Pussel

Har kommit in i en pusselperiod. Lite småskämmigt så där. Pussla, det är det väl bara nördar som gör? Och allvarligt talat, finns det sämre årstider än sommaren att pussla på? Nu ska man ju vara utomhus, njuta av sol och värme, inte sitta inne och häcka över några bitar som inte vill passa ihop.
Men det är det jag gör. Pusslar. Igår stängde jag av datorn vid elva för att jag skulle hoppa i säng. Men när jag passerade pusselbordet råkade min blick fastna vid en bit som eventuellt kunde passa på ett ställe. Jag blev kvar vid bordet till två i natt. Idag har jag suttit halva dagen med ryggvärk och solbrist som resultat. Och ett färdigt pussel.
Nu startar jag på nästa.

Spritblandare

Funderar på ett nytt yrke. Spritblandare. Kan man bli det?

Jag blandade lite snaps till P inför våra jobbdagar, annan snaps till sommarsolståndet och midsommar. Alla tyckte det blev jättegott.
Kanske ska ringa Systemet och höra om dom har nån ledig plats? Jag kanske äntligen har hittat mitt kall.

Sommarfirande

Firade sommarsolståndet med några av granndamerna häromkvällen. Det blev jättetrevligt. Mat och vin, vi spådde framtiden och gjorde en gammal sommarrit. Men ändå kändes det inte riktigt som om jag var med. Vet inte vad som händer runt mig nu. Får hoppas att jag landar snart.
En bra kväll/natt var det i alla fall.
Fick dessutom tillbaka min tenta som var mer än godkänd. Skönt det med. Nu kan jag ta sommarlov på riktigt.

BH-inköp

Var med barnen i Ullared häromdagen. Jag var inte på jakt efter nåt speciellt förutom en BH dom har där som jag gillar. Eftersom dom höll på att ändra om, hittade vi ingenting.
Vi gick fram till en expedit, jag drog upp tröjan och frågade om hon visste var de bh-arna hängde. Hon visade. På vägen dit diskuterade barnen och jag det lämpliga att gå fram till en människa och dra upp tröjan. Expediten vände sig då om och sa:
-Jag har jobbat här i 25 år.
Det säger väl allt. Hon har nog sett det mesta.

Sommarsolståndet

Så, idag är det sommarsolstånd. Starten på Den döende solens tid. Från idag blir det bara mörkare och mörkare.
Jäj....

Hur man får en Åsa att börja gråta...

Först en helg med massa andliga övningar, lite sömn och mycket mycket roligt, trevligt och inspirerande sällskap. Sen sätter man henne framför tv-n med sammandraget av Vickan och Daniels bröllop. Det räcker för att få en Åsa att börja lipa. "Löööv is in the air...".

Nu blir det sängen.

Smarta ord från GP häromdagen.

img_0505 (MMS)

Smarta ord från GP häromdagen.


Dagens sång

Har lite svårt att bestämma mig för vilken låt som är Dagens låt. Vilken passar egentligen bäst?
Spelar ingen större roll. Budskapet är ju solklart!
Denna:
http://www.youtube.com/watch?v=qga5eONXU_4
Eller denna:
http://www.youtube.com/watch?v=3XQenCCjkgE

Staten och kapitalet

För massa år sen hade jag en killkompis som jag, när vi möttes på fester, alltid sjöng/vrålade Staten och kapitalet med. Han försvann och jag har saknat både honom och att verkligen få vråla lite progg.
Nu har jag precis kommit hem från några jobbdagar i Jönköping. Igår kväll var det musik och dans och vi hade allmänt jättekul. Helt plötsligt hör jag introt till Staten... och jag börjar sjunga (högt) utan att tänka mig för. Till min stora glädje gjorde även kollegan detsamma. Honom måste jag se till att ha med på festerna i fortsättningen.
Annars innehåll kvällen:
Musiktävling. Min grupp gjorde bra, men inte lysande, resultat.
Otroligt mycket fuldans ihop med nya vännen och kollegan Å. Hon sa själv att vi såg ut som spasmiska illrar på speed. Jag tror hon har rätt.
Bra samtal med väntade och oväntade kollegor.
Och faktiskt en del jobb också. I morgon jobbar jag sista arbetsdagen före lovet. Ska bli skönt! Med en liten gnutta separationsångest.

Avslutning

Eleverna på skolan hade sin avslutning idag. Dagen till ära hade jag köpt en rosa klänning. Jag är ingen rosa person egentligen men gillade denna. Var även och klippte mig och slängde i lite ny färg igår. Jag brukar ju ha lite åt det röda hållet men denna gång fanns inte min vanliga färg så det blev verkligen rött. Väldigt rött.
Jag funderade på att matcha mitt illröda hår och rosa klänning med mina lysande brandgula (orangea) Converse men lät bli.

Inget speciellt, eller massor

Har väl hänt en del här men ändå inget som fastnar på bloggen.

Var på VC, hos ny läkare eftersom min var sjuk(!). Först idiotförklarade han min förra läkare, sen pratade han om eventuella hjärtfel, sjukskrivning men sen släppte han iväg mig med en ny medicin.
Håller på med hemtenta. Igen. Sista för terminen. Men när ska jag lära mig att få iväg grejer i tid? Inte sitta i sista sekunden?
Var hos en gammal barndomskompis i fredags. Hur trevligt som helst. Gillar både henne och hennes man skarpt.
En lite nyare kompis hade utställning i Borås i helgen. Var där en sväng på lördagen. Solen sken från en klarblå himmel (ja, i Borås...) men hon hade haft en hel del besökare ändå. Jättekul att se.
Var sen hon en gymnasiekompis mamma på fest igår. Också det jättetrevligt. Kände, om jag ska vara ärlig, inte mig så social. Men det var bara trevliga människor där så det var absolut inga problem.
Och i morgon är det måndag och jobb igen. Åtta arbetsdagar kvar innan sommarlovet. Blandade känslor. Jag avslöjade för en klass att jag brukar smålipa lite när eleverna slutar så det ser de fram emot väldigt mycket. Kul att man kan underhålla nån i alla fall.

Sommardikt

Hittade denna dikt på insidan av min mormors köksskåp när vi städade ut hennes lägenhet för massa år sedan. Den har hängt med sen dess. Jag brukar läsa den för mina elever men är ledig idag så i år "slipper" dom.
Lite löftesrik, lite sommarkänsla men även rätt stressande, tycker jag.
.
1 juni

Var glad min själ åt vad du har
Nu har du 100 sommardar
och detta är den första
När solens lopp sin ända tar så har du 99 kvar
och någon blir den största

Giv noga akt på var du står
i morgon är med ens igår
Det går så fort att vandra
lägg märke till att vad du får
är 100 sommardar per år
i morgon är den andra


RSS 2.0