. Igår hade jag en heldag med oljemålargänget. Vi åt onyttigt, pratade och hade kul. Och målade även en del. Jag kände mig fortfarande rätt osocial och grinig (trött) så jag vände mitt staffli så jag stängde in mig i ett hörn. Det funkade hur bra som helst.

Idag har jag målat väggar igen. Men jag tycker verkligen inte att det blir bra. Från våra gula (slitna) varma väggar till vitt. Kallt, sterilt och ... vitt. Får hoppas det blir bättre när nya hyllan är köpt och inställd och vi får upp lite färgglada tavlor.


Pris?

Min humorlösa make kom in i rummet där jag satt och berättade att vi i familjen hade fått ett pris. Jag såg väl lite frågande ut för han förtydligade: Priset för flest antal flugsmällor år 2011.

Jag blev dock lite besviken, han hade ju bara hittat nio, jag var helt säker på att vi hade åtminstone dubbelt så många. Hur ska jag klara sommaren?Grinperiod

Känner mig allmänt trött, gnällig, sliten och håglös. Jag antar att det med ett annat ord kallas januari. Jag uppdaterar inte bloggen, tycker inte om att skriva (eller läsa) gnällinlägg och gör inte mer än jag behöver.

Jag tror jag lider av solbrist. Jag behöver värme och en strand att ligga på och plöja igenom lite böcker.

Så, slutgnällt. I morgon är en annan dag. En fredag.

Nerjulat

Jag tänkte inte ta ner stakar och stjärnor förrän på söndag egentligen, jag tycker det är så mysigt när det lyser överallt. Men eftersom två av stjärnorna lagt av (lamporna sönder?) så åkte sakerna ner idag.

Bytte jag ut lamporna i stjärnorna innan de packades ner? Nejdå. Så jag kommer ha glömt det till nästa jul och svära över att dom inte funkar.

Ta ner skylten?

Jag undrar om vår diskmaskin har tröttnat på oss och tänker lämna oss för att åka till diskmaskinernas himmel: soptippen.

Det verkar inte bättre. Han bara suckar och stönar och luktar bränt och han sköter inte sitt jobb riktigt bra längre.

Vykort

Igår när jag kom hem låg det ett vykort och väntade i brevlådan. Kul att tre anledningar.
1. Vykort! Hur ofta får man det? Ett gäng julkort är det enda som kommer här.
2. Det var från bästa Taikon.
3. Budskapet. Taikon gav mig genom detta en lysande idé hur jag ska klara resten av livet. Se själva:


Frid

Började med en ny ljudbok idag på väg till jobbet. Den heter Någon sorts frid. Än vet jag inte om den är bra (verkar inte riktigt så än så länge) men titeln är ju helt lysande.

Är det inte det vi alla vill ha? Någon sorts frid. Ett mål i livet så gott som något. Och jag tror jag har uppnått det. I alla fall just nu.


Vardag

I morgon börjar vardagen igen. Är nybastad, har förberett lunchen, packat ner överblivet julgodis, pluggböcker, jobbnycklar och allt annat jag kan behöva. Jag känner jag mig redo. Om jag nu inte hade vänt dygnet helt...

Vardag

I morgon börjar vardagen igen. Är nybastad, har förberett lunchen, packat ner överblivet julgodis, pluggböcker, jobbnycklar och allt annat jag kan behöva. Jag känner jag mig redo. Om jag nu inte hade vänt dygnet helt...

Sista tiden

De senaste dagarna har jag: ätit räkor utan att dricka vin (funkade bra), fikat utan att dricka kaffe (funkade också utan problem), försökt plugga utan att äta godis (funkar inte alls!).

Varit på Ikea och andra ställen för att köpa till grejer för att få ordning på arbetsrummet, lokalen, köket och annat smått och gott. Det har gått rätt bra förutom vad det gäller köket. Vad ska man ha för lampor i ett kök? Spottar, plafond, stor kula?

I morgon börjar vardagen igen. Rätt skönt även om jag inte ser fram emot denna vår. 80% på skolan, plugga 50% och min egen verksamhet på kvällar och helger utöver det. Men vaddå, sömn och ledighet är väl överskattat?
Smarthet?

Satt med maken igår och slötittade på hockeyn då han (maken) helt plötsligt fick ett utbrott mot en av kommentatorerna som han tyckte mest satt och sa meningslösa saker. Bland annat kom kommentatorn med ”goda” råd till grabben som för tillfället hade pucken.

-Men han hör dig inte, halvskrek han till kommentatorn. Vilket gjorde att jag inte kunde låta bli att inflika:

-Det gör inte kommentatorn heller...  


Tebax till vardagen

Inte mycket händer och det är skönt.

"Detoxen" går bra, sorgligt vore ju annars, lite småtrist ibland som igår när svåger med fru var nere på fika och glögg. Att då varken dricka kaffe eller glögg såg kanske konstigt ut men det var egentligen inget jag saknade.

Däremot saknade jag ölsmaken till tacon på kvällen. Nästa gång, om det nu blir en nästa gång, ska jag åtminstone tillåta lättöl.

Men nu är vardagen här igen, även om jag är ledig en vecka till. Ska köra äldsta dottern till tåget, hon ska till Sthlm. Och resten av dagen ska jag tillbringa vid datorn, jobbandes på min universitetsinläminng. Enbart för att stilla mitt dåliga samvete.

RSS 2.0