Tillbaka i Sverige

Tillbaka efter 2,5 veckor på Sri Lanka. Har dock inte riktigt landat än, är sjuk, så mer info om resan kommer längre fram. Fram till dess kan jag rekommendera inlägget yngsta dottern gjorde efter några dagar där nere.

Riktigt bra inlägg. Synd att det bara blev ett: http://blondokorkad.blogg.se/2011/december/sri-lanka.html#comment

Fram tills vi hörs igen:

GOTT NYTT ÅR!

Ström

Fredag, på väg hem från jobbet. Jag riktigt känner vilken härlig kväll jag har framför mig. Ensam hemma så jag kan passa på att titta på Idolfinalen och ta nåt gott att äta.

Jä, right.

Jag kom hem till ett becksvart mörker. Strömavbrott. Och kallt.

Visst, det är ju lätt att säga att det är så mysigt utan ström men det är bara skitsnack. Jag tände i kakelugnen och totalt 27 levande ljus men satt ändå och frös. Inte kunna läsa, inte kunna göra nåt. Eftersom jag inte ville öppna kylen eller frysen och släppa ut kylan blev middagen lite vatten och chips.

Tur jag hade mobilen och wordfeud. Mobilen körde jag tills den var nästan helt urladdad sen gick jag och la mig. Under dubbla täcken.

Nä, dags att lämna landet och flytta till en stad igen.

Namne

Träff på fotoklubben igår. Eftersom gode vännen J skulle komma och visa sina bilder tyckte jag att det var på tiden att min vän och namne Å skulle få träffa honom så jag släpade således med henne dit.

När vi kommer in och hon presenterar sig kommer årets kommentar från en av medlemmarna:

-Jaså, heter du också Å..... Är ni släkt?

Jösses...

Lokalen

Har haft utförsäljning i lokalen idag. Den är uppsagd och nu är det slut. Eller, nästan. En grej i veckan som kommer men sen slut. Sen är det slut med massage, meditation osv.

Mycket blandade känslor har jag. Skönt att få vara lite mer ledig och hinna göra andra saker. Trist att vara utan den. Jag kommer framför allt sakna alla människor jag träffat och lärt känna genom den.
Men. Ny fas i livet? Yes! Det tror jag på!

Måla

Hade vännen Å här igår. Hon hade en lång lista på vad vi skulle hinna göra. Det gick så där. Fotograferingen vid vattenfallet ströks på grund av vädret. Det blåste så att träden nästan stod vågrätt.

Resten gjorde vi. Målade! Riktigt kul, min uppgift till målargruppen är nu klar, om inte Å hade varit där hade det aldrig gått. Vi skulle måla av två katter i en korg. Inte riktigt min grej. Men nu är den gjord. Rätt olik ursprungsbilden vilket jag gillar.
Vi hann även dricka lite vin, äta, lyssna på Winnerbäck, slöa på soffan och titta på Så mycket bättre. Och analysera oss själva. Det är hon grymt duktig på. Analyser överhuvudtaget.

Chokladbollar

En fullspäckad men kul vecka börjar närma sig sitt slut. Mycket på jobbet och mycket på fritiden. Fotokursen i tisdags. Börjar nog äntligen få ordning på alla begrepp. Målarkurs i onsdags. Kände inte alls för att åka dit eftersom jag var otroligt grinig. Men efter att ha "gnällt av mig" till de (stackarna) i gruppen var det helt okej att greppa penseln. Och igår var jag hos goda vännen J för att se när J nr 2 fick sitt certifikat. Grattis till henne!
Idag hade jag lektion med min invandrargrupp. Eftersom vi idag skulle träna på en recepttext tänkte jag att det kanske vore bra att få träna lite praktiskt. Det där med tsk, dl, msk är inte så lätt att förstå annars.

Så efter vi läst och förstått en text om hur man lagar spagetti och köttfärsröra tog jag fram bunkar, ingredienser (också ett svårt ord) och vi (dom) fick vara i smågrupper och baka chokladbollar. Det gick fantastiskt bra.
"Tyvärr" var dom flesta bilder jag tog på eleverna i helfigur och dom kan jag så klart inte lägga ut här. Men ett litet smakprov:
Detta var innan dom verkligen "vågade" röra med händerna.
Delar av ena gruppens resultat. Olika stora men väldigt goda.

RSS 2.0