Valborg

Så var det valborg igen. Härligt. Men idag blir det varken eld eller lyssna på kör eftersom vi får finbesök. Jag ser verkligen fram emot att familjerna ESRB kommer hem till oss idag. Och kunde vi ha bättre väder?

I morgon smiter jag och kollegan A till Falun för att besöka fd kollegan C. Där hoppas och tror jag att vi kommer få en kanonbra helg. Tillbaka på söndag igen.

Helt okej

Livet traskar på nu. Känner mig rätt ikapp med det som ska fixas. Jag har i och för sig inte packat inför helgens Falunresa än men det löser sig säkert. Jag får väl kasta i nåt på måfå.

Inbjudningarna till äldsta dotterns födelsedag är utskickade och ikväll hoppas jag att hon tar tag i inbjudningarna till studenten. Igår och idag gick det inte så bra att prata med henne eftersom hon har sin projekarbetsredovisning idag och det gäller halva betyget. Men nu när den är över blir hon nog människa igen.

Inköp av massa mat inför morgondagen är också avklarad. Glömde vissa saker så klart men det löser sig.

Ska måla idag. Sista gången före utställningen nästa söndag. Men den känns också lugnt. Jag har, med hjälp av M och M, bestämt vilka tre tavlor jag ska ha med.

Borde försöka hinna färga håret också men det ska nog lösa sig. En liten timme måste ju finnas nånstans. Så, allt är lugnt.

Massage

Förra året, när jag fyllde jämt, fick jag ett presentkort på ett dagspa av jobbet. Tiden det är giltligt är ett år. Jag fick lite lätt panik när jag hittade det några dagar före min födelsedag men jag hade sån tur att dom köpte det efter jag fyllde, det var då jag firades.

Så idag är det dags. Jag läste på hemsidan men kunde inte bestämma mig. Till slut fick jag experthjälp av K. Hon rekommenderade två behandlingar och jag valde till slut det här:

Förtrollande unik och helt underbar kristallmassage över hela kroppen. Även ansiktet blir grundligt rengjort och avslutas med kristallmassage. Behandlingen börjar med en garshan/torrborstning för att aktivera hudens känslighet för kristallerna, och göra den len och silkesmjuk. Med laserstavar i kristall och chakrastenar för att öppna energiflödena i kroppen, får du en massageupplevelse utöver det vanliga. Chakraoljorna öppnar dina sinnen och stenarna tar dig på en inre resa. 120min.
Det ska bli mycket intressant.


Festfixare?

Jag har aldrig sett mig själv som en festfixare men nu har jag, av nån anledning, fått den rollen. Inte för att det varken är så stora eller många fester som ska planeras men ändå.

På torsdag invaderas vårt hem av tre av mina gamla kompisar med familjer, totalt elva personer. Nu ska bara sju av dom sova över i min microstora gäststuga så det ska nog lösa sig. Jag har ju trots allt två sängar där...

Dessa gäster har i alla fall den goda smaken att bjuda in sig själva. Det gör det ju mycket enklare.


Nästa firande blir när äldsta dottern fyller år. Hon ska ha fest om två veckor men har inte tänkt vare sig på inbjudningar eller på nåt annat. Ändå är det hon som propsar mest på ett stort firande. Hon misstänker att hon är i London när hon nästa år fyller 20 så hon vill ta igen det redan nu.


Efter det kommer hennes studentfirande. Dessa två tilldragelser kan man av förklarliga skäl inte slå ihop. Många av hennes kompisar tar ju sin student samma dag och skulle då inte kunna komma.


Som tur är är jag rätt ledig för övrigt. Eleverna har sin betygsstress vilket så klart påverkar mig men på kvällsjobbsfronten är det lugnt, så lugnt.


Att fylla år

Vi har, som de flesta andra, som tradition i familjen att alla födelsedagsbarn ska bli väckta med skönsång (nåja) och frukost på sängen. Det är inte så lätt när man har tonåringar i familjen. Jag är helt klart den som alltid vaknar först och eftersom jag inte hade nån lust att ligga och vänta i flera timmar gjorde vi en deal igår, familjen och jag. När jag vaknade så fick jag gå upp när jag ville. Jag måste sen vid halv tio gå och lägga mig igen så jag var i sängen "sovandes" när klockan började närma sig kvart i tio. Då skulle familjen komma. Det funkade riktigt bra, efter jag sparkat liv i maken som kunde gå upp och väcka barnen.

Det här än så länge varit en lugn och härlig dag. Huset är städat, utemöblerna skurade och vinet ligger på kylning. Nu kan folket komma när dom vill. 


Kultkalas

Denna vecka har det varit Kultkalas (kulturkalas) på älsta dotterns skola. Det innebär att esteterna har massa olika verksamheter som de visar upp för andra elever, föräldrar och andra skolor.

Äldsta dottern var med i en föreställning denna gång. Egentligen var det inte meningen men det hade fallit ifrån några från kursen så hon fick hoppa in. Det var en intressant pjäs; Intellektets snabbmakaroner. I den fick man följa en tjej från ungefär 5-års ålder upp till ålderdomen och några av A.A. Milnes figurer följde henne genom livet. Äldsta dottern spelade Tiger.

Förra våren är det var Kultkalas råkade äldsta dottern och jag hamna i kulturskolans uppvisning. Då såg vi en ung (han gick i sjuan då) sjungande kille som var väldigt duktig. Dottern spelade in honom på mobilen och vi pratade en del om honom efteråt. Och minsann, efter äldsta dotterns föreställning häromdagen var det dags för kulturskolans uppträdande igen och samma kille var med. Nu var även yngsta dottern med och hon blev också förtjust i honom. Kanske inte lika mycket som äldsta som återigen spelade in honom samt visslade och klappade händerna. Det här märktes rätt tydligt eftersom det kanske bara var tio personer som tittade. Han kunde inte låta bli att slänga rätt många ögon på henne och undrade nog vem hon var.

Gatubarn

Jag var på en föreläsning igår. Det var författarna Roslund och Hellström som pratade om sina böcker och speciellt om boken Flickan under gatan. Den handlar om en tjej i Stockholm som bor på gatan, eller rättare sagt, i gångarna och kulvertarna under stan.

De pratade även om gatubarnsproblematiken i stort. Det är ju inte riktigt klokt. I Sverige i dag har vi massor av barn (och vuxna) som inte har något hem. Barn som har blivit utkastade hemifrån och som lever på gatan, i hisschakt och sover hos mycket äldre män.

Det här är inte ett nytt fenomen men det är först de senaste åren som politikerna och samhället har fått upp ögonen på det. En sak som föreläsarna tryckte på extra var att det inte är ett partipolitiskt problem men ett politiskt. Vad ska man göra?

Jag kan rekommendera samtliga av författarnas fyra hittills utkomna böcker. De räknas som kriminalromaner och är inte alls trevliga att läsa. Men så bra!

En ny bok kommer inom kort. Den heter 3 sekunder (har jag för mig) och den ska jag definitivt också läsa.

Matlagning

Det här med att laga mat är inte riktigt min grej. Jag blir lika överraskad varje dag när jag inser att mat måste lagas. Igen. När barnen var små var det så klart riktigt nödvändigt men nu är det ingen ordning alls. Inte på vardagarna i alla fall då maken sällan är hemma och gör en insats. På helgerna händer det att vi faktiskt sitter alla och äter samma mat på en gång.

Jag skulle tro att jag antingen svälter ihjäl eller lever på hämtmat efter barnen flyttat hemifrån. Eller så får jag ta upp kosten från när jag flyttat hemifrån. Spagetti med ketchup. Jag lever ju, trots allt, än.

40 år

Kompisen M fyllde år förra veckan och vi planerade en lite överraskning till henne nu i torsdags. Trots att det blev en rätt enkel kväll så krävdes det en del planering. Det var vi dock flera som delade på så det var inga problem.

Däremot fick jag kidnappningen på min lott. Jag skulle på nåt sätt få med henne ut i bilen och där skulle hon få ögonbindel och jag skulle köra henne dit vi skulle vara. Några nätter före drömde jag mardrömmar att hon skulle vägra hänga med. Hon hade ju barn att köra till aktiviteter den kvällen och vem visste om hon hade lust att göra mig en tjänst istället.

Det gick bra i alla fall. Vi kom iväg och körde omkring i halva Västsverige medan jag väntade på samtalet som sa att vi fick komma. Det enda problemet var att några blev försenade så vi fick köra runt dryga 20 minuter längre än planerat och M blev åksjuk. Tuggummi och nedvevat fönster gjorde det lite lättare. Skönt var det när samtalet kom så vi fick åka till L där alla hade samlats. Totalt var vi 16 personer. God mat, dryck och lekar stod på programmet och jag tror och hoppas att alla, främst M, hade en bra kväll.


Aldrig nöjd?

För en månad sen var jag hur stressad som helst. Jag hade mängder av projekt igång, tusen bollar i luften och funderade på hur det skulle gå med mässan, resan, eleverna, min höst m.m. Jag hade mycket på skolan, som sagt, och mycket kvällsjobb.

Nu är mässan över (bra, som vanligt), resan är avklarad (den var inte jobbig alls), hösten är så klar den kan bli just nu, eleverna klarar sig och nästan inga kvällsjobb kvar.

Och vad händer då? Jo den superstressade kvinnan med sömnproblem är uttråkad! Frågan är om jag är frisk eller bara allmänt gnällig.

Twitter

Var inne och skaffade en twitterprofil idag men jag förstår inte så mycket. Grejen med korta blogginlägg/statusuppdateringar är nåt som tilltalar mig men jag kan inte hitta nån person alls som jag känner. Antingen finns ingen där, vilket jag betvivlar, eller så är det nåt annat skumt. Troligen det sista. Jag försökte söka på mig själv bara för att se om jag hittade nåt men inte ens det gjorde jag...

Massage

Hade en massage idag. Det var den första på mycket länge. Jag var nästan lite osäker på om jag skulle komma ihåg hur man gör men det är klart man gör. När jag väl satte igång var det som vanligt.

Idag är det sista lediga dagen innan det är dags att gå tillbaka till verkligheten igen. Först var jag ledig för att jag var på Teneriffa en vecka, sen påsklov och idag min vanliga nedsättning i tjänst. Undra om jag kommer ihåg vägen till jobbet i morgon bitti. Tur att vi samåker, maken och jag.

Nu ska jag ut och njuta av solen ett tag innan jag tar tag i massa pappersarbete som ligger efter sen mässan i mars...

iPhone

Eftersom min mobil var mer än lovligt bråkig så var det läge att köpa en ny. Maken som skaffat en iPhone lobbade för att jag skulle ha en likadan vilket jag tyckte var onödigt. Hur som helst vann han diskussionen och det blev det en sån. Nu är jag totalförälskad!

Den fixar inte, i nuläget, att ta emot mms men annars har den det mesta. Vi tillbringade ju påsken hos släkten i Enköping där det varken finns internet eller ens en dator. Då kunde jag kolla lite mejl och andra "livsnödvändiga" sidor via telefonen. Läste till och med ikapp på Blogglovin även om jag inte lämnade kommentarer, det verkade lite väl ambitiöst... 

Annars var påsken som den brukar. Jag gillar att vara där uppe hos släkten och på påsken hör det till. Jag tror att jag har missat en av mina påskar där totalt under mitt liv. Mycket godis, mat och prat. Käre farbror M var som vanligt. Underbart.

Påsk

Så var det då äntligen påsk. Efter påsken är det vår på riktigt oavsett vad vädret säger. Då kan jag slänga undan strumporna (vinterjackan har redan åkt).

Åker iväg över påsken, som vanligt. Måste ju kolla läget på Blåkulla.

Ha en jättemysig påsk!


Katter

Nu i mars när katterna var som värst hade vår kastrerade hankatt två friande honkatter som uppvaktade honom. Jag vet inte vem som är mest korkad, han som låg och morrade åt dom utan att fatta vad dom ville eller dom som inte fattade att han inte är hane nog att ge dom vad dom ville ha.

Rödhake

När jag var borta bestämde sig en rödhake för att anlägga visit. Han flög in genom ytterdörren som stod öppen, vimsade omkring i huset innan han hamnade i yngsta dotterns rum. Där stängdes dörren och fönstret öppnades så när han var klar med sin titt lämnade han huset igen. Hoppas han inte skvallrar för övriga fåglar att vi inte har städat på ett tag.

Sol och tvätt

Jag kom verkligen hem till våren. När vi lyfte från Landvetter var det så mycket is på planet att dom fick behandla det så vi kunde lyfta och när vi kommer hem är det många härliga plusgrader och solen skiner.

Idag ska jag passa på att tvätta lakan och hänga dom ute. Det är så gott. Jag kräver helt klart inte så mycket av livet ibland.

Sista dagen

Sa var denna vecka ocksa alldeles snart slut. Dags att aka hem till Sverige igen och mota varen. Det kanns ju inte fel det heller. Har dessutom pasklov en vecka nu sa jag klagar verkligen inte.

Antligen varme!

De forsta tva och en halv dagarna var inte vadret pa var sida. Det var jamngratt och ratt kallt. Men nu de senaste tva dagarna har vi kunna ligga platt fall och aven vagat oss pa att bada i den soluppvarmda (dvs inte alls) poolen fler an en gang.

Pratat har vi hunnit massor, lika sa ett intag av god mat och vin/ol. Vi har det bra helt enkelt.

Pa hotellet finns en restaurang dar vi brukar ata lunch. Dar jobbar en ung jattesot tjej. De forsta gangerna hon kom till bordet sa hon inte ett ljud. Helt tyst, men med ett leende, delade hon ut menyer och tande ljuset pa bordet. Nar hon inte lyckades tanda ljuset kom den aldre servitoren och retade henne lite och sa, pa engelska "kan du inte, ar du svensk, eller?" och sa skrattade han hogt. Vi satt da och kommenterade att han maste vara hennes pappa, dom paminde om varandra pa nat satt. Vi diskuterade det har medan tjejen tande ljuset. Sen nar hon gick sa hon pa flytande svenska "Sa, var sa goda". Vi blev ratt stallda allihop. Men tror anda att hon ar dotter till servitoren. Och nu efter det har hon pratat svenska med oss manga ganger. Vet inte om det ar en grej hon gor. Hon kanske tyckte det ar kul att se/hora vad folk sager om henne.

RSS 2.0