Väder och kläder

Regn, regn, regn, regn.

Dagens outfit: joggingbyxor, stor tröja och fårskinnstofflor.

Trötthetsbacill

Nåt måste det vara som har drabbat den kvinnliga delen av familjen. Vi är alla lika trötta. Ingen orkar göra nåt, äldsta dottern sov till 14 idag, yngsta sover jämt. Jag gör inte heller mer än jag behöver, fast måste erkänna att jag fick passat på att tvättat lite lakan nu när solen sken.

Maken däremot har inte drabbats av denna åkomma. Han håller på hela tiden. Först byggde han klart båtskjulet, sen försökte han sig på att fixa moppen som inte gjort annat än kostat pengar och stått lika delar tid på verkstan som i garaget sen vi fick den. Och efter det fixade han fönstret på ena bilen eftersom det ramlade ner i dörren när äldsta dottern och jag var ute och övningskörde. Nu hör jag att han dessutom klipper gräset.

Sen tror jag inte att han tänkte på vad han gjorde när han tyckte att lax var en bra idé till middag eftersom det bara är han som kan laga till god fisk i det här huset. Så alltså måste han ställa sig och laga mat när han väl kommer in.

Får väl för hans och även vår skull hoppas att trötthetsbacillen snart går över.

Valpbesök

Var hemma hos M och tog en liten fika och tittade på valpen igen. Hon äntligen hem en maltesertikvalp som är så bedårande söt. Hennes vuxna tik som egentligen är så liten är nästan en jätte i jämförelse nu.

Vikten när hon flyttade hem till M var 500 gram, alltså nästan ingenting. Hon ser ut som en liten trasselsudd som springer omkring på golvet och försöker bråka med de äldre hundarna. Hur söt som helst.Stiltje

Tristess, trötthet, tråkighet, hemmastannande, likgiltig, håglös, färdig, uttråkad, lugn, läsande, blasé, tv-tittande, utled, stillsam, osocial, stugsittare, monoton, stagnation, less, ointressant, trög, enahanda, slut, soffpotatis, apatisk. 

Top model

Tänk att man har så lite att göra att man kan fastna i Top model. Nu kollar jag både på en gammal omgång och den nya, när jag kan. Kanske dags att skaffa mig ett liv?

Modem

Är hemma hos en bekant en sväng och skulla kolla en grej på internet och det med hjälp av modem. Tänk vad snabbt det gick att vänja sig vid bredband. Modemet tar hur lång tid som helst och är segt.

Jag vet inte om man ska säga att bredband har fått mig att sitta mer eller mindre vid datorn. Det tar ju längre tid med modem men då tröttnar man å andra sidan och packar ihop och går ut. Bredband går snabbare och då passar jag på att ta några sidor till när jag ändå är där.

Hittat på internet

Jag var runt lite på nätet, kan inte säga att jag letade efter dikter men den här ramlade jag över i alla fall.

Jag skall ge den nyfödda flöjter,
orglar, trumpeter, jord och frön
och spade, bläck och papper...
Jag skall berätta sagor och myter,
jag skall lyssna på den nya människans berättelser,
jag skall visa på solen och träden och vattnet.
Och när det är dags att skiljas skall jag hjälpa till att packa väskan.

B Kullander

Fint, men jag väntar gärna lite med att packa deras väskor.

Drömmar och alkohol


Jag drömde en ologisk dröm inatt. Det är ju i och för sig inget ovanligt men ändå. Jag drömde att jag åkte fast för fortkörning, jag hade kört 105 på 70-väg och alltså skulle körkortet ryka. Det gjorde mig ju inte så glad men jag blev rätt sur när jag även fick strängare straff för att den som jag åkte med hade druckit alkohol (jag trodde det var jag som kört?). Som vanligt fattar jag nada.

En liten förklaring till min dröm kanske kan vara den här bilden, tagen från en tidning miljoner år gammal, som jag fick igår.Texten under är både suddig och liten men så här står det:

Förmildrande dom
1928 inträffade en materiellt svår olycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga.
Det var en Örkelljungabo som körde på en köpman från Skånes Fagerbruk.
Vid den efterföljande rättegången i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan fick en
förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och därför hade svårt med att styra.

Den är go, den.

Om pappa ville ge jag...

Mamma sjöng alltid en liten sång för söstra mi och mig när vi var små och jag har nu de senare åren sjungit den för mina barn, dom har inte varit odelat glada för det, dock.

Igår på Doobidoo så visades den låten. Helt underbar. Jag tänkte klippa in den här från Youtube men kan inte hitta den där. Så tyvärr, missade ni det igår så har ni verkligen missat nåt. Eller passa på att ta reprisen.

"Om pappa ville ge jag en femöring, vet mamma.
Då skulle jag bli så glad, så glad, så glad.
Då skulle jag köpa så mycket med detsamma
ja jag skulle köpa allt vad jag vill ha..."
 

När det kör ihop sig...

Det har helt klart varit lite väl mycket den sista tiden igen. Men nu mest på jobbet. Har haft några hejdlösa dagar med att grovplanera, sortera, samtal, städa och ha lektioner. Nu är det gjort i alla fall och det är ju skönt eftersom jag har fått nya saker att tänka på. Men som min mamma brukar säga: "Det löser sig sa han som sket i Valhallabadet".

Kallt

Vi hade halvdag ute med eleverna idag. De skulle lära känna varandra och göra lite övningar ihop. Det var verkligen svinkallt. Eftersom jag var sen i morse kastade jag bara på mig en jacka, hann inte leta reda på den varma så jag fick väl i och för sig skylla mig själv.

Vi hade en bra eftermiddag, trots allt. Men i slutet stod jag mest och längtade hem till ett riktigt hett bad. Det har jag fått nu och känner mig nästan som en människa igen. Dessutom brinner sex stycken ljus hos mig i det rummet jag sitter så nu klagar jag definitivt inte.

Kaffe eller te?

Läste om barn och vad dom gör och säger och kom att tänka på när yngsta dottern första gången skulle koka kaffe till sin pappa. Då vek sig filtret så vattnet rann på utsidan av filtret. När maken hällde upp kaffet hade det samma färg som te, ungefär. Han höll dock god min och drack men gott, nej, det var det inte.

Kursandet slut och börjar igen.

Helgens kurs var bra. Riktigt bra. Kursdeltagarna var nöjda, tror jag. Det lät så i alla fall. Nu har vi nya planer för en ny kurs trots att det varit så svårt att få ihop datum som passar oss båda. Nu ska vi satsa på en lite längre kurs, en natt till, och ta den till våren/sommaren, tror vi.

Nu är det dags att ge sig av igen. En ny meditationskurs startar ikväll. Ska bli kul.

Kursdags

Så var det då äntligen dags för helgkursen. Den J och jag försöker hålla en gång i halvåret. Det ska bli jättekul. I år blir vi en lite mer lagom grupp, känns det som .

Om man frågar folk vad det är för kurs så skulle somliga direkt katagorisera det som flum, andra som personlig utveckling. Antar att det kan sägas vara nåt där emellan, eller kanske både ock. Roligt ska det bli oavsett hur man försöker etikettera det.

Nu försöker jag mest komma på ifall jag har glömt att packa något, jag tror faktiskt inte det men vem vet?

Tillbaka igen i morgon kväll.

Humorfortsättning

Äldsta dottern måste antingen ha varit jättetrött eller så hade hon bara ett "vanligt" bryt igår. Jag fick ett sms som löd: "Jag har kommit på en ny historia, den är jättebra. Varför körde jag på grodan på vägen? För att jag inte tycker om grodor."
Min första tanke var: Va?

När jag kom hem glömde jag fråga hur hon tänkte (en fråga jag ofta frågar mig) men idag i bilen återkom hon till ämnet. Idag sa hon samma historia och började skratta så mycket att hon knappt kunde säga klart den. Jag satt fortfarande lika frågande. Då sa hon: "Varför stannade C bilen? För att det var rött ljus" sen skrattade hon igen och menade att just det humorlösa i historierna var det roliga. Vid det här laget smittade skrattet så jag också började. Efter det var det helt kört. Vi satt och meningslösa historier hela vägen till Göteborg och systersonens kalas och som vanligt fattade ingen annan nånting. Måste ju i och för sig erkänna att det inte var så mycket att fatta.

Pålägg

På jobbet är vi en rätt stor samling språknördar (om man vill kalla det så). Vi fastnar ofta i ord, ords betydelse och så vidare. Jag har mina egna små krig och försöker få boråsarna att inse att man inte kan säga "i morses" och jag skäller också på eleverna när dom skriver "han" när det ska vara "honom". Jag vet att det är en yrkesskada men jag tycker samtidigt att det är kul.

Hur som helst så stod jag och kollegan Å och diskuterade pålägget kaviar för ett tag sen. Jag hävdade bestämt att det heter "kaviaar, alltså med långt a på slutet, han hävdade å sin sida lika bestämt att det ska uttalas "kavviarr", alltså med två korta a. När kollegan C kommer förbi kastade vi oss över henne för att få hennes åsikt och därmed ha en chans att segra i den här rätt meningslösa kampen. Men när hon på frågan hur det ska uttalas svarar "kaaviarr" blev vi båda lika förvånade och blev helt plötsligt enade i att förklara för henne att hon hade fel. Så kan det gå.

Att planera

Jag vet inte om det ens är nån idé att försöka planera sitt liv? Så fort man tror att man har koll så händer nåt som gör att man inte längre har det. Och när man tycker att livet är på gräsen till FÖR rörigt, då brukar det ordna till sig. På nåt sätt verkar det som att det ändå gör det i sista änden.

Kanske dags att man lär sig att inte ta ut allt elände i förskott, likaså att inte försöka tro att man har koll på framtiden utan bara ha tillit till att det kommer att bli som det ska. Detta även fast man inte riktigt ser det direkt, anledning till att det blev si eller så.

Fästingar

Innan vi kastrerade katten kunde jag plocka 4-5 fästingar om dagen på honom. Ibland många fler, ibland färre. Sen han blev kastrerad har han haft mycket färre. Fast det är en sanning med modifikation. Han har fortfarande fästingar med sig hem men han går nu rakt fram till mitt knä, lägger sig där ett slag, så länge att fästingarna kryper över till mig istället. Sen lämnar han mig och lägger sig någon annanstans i lugn och ro. Kvar sitter jag med massa äckliga svarta krypande kryp på mig.

Det här har fått mig att känna fästingkrypande på mig även om det inte finns nåt. Jag kliar, tittar och letar febrilt 20 av dygnets 24 timmar. Som tur är gillar fästingarna inte mig heller så dom sätter sig inte fast. Dom bara kryper omkring och kollar läget. Men äckligt, det är det i alla fall.


Vem är han den där "kommunen"?

Har börjat reta upp mig på en hel del saker på jobbet nu. Först: Vi skulle köpa fina bilder och sätta upp i vår trista elevkorridor på jobbet. Vi tänkte köpa planscher med kända konstverk och konstnärer så eleverna även ser och lär sig känna igen dessa. Då får vi reda på att vi inte får köpa dom här från vilken affär vi vill utan bara den som "kommunen" har avtal med. Den affären har så klart inga sådana bilder. Och den är för övrigt hur dyr som helst.

Vi håller även på att sträva att bli en miljöceritfierad skola. Vi återvinner , har bara ekologisk mjölk och tänker lite allmänt på miljön. Och vad gör då "kommunen"? Jo, bestämmer att fikat till onsdagsfikat inte längre ska köpas från närliggande bageri i Borås utan köras ut från Alingsås. Är det miljövänligt?

Idag har jag även varit lite i krig med den dataansvariga på jobbet. Han kunde inte hjälpa mig att få fram ett arbete som en elev hade mejlat in till mig för att jobbdatorerna inte hade det programmet. Det hade "kommunen" bestämt. Så dataansvarig tyckte att jag skulle säga till eleven att byta program. Är det skolans uppgift att bestämma vad eleverna har för program på sina datorer hemma?

Nu vill jag ha ett snack med han, "kommunen". Hur tänker han egentligen? Är det bara pengar som styr? Ska vi motarbeta oss själva eller finnas till för elever och även miljö?

Snart ikapp

Nu börjar jag se slutet av denna vecka som var lite väl överdriven. Att jobba heltid samtidigt som man kör hårt med alternativjobbet är inte så genomtänkt.

Igår var det också föräldramöte på skolan för dom nya eleverna. Det gick bra. Jag tror att dom flesta gick därifrån rätt nöjda "trots" att deras barn "bara" går IV. Tänk vad bra det vore om fler kunde förstå att alla inte lär sig allt på samma tid. Några behöver lite längre tid, låt dom då få det i lugn och ro.

Det finns dagar...

... då en man kliver av tåget.

Och det finns dagar då man jobbar alldeles för mycket. En sån är det idag. Och igår. Och i morgon och på torsdag. Men sen!

RSS 2.0