Höstdagjämning

Jag känner en kille som bor i Australien. Han vet att jag tycker det är rätt hemskt när det blir mörkare och kallare och missar inte ett tillfälle att påpeka att när det blir mörkare här hos mig, då blir det ljusare och varmare hos honom. Ska jag vara ärlig brukar jag göra detsamma när det blir vår i Sverige.

I morse när jag kollade på fb såg jag att han efterfrågat ett blogginlägg om att det var höstdagjämning. Och jag insåg att han har rätt. Jag brukar vara jättesnabb på att gnälla om att hösten är här och att den hemska årstiden närmar sig.
 
I år vet jag inte vad skillnaden är men det känns som om jag kommer överleva denna höst och vinter också. Kanske. Kan det vara för att vi har haft en riktigt kanonsommar och bra höst? Eller är det åldern?
 
Nåja, den som lever får se!

Bloggar

Skulle tro att tusenmiljardersfemhundramiljoner personer i Sverige bloggar (jag är lika duktig på siffror, matte och statistik som SD). Och ändå läser jag bara de bloggar jag en gång börjat att läsa och de är inte jättemånga. 

Vad beror det på? Har jag stängt mina bloggögon? Har jag tröttnat? Har bloggandet levt ut sin rätt? (Knappast, va?). Men på nåt sätt känns det lugnt. Och tryggt. 
Ett ålderstecken? 

Träd? El?

Jag satt och åt med en av mina elever idag. Han pratade om konstiga frågor han hade fått när han hade kommit till Sverige från Iran. Bland annat var hans första lärares fråga (genom tolk) om "hur han äter". Min elev hade inte fattat vad hon menade. "Hur"? Senare kom det fram att läraren hade menat om han använda kniv och gaffel eller inte. Eleven sa att han varit lite sugen på att säga att han brukar suga in maten genom näsan.

En vanlig fråga han fått är också hur han bodde. Han förklarade att han bodde i ett hus, som de flesta andra. Men av nån anledning trodde ingen honom. Han berättade att han ett tag körde med att säga att han bodde i ett träd i Iran. Med sin syster i trädet bredvid.
Och ingen trodde nånsin att han ljög eller skojade när han sa det...

Har också hört om invandrare (främst somalier, tror jag) som får "så funkar lampknappen-undervisning" när de kommer hit. 
Och massa andra konstiga saker. 

För inte finns det väl hus och gafflar och el på andra ställen än i Sverige eller västvärlden? 

Guldlock

Igår kom jag hem från arbetet. Hade slarvat lite så jag gick förbi pizzerian som fixade mig middag. 
 
När jag kom hem med min pizza såg jag att det var ovänat stökigt i köket (okej, det brukar inte vara helt jättestädat där men nu lite mer stökigt än vanligt). Det var bland annat en tom matlåda. En smutsig tallrik med bestick. Jag gick vidare och kom in i vardagsummmet där det fanns ännu mer disk. Och nedvevade  persinnner (vilket jag är grymt allergisk emot).
 
Jag börajde känna det som att jag var med i en livesändning av Guldlock. Och banne mig. I min soffa låg dotter (dy) och sov. 

Tja la la la la...

Maken och jag fastnade i en politikdiskussion innan jag gick till jobbet i morse. Han tror att SD kommer försvinna av sig själv på samma sätt som Ny demokrati men jag tror inte att det är så enkelt.

Han säger då nåt som: Jo men med såna puckon. Tänk bara när de stod och sjöng "Jimmie Åkesson, tja la la la la".

Jag gick iväg till jobbet. Det var inte förrän jag var nästan framme som jag insåg att jag gick och sjöng på den "låten" halvhögt. Över hela området....

Föräldramöte

Hade föräldramöte för de nya elevernas föräldrar häromdagen. Det gick jättebra. De flesta hade hört/förstått att deras barn trivs på skolan. De flesta hade bara hört positiva saker. 
 
Men! Vi försöker få föräldrarna att förstå hur viktigt det är med arbetsro, hur viktigt det är att de är med i vår strävan att inte mobiler och annat ska störa på lektionerna. 
 
Och under vår information, vad händer? Jo, cirka tio föräldramobiler ringer... 
 

RSS 2.0