Målardag

Så igår var det dags för den årliga målardagen i vår lärars trädgård. Igår var vi åtta personer som stod överallt med varsitt staffli. I klänning och solhatt (order från vår lärare). Solen sken från en klarblå himmel. Ingen vind och allt var härligt. Jag fick till en tavla som jag tror att jag kan vara nöjd med. Får se när jag tar ner den från garaget där den står och torkar. Började dagen med lite skumpa. Kl 10! Sen var det massa mat och vin och målande hela dagen. Avslutade sedan dagen med grill hos en granne. En bra dag.

Hemma igen!

Så var vi då hemma igen! Jag saknade barnen nåt vansinnigt det sista. Men var dom hemma när vi kom hem? Nej, inte en chans. Den ena är i Dalarna och den andra i Halmstad. Tur att katten fanns att pussa på i alla fall så maken fick lite rast.

En vecka som innehöll:

*Några varma härliga dagar i Falun med trevliga träffar med fd kollegan C och väldans mycket benträning i form av promenerande och trappgående.
*En natt precis vid en sjö i skogarna mellan Falun och Gävle med tillhörande nakenkvällsdopp.
*En kväll och natt med vännen och hennes sambo i Gävle. Otroligt god mat på stället dom tog oss till.
*Fika hos släkten i Enköping.
*En kall, blåsig och regnig natt vid Hornborgarsjön. Det blev ingen guidning för maken och ingen våffla till mig.

Nu hemma igen. Kallt det med. Funderar på att tända kakelugnen med det bär emot när det är juli månad.

En öl i kvällssolen.

img_0579 (MMS)

En öl i kvällssolen.


Har haft några härliga dagar i Falun. Tr...

Har haft några härliga dagar i Falun. Träffat fd kollegan med och utan pojkvän och ätit och fikat och pratat. Massor. Gått Falun runt tusen varv, besökt gruvan vilket innebar trappor. Många trappor. Träffade dock varken fet-Mats eller gruvfrun. Var uppe i hopptornet (hiss och lite trappor) och kan bara konstatera att backhoppare inte kan vara helt friska... Har varit på resande fot i fyra dagar och har ännu inte känt nåt behov av att ta fram tv-n.


Winnerbäck

Så var det då äntligen konsertdags. Mycket bra. De flesta förband likaså. Men Dundertåget? Nja, inget för mig. Vansinnigt dåligt ljud om inte annat.

Sen kl 21 steg han äntligen upp på scenen! Körde i två timmar och jag var mer än nöjd när jag lämnade stället.

Jag var där i sällskap med fyra andra. Fyra som tyckte att det var rätt okej att hålla sig lite längre bak och bara lyssna. Det ville inte jag. Jag ställde mig framme vid staket nr två, hoppade, fuldansade och sjöng. Och jag tror inte att nån som stod bredvid trodde att det var jag som var chaufför den kvällen.

Nu blir det en vecka utan dator. Mobilen finns ju att uppdatera sig på men det blir ju inte riktigt samma sak.


Städning

Städning är ju liksom inte min grej. Jag gör det när det är absolut nödvändigt, antingen för att gäster är på ingång eller för att dammtussarna anfaller.
Nu har jag i alla fall fått ett städryck. Väldigt oväntat. Men vad gör jag då? Dammsuger och dammar, sånt som syns? Nä, inte en chans. Jag börjar städa I lådor och skåp i köket. Även det behövligt men sorgligt osynligt.
Men vem vet, det kanske sprider sig vidare till andra områden? (Även om jag inte skulle satsa några pengar på det)

Sommartecken nr 2.

Att ständigt ha jordgubbssnoppar i vasken.

Tisdag den 13:e

Funderar på om "tisdagen den 13:e" kan vara yngsta dotterns nya otursdag. Det var definitivt inte hennes dag igår.
Först kom hon hem från kompisen och visar tre getingstick. När hon körde moppen hem hade en geting lyckats hamna innanför hennes tröja och ställa till det ordentligt. Hon stannade moppen, slängde av sig tröjan och stod vid vägen i bara bh.
Hon bestämde sig dock för att ändå ta moppen till jobbet och körde iväg med lite klet på sina svullna stick. När jag precis är på väg ut från dörren för en fika hos grannen (och klädd för det i foppatofflor och tights) ringer mobilen. Det är en kvinna som berättar att dottern kört omkull och att ambulansen är på väg. Självklart fick jag hjärtat i halsgropen innan jag fick pratat med dottern som berättade att det inte var så allvarligt.
Är väldigt tacksam för de som stannade sina bilar och tog hand om henne och ringde mig!
Hon har fått en rejäl smäll på knät, dock inga korsband- eller skelettskador så hon får räkna med att ha ont ett tag innan det lägger sig. Men vad är väl en bal på slottet?

Sommartecken

TV-tidningen på bordet ligger uppslagen på torsdagen förra veckan, trots att det är tisdag idag. Då är det sommar.

Danmark

Stack en dagstur till Danmark igår. I sällskap hade yngsta dottern sin halvdanska vän. Vännen förstod först inte grejen med att åka färja dryga tre timmar, springa runt i Fredrikshavn en och en halv och sen tillbaka till Göteborg igen. Men hon hade kul hon med.
Annars: Mycket mat, lite kortspel, lite godisinköp. Inga korvar, inga wienerbröd och ingen öl.
Tyvärr ingen trubadur heller. Han som var förra sommaren var riktigt bra. Denna gång var det bara Nicke Nyfiken... Och hur kul är han? Inte alls tyckte systersonen som ändå tvingades fram för att få Nicke Nyfikentatueringar till 16-åringarna.

Grillfest

Hade grillfest här i lördags. Många goda vänner, god mat, dryck och lite knott. Vädret var toppen och vi behövde inte använda det nyinköpta partytältet.
En trevlig kväll blev det verkligen, en sån jag stoppar in i minnet och tar fram när novemberstormarna viner kring huset.
Fick också min årliga vaknatt. En natt per år vill jag sitta ute och se solen gå upp. Lika häftig känsla varje gång.

RSS 2.0