Snabba beslut

Förra söndagen fick äldsta dottern för sig att hon ville börja på en skrivarlinje på en folkhögskola. Tanken har funnits hos henne tidigare men hade inte riktigt grott fast.

Men nu blev hon i alla fall sugen, så i måndags letade vi folkhögskolor och hittade tre som kunde vara aktuella. Kursen började i måndags så vi hade inte så stort hopp om att det skulle finnas platser kvar men dottern fick tag på en skola där det fanns plats. I måndags fick hon skicka in texter för att visa hur hon skrev, i tisdags fick hon reda på att hon fått platsen. I veckan arbetade hon klart på sin timtjänst och idag, en vecka efter beslutet körde vi ner henne till Skåne där skolan ligger.

Jag tror att det kommer bli jättebra. Skolan verkade mysig och de andra eleverna i huset där hon ska bo likaså.

Full

Eftersom jag är ute och flänger en hel del nu går den inspelningsbara dvd:n för fullt. Jag spelar in och spelar in men tittar tyvärr inte på så mycket.
Idag när jag skulle spela in ytterligare ett program (jag älskar Dharma (min idol) och Greg) meddelade dvd:n att den var full. Idag? På en vanlig torsdag? På vad? Vin eller öl? Hoppas inte den norpat av makens whiskey, då blir han inte glad.

Bondepraktikan

Idag är det första höstdagen enligt bondepraktikan. Bondepraktikan säger även att så som vädret är idag, så blir det resten av hösten. Eftersom vi idag har haft sol, regn och blåst är jag rätt säker på att det stämmer.

Det är för övrigt precis fyra månader till julafton. Börja i tid, undvik stress!

Elever

Så är skolåret igång, eleverna har börjat, vilket är kul. Den första veckan (utan elever) är välbehövlig men småtrist, bara möten och planeringar.
Kollegan Å berättade för en vän att eleverna börjat och då svarar vännen: "Det är klart det är roligare att simma i en bassäng med vatten i". Helt lysande.

Tatuering

När vi var på en konsert i somras såg jag denna tatuering på en tjej. Tyvärr stod hon lite långt bort så jag kunde inte prata med henne men jag blev rätt nyfiken (och hade en bra kamera).
Jag menar, om man tatuerar in noter så borde det väl vara en melodislinga som på nåt sätt är viktig för en? En bra låt som betyder mycket, eller nåt? Så vad är detta? Vilken låt?
Har frågat folk i min närhet som är intresserade och duktiga inom musik men ingen känner igen den. Sorgligt. Nu får jag leva i ovisshet.

Strömsholms slott

En härlig helg som bland annat innehöll:

*God mat på mysigt ställe.

*Härlig dag på strand vid Mälaren och flera  bad i densamma. Inte var den bottenfryst inte, men så är det ju inte februari heller.

*Lite vin med ett par från Nynäshamn.

*Cykeltur till slottet i strålande sol.

*Suverän Winnerbäckkonsert vid slottet.

*Cykel från slottet i becksvarta natten. Inget ljus på cyklarna och på liten stig i skog.

Sista dagen

I morgon är det dags igen. Att börja jobba. Och det med blandade känslor.

Jag gillar verkligen mitt jobb. Jag gillar jobbet, eleverna och kollegorna. Men jag gillar också att sova länge, få rå om sin egen tid och bara gå och strosa.

Jag gillar vardagen men jag gillar även att vara ledig. Nåja, det blir säkert bra. I mitten av nästa vecka har jag nog glömt att jag ens var ledig. Men en sak vet jag. Jag tänker inte jobba slut på mig som jag gjorde i våras även om jag även detta år kommer jobba halvtid, plugga halvtid och ha min andra verksamhet på halvtid.

Göksäter

Var på (och i) Göksäter idag. Det kallas i folkmun för Orusts Ullared. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kom därifrån med en påse med grejer som jag inte behövde. I Ullared klarar jag lätt att komma hem med fem.

(Fast som bonus fick vi fika och trevligt umgänge med vännerna i Svanesund)

Höst på ingång

Hemma från några härliga dagar på Öland. Måste säga att Öland inte tillhör mina favoritresemål men maken gillar den ön så jag fick ställa upp. Och till min förvåning blev det riktigt bra. Kanske inte så dum ö ändå. Men jag föredrar ändå Österlen.

Har haft lite jobbångest några dagar vilken väl är otroligt korkat med tanke på att jag är ledig några dagar till. Varför då förstöra dem med tankar framåt. Antar att det är för att jag har rätt svårt för hösten. När det blir mörkare och mörkare, regnet och grå grå grå. Och lägg till lite stormar till det.

I morse vaknade jag ändå och kände att det ändå skulle bli skönt att komma tillbaka till vardagen. Jag gillar mitt jobb och det börjar bli dags att sätta igång igen. Fast jag skulle trots det gärna slippa hösten.

Efter en natt i de mörka småländska skogar...

img_0589 (MMS)

Efter en natt i de mörka småländska skogarna hamnade jag på Öland på förmiddagen. Har traskat barfota på mossar och vattendrag på alvaret och nu kanske banne mig fått till en hyfsad tavla. Och en anskrämlig. Försökte fota tavlan men det gick inget vidare. Nu bok i kvällssolen.


Öland

Har haft en konstig vecka. Sovit dåligt, varit allmänt trött och grinig. Trist har det varit. Trist för mig och definitivt trist för folk i min närhet.

Nu åker jag iväg igen. Hoppas det vänder humöret. Nu blir det Öland ett tag. Ska försöka måla och läsa och slappa och cykla och ta det lugnt. Tillbaka till helgen eller så.

Hej, puss, ses!

RSS 2.0