Ledig

Har varit ledig från skolan ett tag nu ju och igår var jag sista dagen i lokalen före sommaren. Hade en riktigt lång dag, var där kl 9 och åkte därifrån vid 17. Kanske inte låter så länge men med tanke på att lokalen ligger i ett industriområde och har plåtväggar så var det olidligt varmt trots öppen dörr och fönster.

På kvällen jobbade jag på ungdomslägret igen. Har varit en rolig tradition, dom är så fascinerade och intresserade, dom små liven. Men när jag kom hem vid tio, då startade min ledighet "på riktigt".

Nu ska jag inte jobba förrän 10 augusti. Inte på skolan, inte i lokalen och inte på annat sätt.

Jäj!

Rensar

Eftersom mitt ledord för sommaren och resten av livet är: Förenkla, försöker jag rensa i röran. Dessutom har ju dottern anmält mig att stå på en loppis i juli så det kunde ju inte varit bättre läge.

Än så länge har jag gått igenom min garderob och ena bokhyllan. Två soppåsar fulla med gamla slitna kläder att slänga och två stora bärkassar till Röda korset samt tre pappkassar med böcker till loppisen.

Idag började jag i skåpen. Långt in i ett skåp hittade jag fyra jättefina kristallkaraffer. Dom har dock stått där i 15 år utan att vi brytt oss om dom så jag sms:ade kloka vännen Å och frågade om jag verkligen kunde ta dom till loppisen. Hennes smarta svar blev: Jaaaa, gör dig av med allt du inte skulle sakna om huset brann upp.

Så jag antar att nu, nu åker det mesta. Vem vet, kanske till och med Lundellböckerna?

Ska snart iväg till goda vänner över midso...

img_2450 (MMS)

Ska snart iväg till goda vänner över midsommar. Tar en liten sillunch här innan.  Hade en härligt ledig dag igår. Träffade bästaste J som fotade mig i en fläderbuske... Fikade hos M och tog sen en öl hos grannarna och grillade i ösregn.  Sommar- och ledighetskänslan börjar infinna sig. Gott!  Glad midsommar på er!


Humor?

Yngsta dottern berättade en rolig historia häromdagen. Typiskt min humor, inte många andra tycker såna är roliga:

- Vad kallas en boomerang som inte kommer tillbaka?

- ???

- Pinne.


Sommarsolståndet. Årets mest deprimerande ...

Sommarsolståndet. Årets mest deprimerande dag. Idag kl 17.16 (enligt wikipedia, lite olika åsikter om bestämd tidpunkt här och var) vänder det. Dagarna blir kortare och kortare och det blir mörkare och mörkare för varje dag. Jäj...


Börjar känna av ledigheten. Startar inte d...

img_7094 (MMS)

Börjar känna av ledigheten. Startar inte datorn, kollar inte mejl och fb var och varannan minut. Riktigt skönt!


Hemma igen efter en härlig vecka. Allt fun...

img_2250 (MMS)

Hemma igen efter en härlig vecka. Allt funkade kanon och jag tror att alla är nöjda.  Har påbörjat fem tavlor (två helt klara, tre att fortsätta på), fått färg under naglarna (vilket var ett delmål), badat i havet, ätit massor och gott, suttit uppe sent och druckit vin och pratat, och fått, trots nio personer i ett hus, rå mig själv lite grand.  Nästa projekt: rensa ut massa gammalt och sälja/skänka bort/kasta. Massa!


Smet ifrån målardamerna i går morse för at...

Smet ifrån målardamerna i går morse för att åka och jobba. Och nu är läsårets sista dagar gjorda (tar ut lite komp) och jag är tillbaka i Stenungsund och har sommarlov! En härlig känsla men ändå ett litet stråk av vemod. Nu "får" jag inte träffa kollegorna på nästan två månader. Några av dom kommer jag sakna en hel del.


Nästan packat klart

Nu är packningen nästa klar. Det blev väldigt mycket grejer, målarkläder, färg, dukar och allt sånt. Vanliga kläder, mat och allt sånt. Får hoppas att jag inte glömt nåt.

Det ska bli riktigt kul att bara få sjava omkring i målarkläder med färg långt upp över övonen i en vecka, att bara få ägna mig åt färg, mat, social tillvaro och slappa.

Eftersom frågan kom upp: Jag målar Vedic Art och i olja. Den här veckan blir det bara olja, det blir för mycket att ta med allting.
När jag målar Vedic art brukar jag främst använda akrylfärg. Och massa struktur i form av band, gips, sand, papper. Allt som jag kan komma på.

Så. Ingen dator på en vecka, mobilen är dock med så jag kan kolla läget ändå.

Målarvecka

Håller som bäst på att packa för att i morgon åka på en målarvecka vid kusten. Oljemålardamerna har hyrt ett hus som vi ska husera i. Totalt är vi nio personer. Nio väldigt olika personer. Så om man bortser från att jag smiter till jobbet måndag och tisdag (för att sen ha sommarlov), ska vi bo, äta, måla och leva ihop.

Jag har ju alltid sagt att jag vill leva i kollektiv, jag antar att det här är det ultimata testet. Vem vet, jag kanske är hemma igen på söndag kväll.

Yngsta dottern åker till Kreta med en komp...

Yngsta dottern åker till Kreta med en kompis i morgon. Jag tror att om jag lägger ihop alla förmaningar hon nånsin fått i sitt liv, så slår det inte antalet hon har fått inför resan i morgon.


Lägenhet

När äldsta dottern kom på att hon ville börja skrivalinje på folkhögskola i sensomras gjorde hon det på söndagen innan skolan började. På måndagen fick hon börja ringa runt och få tag på en plats så hon, efter att ha stressat in en del arbetsprov, kunde börja några dagar senare.

Nu på fredag är hon klar. Nu har hon insett att hon inte vill flytta hem igen. Eftersom hon har fått jobb i Borås vill hon nu ha lägenhet där. Helst med inflyttning på lördag.....

Framförhållning är inget att eftersträva, eller?

Gårdagens firande. På uttrycklig order frå...

img_6732 (MMS)

Gårdagens firande. På uttrycklig order från: mammakero.blogg.se   Så vad kunde jag göra?


Kommer hem från jobbet. Det är 28 grader i...

Kommer hem från jobbet. Det är 28 grader i köket. Jag tänker: Ja! Baka bröd! Svar: kanske inte dagens klokaste tanke men nu är det i alla fall i ugnen.


Lidköping

Hamnade av en händelse i Lidköping i lördags. Vi tog husbilen och goda vännerna P och L tog motorcykeln dit och mötte oss. Av samma (eller en annan) händelse var det även cruisingkväll i stan. Massor, verkligen massor, av stora amerikanare körde runt runt på torget och gatorna runt omkring.

Två olika sorters cruisare verkar det finnas. Den ena sorten har väst, t-shirt och jeansen nästan nere vid knäna. Den andra sorten har snygga kläder, är välfriserade och tidstypiska kläder. Somliga hade jättesnygga välpolerade bilar och vissa hade ... ja vad ska man säga, lite mindre skötta åk.

Gissa vilken av sorterna som var kvar hela natten och kastade ölburkar, spelade hög musik och vrålade fram till halv fyra på natten....

Men det var riktigt kul att hamna mitt bland dom även om det blev lite si så där med sömnen.

Plugg

Har läst i två år på halvtid. Svenska som andraspråk. Det har varit jättekul men nu det sista gick luften ur mig. Jag hade verkligen ingen lust. Men när jag kom på att jag hade en mousserande vin i kylen (som legat där sen nyår) tänkte jag använda den som muta till mig själv. "När jag blir klar med uppgiften, då ska jag öppna den".

Igår skickades den sista uppgiften in (två dagar före deadline, minsann) men jag orkade inte öppna skumpan. Jag tänkte att den väl får ligga tills nästa nyår men idag när jag berättade det för vännen Å sa hon att jag börjar bli gammal, så jag antar att jag får offra mig idag istället.

Fredag

Har haft problem med att mobilblogga två gånger nu. Borde väl gå in och titta på inställningarna men måste bara... först. Som alltid.

Det här skrev jag i alla fall i fredags:

Hornborgarsjön. Husbilspremiär för säsongen. Rätt sent men men... Det har varit rätt mycket ett tag.

Maken är ute och fotar fåglar. Jag sitter och filar på min sista (nånsin?) inlämning till universitetet. 38 grader i husbilen gör det dock svårt att tänka, men aldrig att jag tänker gnälla på värmen!


RSS 2.0