Fotboll

Jag jobbar, som jag sagt, på ett ställe där övervägande antal personal fullkomligt älskar fotboll. En sport som egentligen är rätt obegriplig för mig... Tacka vet jag hockey, där händer åtminstone nåt.

Hur som helst har vi en inbördes tävling. De som vill, ungefär alla, lämnar in sitt förslag på hur serien kommer att se ut när fotbollssäsongen är över nångång i november. Denna lista uppdateras varje vecka så varje vecka får vi reda på hur nära (eller långt ifrån) vår rad är.

Förra veckan låg jag på första plats! Jag! På första plats! Det var en härlig vecka att jobba (speciellt som göteborgare i Elfsborgland...).

Denna vecka hade jag ramlat ner en bit. Närmare bestämt rätt många platser. Vi är 50 på jobbet som tippat. Jag ligger nu på plats 49...

Utställning och Spanien. Igen.

Foto- och konstutställningen gick jättebra. Det var en härlig dag! Mycket trevligt folk och så klart, trevliga medutställare. Mer sånt!

Yngsta dottern kom iväg till Spanien. Tack och lov! Nu blir hon borta tills onsdag. Hoppas hon får det toppenkul!

Flyg och utställning

Ska snart iväg och göra ordning lokalen inför morgondagens konst- och fotoutställning som är i morgon. Det ska bli jättekul! Så har ni vägarna förbi Kungsbacka i morgon, kom dit! Vi är där till kl 17.

Yngsta dottern ska på klassresa till Spanien i morgon. Hela veckan har vandrat i ovisshet. Går flygen eller inte? Idag är vi inte mycket klokare. Antar att vi får se i morgon.

Badrum. Igen.

Fick ju som sagt, en vattenläcka i höstas. Det har varit segt och tagit otroligt mycket tid. Vi har bott på en byggarbetsplats utan att kunna städa ordentligt. Dammet (vanligt och byggdamm) har lagt sig i varje liten vrå och på varje yta.

Så här såg det ut när vi kom hem från jobbet en dag i höstas. Då hade byggubbarna precis börja riva i skiten (och vad det stank mögel! Det hade inte varit nån fara så länge golvvärmen var på men när dom började röra i det. Jösses).
Och så här såg det ut förra veckan, fortfarande ostädat, dock.

Äntligen! Nu kan jag vara i mitt rätta element. I ett varmt bad med ett glas skumpa i handen och lite praliner bredvid.


Våren

Efter en lång, hemsk, lång, snöig kall och lång vinter hände det som jag både befarade och hoppades på. Våren kom med en smäll. Fort gick det. Väldigt fort. Solen kom fram, snön försvann och vitsipporna växer en meter om dan, ungefär.

Men är jag där och ser det? Nej, jag snurrar fast i vardagen, i vardagslivet, i spring mellan jobb och jobb. Roliga saker hela tiden men ändå.

Stanna våren! Jag vill följa med!

Island

Som väl ingen har missat har ett vulkanutbrott på Island gjort att flygen inte funkar som vanligt. Det är ju så klart jättejobbigt för folk som är eller ska iväg. Men en sak som irriterade mig väldigt när jag läste tidningarna är att det var väldigt svårt att få tag på information hur det gick för islänningarna, dom som ju faktiskt bor i röran. (hörde sen att dom evakuerat i förväg).

Jag tror det är moder Jords hämnd. Hon är nog inte så lätt att ta kål på trots allt. Jag tror att varje dag utan flyg gör underverk.

Kurs

Hade kurs idag men efter den var slut satte jag mig på altanen en sväng ihop med maken och en kall öl (tyvärr ingen starköl). Solen värmde och det gav onekligen hopp om livet. En skön söndag.

Nu blir det grillpremiär. Hade tänkt grilla tidigare men fick inte lov av barnen som inte varit så mycket hemma i helgen. Framför allt är det majskolven jag vill åt!

Kan tala om att snön jag sparkade i igår var mjuk. Det hände inget värre än att jag fick snö i hela foten.
Dagens lärdom

Har hört att man lär sig nåt nytt varje dag. Idag var det:

Sparka inte sönder en snöhög när du är barfota i Foppatofflor.

Åldrar

Var hos en kollega igår och löste världsproblemen över lite vin (och portvin). Det gick över förväntan. Vet inte om det berodde på att ena kuratorn på skolan också var med?
Vi kom i alla fall att börja prata om åldrar. Jag var igår äldst, i vissa andra umgängen jag har är jag klart yngst. Jag har träffat på 20-åriga tanter och 70-åriga tjejer. Eller är det dagsformen som avgör?
Jag tror det är med mig som med Dunderklumpen, ibland känner jag mig som 7, andra dagar som 105.Sommardäck, rattmuff av?

Ska ta byta däck idag och få på sommardäcken igen. Är det då som Melander och Kato sa, att jag måste ta av rattmuffen också? Min lila mjuka varma rattmuff?

Godis

Var hos släkten i Enköping över påsk, som vanligt. Där finns inte så mycket att göra så när vi inte spelar yatsy eller läser veckotidningar, äter vi. Äter, äter och äter.
I torsdags när vi åkte upp köpte vi en påse godis att ha i bilen, sen fortsatte godisätandet till den milda grad att jag fortfarande mår illa bara jag tänker på det.
Funderar på att starta ett nytt nyttigt liv men allvarligt talat, hur kul är det?

Iris

Fick i tisdags reda på att min mentor Iris gått bort. Hon skulle precis fylla 80 och var långt ifrån pigg men det är klart det känns konstigt ändå.
Jag funderade på vad jag kunde göra för att hylla henne och kom bara på en sak. När jag kom hem öppnade jag en miniskumpa, skålade för henne, önskade henne lycka till och trevlig resa.
Jag tror att hon hade gillat det.

RSS 2.0