Katter

För ett tag sen började det komma en katt till oss, som jag skrivit om tidigare. Det är en okastrerad hankatt och han vill att vår katt ska komma ut och leka. Det har väl varit helt okej. 

Nu när det har blivit varmare har den här katten, som enligt vännen K heter Roland, börjat komma in om vår ytterdörr är öppen och nästa steg blev så klart att han lärde sig kattluckan. En dag när yngsta dottern kom hem låg han och sov i  soffan och kattmaten var uppäten. Så nu är luckan låst så inte ens vår katt kommer in.

Ett tag visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Jag hade ingen aning om var han bodde, han är rätt mager, full av fästingar , luktar illa men är uppenbart kelig och trevlig. Jag funderade på om han skulle flytta in men för att det skulle gå måste han kastreras. Så min fråga var om man kunde kastrera en främmande hankatt....

I fredags var grannarna över och grillade. Då visade det sig att de visste vem som ägde katten. Den bor en bit bort i ett hus med fyra hundar och ännu fler katter. Han kanske inte trivs? Varför skulle han annars komma till mig för fästingborttagning?

Jag får ta en sväng ner och prata med dom så får vi se. Han kanske är som vår katt, ute och fjäskar på alla ställen som är intresserade.Utelampor

Jag köpte en solcellslampa för ett tag sen. Det är rätt snygg och kul att ha i trädgården. Ska jag vara helt ärlig så trodde jag inte att den skulle hålla så länge men den lyser allt på rätt bra. Och det är det som är det konstiga. Den lyser men ger liksom inget sken. Inget runt omkring den blir ljust. Det blir som en vit boll som står därute. Man ser inga växter, inte stengången, ingenting. Skumt.

"Kändisar"

Jag fick frågan om varför jag inte namngav "kändisen" som var i trakterna förra helgen. Det beror dels på att jag aldrig namnger nån här på bloggen och också på att jag hade lovat att inte säga nåt. Nu är det löftet dock över, han har åkt hem igen. 

Yngsta dottern har skrivit om händelsen på http://blondokorkad.blogg.se/ om nån är intresserad.

Labero

För några veckor sen vann jag två biljetter till Joe Labero i Borås. Jag är inte så intresserad så istället köpte vi till en biljett och så skickade jag familjen. Min plan var att ha en kväll ensam hemma med tv-n. Jag vet inte hur många avsnitt av olika serier som jag har spelat in utan att ha hunnit se dom. Det höll på att spricka direkt. Ungefär precis när jag slog mig ner i soffan och satt på tv-n gick strömmen. Som tur vara "bara" en dryg timme.

Nu sitter jag i alla fall här i sällskap med lite jordgubbar och Grey's samtidigt som jag hoppas att familjen har det toppen på sitt håll.


Teater, teater, teater

Denna vecka har gått i städning, sortering (på jobbet) och teaterns tecken (hemma).

På jobbet har jag sorterat elevpapper, rättat uppgifter och svettats över betygen. Nu är dock ettornas betyg klara och det känns underbart. Nu har jag "bara" tre frågetecken kvar när det gäller tvåorna men det får vi lösa nästa vecka.

Äldsta dottern har denna vecka sin avslutningsföreställning. Det är den som bara estet teater är med i. Fem kvinnor i två akter heter den. Jag såg först premiären i tisdags och var även iväg igår kväll för ännu en föreställning. Nu har hon bara två förställningar kvar och sen är väl skolan i praktiken över och hon ska ut i arbetslivet. Åtminstone ett tag.

Spa-helg

Hade en jätteskön helg på Smögen Spa. Men det är som vi brukar säga. Vi hade kunnat sitta i en mörk grotta och ändå haft det bra ihop, vi f.d jobbarkompisar.
Spat var bra som stort. Maten var väl inget att hurra för men behandlingara kunde vi inte klaga på. Dessutom hade vi strålande solsken i lördags så på eftermiddagen, efter vi blivit knådade och plockade och badade och bubblade och peelade och petade på så gick vi ner till bryggan och satte oss i solen med en glass. Sånt är inte dumt, inte.

Resten av familjen tillbringade lördagen på fest hos grannen. De hade besök av en världskändis (inte så jättestor i Sverige än) till yngsta dotterns stora förtjusning. De flesta på festen är ju musiker i olika hög grad så det var många gitarrer och mycket sång vid elden. Kvällen slutade med att yngsta dottern satt och sjöng duett med denne kändis till en låt där han var lite osäker på texten. Som tur var togs det kort så hon sitter nu spänd och väntar på att dom ska ramla ner via mejlen.

Ett härligt liv

Nu börjar det både lugna ner sig och röra på sig. Det låter lite schizofrent kanske men allt verkar gå åt positivt håll. Inte alls dumt.

Igår hade jag smurfjägarna här på besök. Vi var ute en sväng i skogen men allt vi fann var en liten huggorm. Jättefin. Den låg bara still och tittade på oss och vi kunde gå nära och, i vår tur, titta på den.

Efter det var familjen och grattade syrran, som egentligen fyller år idag. Grattis grattis söstra mi! Och resten av kvällen tillbringade vi hos grannen. De har huset som sommarstuga eftersom de bor i England så det var kul att få prata lite med dom igen.

Idag bär det av till Smögen Spa över helgen. Sämre kan man ju ha det. Lätt.


Stora barn

Äldsta dotterns student närmar sig med stora kliv och efter det tänker hon dra till London ett år eller så. Yngsta dottern fyller 15 i år och från det till flytt går tiden otroligt fort.

Det som slog mig förut var, ska dom verkligen flytta? Jag som har försökt få barnen att stå på egna ben, vill jag verkligen det? Vad händer sen? Ska dom inte bo hemma jämt? Hur ska jag klara mig? Vad ska man göra?

Jag tror att vi får backa tiden lite. Det här fungerar ju inte. Eller så får jag revidera äldsta dotterns planer. Hon får inte åka till London. Hon får stanna hemma och ta hand om sin mamma. Jag menar, det är ju inte mer än rätt. Jag har ju tagit hand om henne nu i 19 år, nu måste det vara hennes tur att ta hand om mig?

Festivalen

Jag tyckte att festivalen var ovanligt bra. Annars brukar jag tröttna och gå och lägga mig mitt i men igår var det inga problem att titta till slutet.

Favoriter var Norge och, trots Nunstedts överkorsade geting i GT, Portugal. En låt som passar en hippie som mig, fick jag höra.

Festivaldags

Jag gillar den svenska melodifestivalen, det gör mig inget alls att den håller på i evigheter med flera deltävlingar, jag tittar ändå och det med glädje. Finalen är inte lika intressant, den är lång och de dåliga bidragen många men tittar, det gör jag så klart ändå.

Nu har jag laddat. Har sovit någon timme, är inte frisk än, har lagt köttet i marinad och vinet på kylning (nej, det har jag ju inte, det ska bli rött i kväll). Men allt är förberett.

När vi var ute på dan och köpte fotbollsskor till yngsta dottern idag kom jag att tänka på en låt som jag inte hört på flera år. Den är från Eurovision 2000 och kom trea om jag inte missminner mig. Himskans bra i alla fall.


Härlig dag

Idag har jag haft en sån där härlig dag. Om man bortser från att jag vaknade lika snorig och ännu hesare än igår.

Några av eleverna som jag haft i huvudet och våndats över visade idag bra resultat på "sistachansenuppgifterna" så dom närmade sig sitt betyg med stormsteg. Tandläkaren kunde fixa till min avbitna tand lite lätt så det blev mycket billigare än jag trott och maken kom hem igen efter att ha varit borta nästan en vecka.

Så nu sitter jag och slöar framför tv-n, ska snart ta ett glas vin och bara njuta av fredagen.


Sjuk

Så har jag blivit sjuk, förkyld. Det är första gången på, jag vet inte hur länge. Ont i halsen, snorig och huvudet känns som en uppblåst badboll.

När jag kom hem från jobbet idag så tyckte jag så synd om mig att jag tänkte kolla om jag hade nån feber. Ingen av de två vanliga termometrarna hittade jag, jag hittade bara den vi var tvungna att köpa i USA när yngsta dottern blev så dålig. Den visar Farenheit. Och inte funkade den så bra heller. Om den, och omvandlaren på internet, stämmer har jag 36 grader enligt celciusskalan. Det känns inte riktigt så...

Trots att jag mådde som jag blivit överkörd av en ångvält i morse var jag, som sagt, på jobbet i dag. Jag hade lovat att prata betyg med eleverna. Det är lika jobbigt varje år och i år var nog värre än vanligt. Det är så svårt att säga till elever som kämpar stenhårt, som verkligen gör sitt bästa, att dom inte kommer få betyg, att deras kunskaper inte räcker ända fram. I år har jag många såna elever. Sen har vi "glassarna". Dom som glassar förbi med minsta möjliga ansträngning och ändå får sitt betyg. Livet är inte alltid rättvist.

Nu ska jag fortsätta gnälla och se om det gör att äldsta dottern förbarmar sig och lagar lite middag till mig. Hon säger att jag får göra vad jag vill, bara jag är tyst. Jag låter tydligen fruktansvärd (värre än vanligt?).

Sjukvården

Det är inte så att jag gnäller på den svenska sjukvården (jo, kanske) men varför måste den vara så trångsynt? Lite mer vidsynthet hade varit önskvärt.

I början av året började jag få huvudvärk. Eftersom jag periodvis har det rätt ofta reagerade jag inte nämnvärt. Men när tiden gick och värken inte försvann gick jag till VC för kontroll. Jag fick då lite tabletter rekommenderade för mig. Dessa åt jag, om än lite motvilligt. Det där med att proppa i sig tabletter är inget jag tycker är så kul.

Värken gick inte över och jag började gnälla över den på jobbet också. Kollegan B frågar då om jag varit hos kiropraktor. "Kiropraktor? Det är ju inte ryggen jag hade ont i" tänkte jag då men gav det ändå en chans.

Det visade sig att min fot som jag skadade svårt och kirurgen pusslade ihop med platta, spik och skruv inte är riktigt bra. Det här hände för kanske sex år sen och det gör att jag går fel, jag kan inte röra foten som jag borde kunna. Det här gör att jag blivit sned i längryggen/bäckenet och det har vidare satt sig mellan skulderbladen och sen upp till nacken. Kroppen gör ju vad den kan för att kompensera och balansera upp snedhet. Och det, nackspändheten, har då gett mig huvudvärk.

Nu går jag till kiropraktor som försöker fixa dessa låsningar och snedheter hos mig och efter några gånger är jag redan bättre.

Varför kan inte svenska sjukvården samarbeta med lite mer alternativa terapeuter? Det hade blivit billigare (för mig), enklare för läkarna och tablettindustrin skulle inte ha så mycket att säga till om (vilket vore en välgärning). Som jag ser det är det en win-win-situation. Men vad vet väl jag...

Utställning

Så var mitt livs första konstutställning slut. Det gick kalasbra. Det var massa folk som tittade på mina och de andra åttas tavlor. Många roliga och uppmuntrande kommentarer fick vi och jag tror att alla var mycket nöjda.
Den här utställningen var mest för att visa upp oss, inte för att sälja. Jag sålde inget och är definitivt inte besviken för det. Vi fick ställa ut tre tavlor var så totalt fanns det 27 tavlor för besökarna att titta på.
Igår hade några få ett jättejobb med hängandet och det blev jättebra. Jag är onekligen lite impad av M som var där och hjälpte till utan att egentligen behöva. Kul.

Just nu lagar jag äldsta dotterns favoriträtt, pepparotskött. Det fick vi alltid av min mormor när vi var och hälsade på, efter hon gick bort har det varit långt mellan gångerna. Det är bara när jag (eller barnen) kan få mamma att göra lite kött som vi äter det och idag är alltså en sån dag. Köttet är på värmning, sås likaså, potatisen kokar och pepparoten är riven. Nu luktar det precis som hos mormor i hela huset. Härligt.

Laghelg och kalas

Så börjar denna mycket hektiska vecka närma sig sitt slut. Igår åkte arbetslaget på jobbhelg, även kallad laghelg. Då pratar vi om året som gått och om det är nåt speceillt vi bör ändra eller tänka på inför hösten. I år var det även lite annorlunda schematekniska saker att ta hand om på grund av att jag bara ska jobba halvtid efter som jag ska studera på halvtid. Jippie!

Vi skulle jobba till tretiden idag men chefen såg väl att jag satt som på nålar så han skickade iväg mig vid kvart över två. Det gjorde att jag hann hem en kvart före äldsta dotterns gäster hann komma.

Kalaset avlöpte väl. Pajerna räckte med råge så nu har vi flera luncher i frysen, maken och jag. Jag är ltie impad av att tre av dotterns lärare kom på kalaset. Jag misstänker att man får en rätt speciell relation när man går estet. Jag är så tacksam för allt min dotter har fått och allt de har gjort för henne under dessa tre år. 

Nu ska jag slappa framför Robinson med ett glas vin och ladda inför konstutställningen i morgon. Då kommer jag nog vara så nervös att jag smälter ihop som en blöt fläck.  


Födelsedag

Idag fyller äldsta dottern 19 år. Jag har väldigt svårt att få ihop det med mina 27... I den villfarelsen, att jag är 27, lever jag fortfarande, tyvärr.

Vi var i alla fall uppe i ottan (verkligen i ottan) och stämde in med skönsång för det lilla livet. Hon såg dock inte ut som om det var det vackraste hon hade hört. Ibland förstår jag inte hur hon tänker.

Presenterna verkade falla i god jord och jag tror minsann att hon gick till skolan med ett soligt leende på läpparna. "Tyvärr" hade yngsta dottern köpt Kents samlade cd i en box till den äldre så nu lär jag aldrig åka bil med henne igen. Huvaligen.

Ikväll ska vi ut och äta på ett ställe som hon bestämde. Det kommer inga hem till oss idag, det blir på lördag istället. Än så länge är vi uppe i 26 pers, tror jag det var. Jag insåg snabbt att de pajer jag bakade igår förmiddag inte på långa vägar kommer räcka så det blir att göra en till idag. I långpanna. Sen får vi hoppas på det bästa. Både mina och grannarnas ihoplånade former är slut.

Ingen rolig vecka. Eller kanonbra, vem vet?

Hemma igen från Falun. Vi hade det toppen. Traskade omkring på Rättviks marknad i lördag vilket var rätt mysigt.

Den här veckan blir inte så kul, eller kanske. Hela helgen i Falun (roligt).
Idag jobb på dan och måla på kvällen (roligt).
Tisdag - ledig dag egentligen men jag ska jobba extra på em, ska innan dess hinna att baka fem-sex pajer och tårtbottnar. På kvällen ska jag jobba hos H. (roligt).
Onsdag - äldsta dottern fyller år. Jobba på dan och göra nåt kul på kvällen.
Torsdag - jobba på dan, åka och träffa B hos J på kvällen (roligt).
Fredag - jobba, sen arbetshelg. (roligt)
Lördag - fortsättning på arbetshelgen, hemma vid 15, samma tid som äldsta dotterns gratulanter kommer. (roligt)
Söndag - konstuställning. (roligt)

Så, bara roliga saker men LITE väl mycket, skulle jag tro. Det är väl en dag i taget som gäller.

Det enda, än så länge, som inte är roligt: Göteborg fick stryk av Elfsborg, hur kul är det som göteborgare arbetandes i Borås?

Mot Falun

Hade en jättetrevlig kväll igår med hela bunten. Fast det är lite konstigt hur klockan tycks gå snabbare såna kvällar än andra. Jag ramlade i säng rätt sent och stönade lite för mig själv över att jag skulle upp tidigt idag men inte sov jag inte. Jag har mest legat och vridit och vänt på mig. Får hoppas att A har tålamod med mig om jag skulle somna på tåget.

Idag bär det, som sagt, iväg till Falun över helgen. Toppen!

RSS 2.0