Blåkulla

Åker till Blåkulla ett par dagar och som alla vet finns där inget internet, inga datorer ens en gång. Får hoppas att det blir så kul att jag glömmer sådana triviala saker.

Ha en jätteskön påsk. Ät mycket ägg, godis och choklad!

Favorit i repris:


Killsnack

Var hemma hos en gammal kompis till maken (och mig) igår. Det var fler år sen vi sågs sist. Hans sambo var inte hemma men vi tre hade en trevlig kväll. Maken och kompisen drack lite vin och rätt mycket whiskey, jag fungerade denna gång som chaufför. Det blev vansinnigt kul, mer kul desto mer bladiga dom blev. Jag tycker det var synd att jag inte hade filmkamera.

Det blev rätt sent och idag vaknade jag, trots sommartidomställning, vid sju efter fem timmars sömn. Ska försöka få klart hemtentan innan det är dags att åka in till stan igen. Ikväll blir det middag och Alice i Underlandet och framför allt Johnny Depp.

Kidnappning

Grannen fyllde jämt för ett tag sen och det var dags för kidnappning. Det är nåt som "damerna" i byn brykar göra. Denna gång gick färden till Stallebacka gård i Frillesås. Vi satt i kåtan vid elden och pratade lite strunt, hade trumresa/meditation. Gick sen in i den jättefina kurslokalen och åt indisk mat som Helena (som har hand om stället) hade gjort, drack en del vin och pratade mer strunt.

Jag tror att grannen var nöjd med kvällen, jag hoppas det i alla fall.

Plugg? Jo, tjena

Rätt många på jobbet var på teater igår. Det och en enklare middag. De hade planerat för en trevlig kväll, helt enkelt. Jag kände dock att jag fick hoppa över det. Allt för att få klart min hemtenta någongång (det blev ju liksom inget pluggande i Egypten förra veckan).
Det kunde jag ju inbilla mig.

Dotterns bil la helt plötsligt av. Och eftersom hon jobbar i Göteborg fick hon ta min, jag kunde ju samåka med maken till jobbet igår. Så efter jobbet åkte vi från Borås till Gbg, 6-7 mil, för att hämta min bil. Åkte sen hem (5-6 mil) för att lämna min bil och försöka starta dotterns. Det gick sådär. Den fick bogseras till ett jättebra ställe utanför Borås (6-7 mil) i minifart. Under bogseringen satt jag i mobilen och skällde på maken för att han körde så fort och sikten var noll eftersom hans bil skvätte upp på min ruta. Hur som helst kom vi dit till slut och åkte hem igen (6-7 mil). Då var klockan så mycket att jag istället tog ett glas vin och dök i säng.

Nu håller jag tummarna att bil inte ska kosta en förmögenhet att laga. Och hemtentan, den får väl bli gjord i helgen. I kväll ska jag måla!


Sova eller inte sova...

Så fort jag blir stressad påverkar det min sömn. Jag somnar oftast utan problem men sen vaknar jag nånstans i vargtimmen och ligger och vänder och vrider på mig tills det är dags att gå upp. Det är oftast inget problem. Det går ju över.
Att jag sov dåligt innan resan kan jag också förstå. Då var dte myhcket på flera plan med mässa, resa och annat. Att jag sov dåligt på resan är inte heller så konstigt. Annan säng, ljud som inte är som hemma osv. Men nu?
Nu har jag inget som stressar så varför somnar jag vid tolv och vaknar vid fem? 
Äh, skitsamma. Det får jämna till sig nästa vecka. Då är jag (rätt) ledig.  

Hemma igen

Skötte mig rätt bra i Egypten tycker jag. Jag klarade dock inte alla dödssynderna... .Vete katten hur jag ska klara Högmod. Får hoppas att jag kan få några extra dagar på mig.

Annars var veckan:
Solig men blåsig. Funkade bara att bada i havet första dagen. Och långgrunt till den milda grad! Så sett var förra hotellet mycket bättre. Men jag fick i alla fall ha min konversation med Solen i lugn och ro. Fick till en kompromiss. Han ska skina även över oss framöver. Massor!
Massa mat. Hela tiden. Och några dagar även två middagar beroende på att barnen var hungriga på olika tider. Fördelen med all inclusive?
Lugnare försäljare. Det gick ju till och med att gå in i de små affärerna utan att bli totalt överfallen och utskälld om man inte ville handla.
Yngsta dottern fick massa stora kliande utslag från något (moskitos, troligen). Fick massa förslag av folk och testade allergitabletter och salvor men det var inte förrän en försäljare drog in henne i en affär och gav henne Aloe Veraolja (utan att försöka sälja ett dugg) som det började lägga sig.
Massa böcker lästa, tyvärr ingen hemtenta påbörjad men den ska ju inte vara klar förrän på tisdag...
Fruktansvärt seg resa hem. Blev hämtat vid hotellet 2.20 lokal tid, på natten. Planet skulle gå halv fem (gick vid fem). Hemma vid tio efter väldigt lite sömn. Det blev en timme på planet bara vilket känns idag.
Och säkert mycket mer som jag inte kan komma på nu.

Och i morgon är det jobb igen. Lite brunare, lite piggare, lite gladare. Men trots det en dödssynd kvar att avverka.

Egypten

Mässan igår gick jättebra. Så skönt! Jag är alltid nervös innan, sover dåligt och spelar upp alla möjliga omöjliga scenarier i huvudet. Det gjorde att jag började dagen med en hemskehuvudvärk men efter att ha tagit en näve tabletter blev det bättre. Och sen blev dagen bättre och bättre hela tiden.

Tittade, så klart på festivalen. Jag vet inte, jag inser ju att det är mig det är fel på eftersom så många andra gillar den men jag tycker verkligen inte om Annas låt. Upprepningar och ointressant.

Åker nu till Egypten en vecka. Och där ska jag SOVA! Inser ju att det inte funkar så bra med ungefär fem timmars sömn i längden. Och så ska jag läsa, äta, sola, ta det lugnt, läsa och ta det lugnt. Och njuuuuta. Och så klart klara av de dödssynder som återstår (se föregående inlägg).

På återseende.


Dödssynder

Jag lyssnade på en inspelad kåseriliknande text av Marian Keys när jag åkte till jobbet. Jag missade början men det handlade om en ängel som skulle komma ner på jorden för att på en vecka göra de sju dödsynderna (jag missade varför).

Jag tänkte en del på det här. Det kan väl inte vara så svårt? Jag tänkte försöka göra detsamma och eftersom jag just nu är så stressad över nationella prov, hemtenta, mässa och Egyptenresan har jag nog redan förbrukat Vrede. Lättja, Vällust och Frosseri lär inte bli så svårt nästa vecka då jag ligger i solen och slappar och njuter hela dagarna för att vräka i mig mat hela kvällarna. I så fall återstår bara Avund, Högmod och Girighet...

Jag borde klara alla sju jag med på en vecka. Ska minsann se.

Våren

När jag var liten brukade alltid en kompis och jag vara ute så här på förvåren och "hjälpa våren på väg". Det gjorde vi bland annat genom att slå och trampa sönder isen på vattenpölar så vattnet kom fram.

Det här har inte gått över med åren. Nu för tiden brukar jag snarare satsa på att köra på is- och snömoddremsor som ligger på vägarna och jag sparkar gärna ner snö från högar som då smälter bort på den rena asfalten.

Jag är helt övertygad om att våren inte skulle komma alls om det inte vore för mig och andra som jag.Hektisk, men bra, helg.

Vilken helg!

1. Lördag förmiddag. Stressade iväg till Kullavik för att se Helena Blomsljus underbara tavlor på utställning. Jättekul att få vara med på vernissagen. Tyvärr blev det lite hektiskt eftersom vi innan kl 15 var tvungna att vara i Växjö för att hinna med
2. Chokladprovning. Åtta små ynka bitar. Vi tänkte nog alla att "hallå eller? Vad är detta?" Men vi var mer än nöjda efter hälften. Det är väl så med "riktig" choklad.
3. Övernattning i Växjö. Mysigt. Var, mot alla odds, hungrig efter provningen så jag ville ha mat! Det fick jag. Sen blev både maken och jag så trötta att vi ramlade in på rummet och fastnade framför Andra chansen.
4. Vaknade tidigt. Åkte mot Kba där J och jag skulle ha kurs. Är så glad att få jobba ihop med honom. Och jag tror och hoppas att deltagarna var nöjda också.
Sen dessutom
5. Universitetsplugg i bilen till och från Växjö. Det finns nog inget ställe där jag pluggar så bra som i bil. Det finns liksom inget annat att göra. Hemma finns massor.

Nu har jag ramlat ihop i soffan med ett glas vin. Snart hägrar sängen. I morgon blir det jobb för första gången på länge.

Moppe

Yngsta dottern har inte så mycket flyt i livet. Först föds hon på hösten och är alltså yngre än många av kompisarna (läs: som fick moppe redan på våren). Sen ändrade dom moppekortskraven så det blev mycket jobbigare och jättemycket dyrare att få sitt efterlängtade kort. Efter att överlevt de här pärserna var det fel på nya moppen så vi fick lämna in den rätt direkt. När hon väl fick tillbaka den kom snön. Och den har legat kvar sen dess.
Häromdagen funderade hon på att ta till hårtork för att få bort isen på den kilometern grusväg som leder ner till den rena asfalten. så hon kunde börja köra moppe igen och inte vara fastlåst på landet, långt från både ära och redbarhet. Tyvärr sprack det på att vi inte hade en sån lång förlängningssladd.

RSS 2.0