Fotomuseum

Maken och jag har varit rätt produktiva idag. Vi åkte hem till mamma på förmiddagen och var ner och kollade i pappas lokal. Där satt han gärna och pillade med sin fotoutrustning (han är utbildad fotograf). Eller, sina fotoutrustningar. Han har samlat på sig massor. Saker som var jättefina och moderna när han köpte dom men som egentligen ingen vill ha idag. Lite jobbigt tyckte jag dock det var att städa ur det som nästan var hans liv medan han själv sitter på hemmet och har det tråkigt. 

Han har dock haft kontakt med mannen som har Falkenberg fotomuseum och har skänkt lite grejer dit innan. Nu lovade maken och jag att vi skulle köra fler grejer dit. 

Fotomuseet var litet men riktigt intressant. Om man bortser från massa kameror och såna grejer (naturligtvis) så har han även samlat på sig lite annat. Som en mängd gamla tablettaskar, gamla rakbladspaket, gamla cigarettmärken osv. 

Det var också rätt annorlunda att inse att pappa är ganska känd i såna kretsar. Mannen på museet sa "Oj är du hans dotter!". Mannen på museet bjöd på fika och vi satt och pratade en stund. Riktigt kul. 

Lokalen mitt i röran. 


Museet. Kameror, kameror, kameror. 
Rakblad. 

Cigaretter. 

Massa tablettaskar och annat. 

Vinter

Jag tror jag har haft den bästa vintern på länge (nu pratar jag bara väder). Jag brukar säga på jobbet att "vad är det för fel på fem grader plus och regn?" Och i år verkar jag verkligen ha blivit bönhörd. Jag måste dock säga att jag är rätt ensam om det önskemålet. 

Häromdagen vaknade jag i alla fall före klockan. Eftersom jag inte kände för att stiga upp direkt låg jag kvar och kollade på Facebook på mobilen tills klockan ringde. Där såg jag att "alla" skrev om massivt snöoväder överallt. När klockan ringde sa jag till maken att dra upp persiennen för att se hur illa det var. Själv vågade jag inte. Detta var resultatet: 
Helt okej. 

Elever. Som alltid?

Var inblandad i ett samtal igår som nog var lite annorlunda. Eller i och för sig, det utspelade sig i skolan och där händer ju allt möjligt. 
 
I klassrummet. Vi har läst en text och jag frågade eleverna hur vi som läsare vet att det är en ung person som skrivit texten. En elev svarar att den som skrivit hade skrivit under med Baggy -91. 
-Ja just det, säger elev nr två. Han är ju 25 år!
-Öh, nej, 23, säger elev 1. 
-Jo, säger jag. Men sen är ju faktiskt texten från 2009 (det stod också) så han var ju inte 23 då. (jag ville få fram att man på andra sätt i texten kunde tänka att det var en tonåring som skrivit). 
-Nej, skriker elev 2 av upprymdhet. Då var han 25!
 
 
 
Ändå rätt kul att vara tillbaka efter lovet. Speciellt när sånt här händer. 

Förträngning

Har förträngt det mesta den sista tiden. Har förträngt min blogg, andras bloggar (49 olästa inlägg såg jag nu när jag kollade och jag följer ändå inte så många). Har förträngt att jag ska börja jobba i morgon igen.

Julen blev i alla fall lugn. Firade som vanligt hos mamma. Det som skilde detta året var att pappa inte var med, att vi var och hälsade på honom på sjukhuset. Känns lite konstigt att veta att han inte får (kan) komma hem igen. Tufft att inse att folk blir äldre, även om jag ju vet att alternativet är ännu värre.

Firade nyår hos de jag helst ville fira nyår hos. Lugnt och kul och alldeles perfekt.

Har läst. Faktiskt. Har äntligen tagit tid att sätta mig med boken jag lånade av en kollega. Nyckeln. Tredje och avslutande (?) delen i Cirkeln-serien. En liten nätt bibel på dryga 800 sidor.

Hade dock inte ens försökt fundera på mitt plugg. Tänkte jag skulle fått klart den uppgiften under lovet men men. Shit happens?

Och har även sett alla avsnitt jag hittade av Californication. En serie jag inte borde gilla men ändå gjorde. En kollega visade mig swefilmer och att man kunde se massa grejer streamat där. Lysande ju. Och lagligt.

Men som sagt, nu ska här plöjas bloggar och i morgon: jobb igen.


RSS 2.0