Göteborg

Jag vann två biljetter till Lisebergsteatern till ikväll men eftersom maken är i Tyskland blev det så att barnen fick gå och min roll blev helt plötsligt återigen chaufförens.

Som tur är kunde jag göra ett litet inbrott hos systern i Göteborg (ingen hemma) så nu sitter jag här och fördriver tiden tills jag ska hämta barnen igen. Hennes dator funkar men det är nog med ett nödrop. Seg överföring, knackigt tangentbord och konstig bild. Men det är ju en dator i alla fall. Antar att man får vara nöjd med det lilla.

En rätt typisk ledig dag.

En ledig dag: Började med att köra barnen till skolbussen med tio minuters mellanrum, sen direkt in i gäststugan och ha massage kl 8. Kastade ut min stackars kund för att stressa till utvecklingssamtal på yngsta dotterns skola. Direkt därifrån till bokrean (fick tag på de tre böckerna jag var på jakt på) och mataffären i Kungsbacka och sen till kompisen A i Göteborg. Hon bjöd på lunch. Tack A!

Hem via grannen och lämnade saker som jag köpt till henne, hem till en snabbdusch och en snabbträff med barnen (i alla fall 50% av dom). Tillbaka till Kungsbacka och lämna papper till I så hon kan göra reklam för mässan. Hämtade upp E för vidare färd till före detta arbetskamrater i Mölndal. Mitt under middagen där ringde P och började prata om helt andra saker och jag ifrågasattes inför beslut som långt ifrån endast jag fattat. Mycket trevlig kväll blev det dock(som alltid), släppte av E och gav henne lite lappar så hon också kan göra reklam för mässan och sen äntligen hemma. 23.30.


Tur att jag ska jobba idag.  


Polisen

När vi började jobba i Borås, käre maken och jag, berättade grannen och vännen M om en liten genväg. Han kallade det en jättebra väg och kallade det för "vägen som polisen glömde".

Jag vill bara ta detta tillfälle att berätta att jag idag mötte inte mindre än 7 (sju) polisbilar på denna "glömda" väg. Och det på en sträcka av ungefär 5 km. Hmm. Tur att jag mötte dom och att de inte kom samma håll som jag.

Bara så bäst igår.


Musik och ström

I fredags gick strömmen. Igen. Den var borta i mer än fyra timmar så vi lagade mat på gasolköket, det gick helt ok. Som tur var kom strömmen tillbaka före På spåret så maken fick se finalen, hans favoritprogram.

Igår var det dags för mitt favoritprogram igen. Melodifestivalen. Men vilken tråkig omgång. Jag kan inte säga att jag föll för nån av låtarna. Bäst var ju onekligen Björn Gustafssons låt till Carina Berg. Kul var det att Frida gick till Glöben, mest för hennes uppriktiga glädje. Sen kunde väl tv-kamerorna låtit bli henne och låtit henne samla sig i lugn och ro.

Idag MÅSTE jag få ordning på allt som ligger och väntar. Jag är så trött på att stressa upp mig på nätterna så jag inte kan sova. Tänk om jag nångång kunde låta bli att hoppa på allt jämt.

Fyrkantighet

Vi pratade på jobbet om olika diagnoser. Jag kan bli så trött. Visst finns det människor som behöver en diagnos för att få mer/bättre hjälp men hallå? Jag hörde att 12% av hela befolkningen visar upp några ADHD-symptom. 12%? Tydligen så visar barn och ungdomar som upplevt traumatiska saker samma symptom så då riskerar man ju att diagnostisera helt fel och även ge fel hjälp. Istället för att få hjälp med sina trauman får man hjälp för en ADHA-diagnos.

Måste alla människor passa in i samhällets lilla trånga fyrkant? Varför får folk inte vara lite olika? Det är riktigt trist.

Nu är det krig

Så här års brukar jag alltid drabbas av vårkänslor och nu är det dags igen. Jag förklarar krig mot vintern. Som första steg har jag tvättat min vinterjacka (i min mycket välreparerade tvättmaskin) och plockat fram en tunnare variant som visserligen inte går att knäppa men ändå. Jag tänker inte ge upp. VInterjackan kommer inte fram förrän till hösten igen.

Den här vintern har ju i och för sig inte varit mycket att kriga med. Snö hade vi väl i två-tre dagar och temperaturen har hållt sig strax under nollan. Jag tror inte att den har slunkit under 10 minus nångång men jag kan ha fel.

Efter mina krig startar brukar alltid vintern slå tillbaka, så blir det nu snöstorm och massa minus så vet ni varför. Men ge inte upp, det tänker inte jag göra. Våren är på ingång.

Tvättmaskinsreparatör

Nu har jag hittat ytterligare ett yrke jag inte bör satsa på.

Vår tvättmaskin har varit lite kass ett tag. Den har läckt vatten. Inte så mycket men tillräckligt att jag blivit irriterad.  Envise maken hävdade med bestämdhet att det var stopp i avloppen men efter att ha rensat där visade det sig att jag återigen hade rätt. Det var maskinen.

Idag har jag plockat isär nån filtergrej och blev jättelycklig (...) när jag hittade ett hårspänne. Jag trodde ju då så klart att det var det som hade ställt till det. Jag skruvade ihop maskinfiltergrejen igen och satte igång en maskin tvätt. Nästa gång jag kom in i grovköket var det mer vatten än nånsin på golvet. Jag hade inte skruvat åt filtergrejen ordentligt. Men skam den som ger sig. En ny maskin är på gång och än så länge verkar det lovade. Vi får väl se. Fast jag tror inte att jag ska satsa på det yrket ändå, trots min eventuella succé.

Juno

Var på bio idag. Juno. En film jag verkligen rekommenderar till alla, oavsett ålder och kön. Eller, kanske inte barn precis men 13-åringen tyckte om den.

Som tur var hade de inte förstört slutet på det amerikanska sättet som de lätt skulle kunna göra. Där räddade de filmen.

Se den och må bra.

Telefon

Har haft strul med vår hemtelefon nu i evigheter. Några månader säger vi, sen Gudrun säger systern min. Den senaste månaden har den i alla fall varit helt död och det har nästan varit att föredra före brusandet och sprakandet som var innan, då bröts samtalet hela tiden.

Telia kom i alla fall och fixade det i slutet av förra veckan efter att maken hade kollat miljoner saker ett flertal gånger här hemma utan att hitta något fel.

Igår efter melodifestivalen ringde min syster. Vi diskuterade låtarna, om rätt låt vann/gick vidare och hur dåliga några av låtarna var (där hade vi som vanligt helt olika åsikter). Efter ett tag tittar maken på mig och säger trött:
"Att inte ha någon telefon var inte så illa ändå".


Melodifestival

Mässan igår gick ok. Höll ett miniföredrag som gick riktigt bra. Får se sen om det ger några deltagare till kursen i Kungälv.

När jag kom hem tillbringde jag kvällen med skaldjur, vin, familjen och melodifestivalen. Tyckte att det var kul att Sanna gick vidare till final direkt. Kanske ingen jättebra låt men hon har ju en av Sveriges bästa röster. Tyckte det var ännu roligare att Rongedalarna också gick direkt vidare. Den var bra, de var bra, en låt att bli glad av. Kanske lite väl Mikainspirerad men, vaddå? Mika är ju också bra.

Olas låt var inget vidare, Andreas Jonsson är ju alltid kanonbra men Carola var lite blek, tycker jag.

Idag när jag satte på datorn väntade mig 19 mejl. 19 mejl på en dag/kväll? De flesta från Facebook förstås.


Mässa. Igen.

Var ute med yngsta dottern och packade bilen för tredje mässan på lika många lördagar. Det är den sista, tack och lov. Nästa blir den vi själva anordnar i Fjärås i mars.

Jag är rätt trött på att packa i och ur bilen varje vecka, rätt många väskor och påsar som ska med. Jag är trött på att gå upp tidigt och stå på en mässa dit det inte kommer nåt folk för att arrangören inte har annonserat. Jag är trött på att min nästsista lediga dag går åt och att jag fortfaranande inte fått tid att komma ikapp med skola och jobb. 
Och jag antar att alla är rätt trötta på mitt gnäll. Här hemma är dom det i alla fall.  

Plump

Så var det torsdagskväll igen. Vet inte vad som hände med veckan. Har kört fram och tillbaka hela veckan, känns det som.

Igår var äldsta dottern på koll på sjukhuset, allt var bra och det var ju skönt att höra efter julens sjukhusvistelse.

Idag var mamma, syster och systerson här hela dagen. Vi spelade plump, i alla fall vi vuxna. Barnen var inte så intresserade. Systersonen vill vinna om han ska vara med så han tröttnade rätt snart . Syster tvingade yngsta dottern att vara med för att hon själv inte ville förlora. Den rollen sparade hon till yngsta dottern.

Trots detta påhopp bestämde sig yngsta dottern för att åka med moster och kussen till stan och sova över där. Så nu ska äldsta dottern och passa på att åka och handla lite kläder när vi ändå ska in i storstan Göteborg och hämta henne i morgon.

Fick hem ännu en tavla från målarkursen idag. Nu börjar det bli dags att sätta upp några, de kan ju inte ligga på golvet hela livet. Ram kanske inte heller skulle sitta så dumt.

Hey Jude

Min nya idol!
Tack för hjälpen Anna-Carin!   =)
http://fibromy.blogg.se/

Magnus Uggla

Såg att Uggla ska sluta med sitt bloggande. Riktigt trist. Han har förgyllt en hel del tråkiga vardagar för mig.

Brittan

Kan man inte ha en action som Rädda Willy fast Rädda Britney. Hon är som ett barn som går omkring i alldeles för stora skor. Kan ingen ge henne lite fast mark under fötterna? Jag tycker synd om den stackaren.

Sportlov

Har haft en rätt hektisk vecka igen. Nationella provet stressar inte bara upp eleverna, kan jag säga.
Nu har jag i alla fall sportlov och ska ta det så lugnt, så lugnt.

Melodifestival igår. Mitt favoritprogram framför alla andra. Gillade Tappers låt till min förvåning. Gillade även Jonssonkopians låt. Sjögren? Nej tack!

Idag kom vi till IKEA och banne mig, även hem därifrån med garderober till nya hallen. 235 kg som skulle bäras ner från garaget men nu är den nerburen och väntar på ihopsätttning. Sen kanske man till och med kan få ordning på alla kläder som ligger högt och lågt (vem försöker jag lura?).

Har precis kommit in från bastun. Härligt.

En bra dag. Och sportlov på det. Jä!

"vi bor på landet"

Var inne på dotterns bilddagbok och såg den här listan hon hade fyllt i. Och ja, man kan säga att vi bor på landet. Mitt i skogen.


Där jag bor bor finns:

[ ] Biograf
[ ] Tågstaion
[ ] ICA
[ ] Konsum
[ ] Lidl
[ ] Netto
[ ] City Gross
[ ] Mer än 5 busshållplatser
[ ] Leksaksaffär
[ ] Klädesaffär
[ ] Djuraffär
[ ] Shoppingcentrum
[ ] Mer än 1 högstadieskola
[ ] Ett torg
[ ] Mc Donalds
[ ] Burger King
[ ] Bibliotek
[ ] Badhus
[ ] Ishall
[x] Ett samlingsställe

Resultat: 1

0-5 = Var bor du egentligen, i skogen? - Ja tyvärr.. :/
5-10 = En liten håla kanske?
10-15 = Hyfsat bra, men ändå ganska tråkigt.
15-20 = Storstad!

Dammsugning

Tyckte att det var lika så bra att ta ett varv med dammsugaren idag. Som de flesta vet så kan jag inte komma på nåt tråkigare. Det är nog det tristaste jag vet av alla så kallade hushållsarbeten.

Eftersom jag egentligen bara tänkte ta lite i köket satte jag inte på nån musik, det är annars ett måste. Helst nån svensk gammal låt som man kan yla med till. Hur som helst så blev det så att jag ändå tog hela huset när jag ändå var i gång och då var jag ju tvungen att sjunga själv.

Jag vet inte hur det går till när en låt kommer in i mitt huvud men när jag gick där och sjöng tänkte jag på en kommentar en av mina nätvänner skrev när jag, för några veckor sen, berättade att jag väckte barnen till Hopelessly devoted to you. Hon tyckte det var ett fruktansvärt val av musik. Jag kunde inte låta bli att fundera på vad hon skulle sagt om hon hade hört mig idag vid dammsugningen: Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart!

Ljud

Maken tycker att det är konstigt att jag aldrig har på radion eller nån musik hemma, men hallå? Först jobbar jag på en skola där ljudvolymen kan bli mycket hög, sen när jag kommer hem brukar jag hamna mellan ena dotterns musikalmusik (samma låt om och om och om och om igen) på hög, hög volym och andra dotterns spelande på en otroligt ostämd gitarr. Har jag riktig otur har jag även makens P4-kanal (värst är radiosporten och Dagens eko kvart i fem)  från ett tredje håll också. Det är då jag är så tacksam att jag bor i skogen. Tystnad. Inte alls dumt.

Borat

Pratade lite med en granne nu. Han lovade att komma i sina "Boratbadbyxor" nästa gång det var pubkväll. Jag ser fram emot det. 

Resa bokad

Bokade resa igår. Det blev en vecka i Turkiet i juni, alltid något.

Meditationskursen startade idag. Det känns också kul. Alltid skönt att komma igång.

Mässan i lördags gick över förväntan. Otroligt lite folk men jag fick att göra ändå. Ny mässa nu på lördag och lördagen efter det.

Sportlov nästa vecka. Det är inte så dumt att vara lärare ändå.

Nationellt prov i morgon och på fredag (när alla andra har på torsdag). Inte så lätt att vara lärare ändå.

Skulle börja mitt nya liv men sitter nu här med lite godis och ett glas vin. På en måndag.

Skit samma. Livet är bra. Trots allt.

Vårkänslor

Igår morse ringde väckarklockan alltför tidigt. Bilen var färdigpackad, som tur var, så det var bara att masa sig upp och ta sig mot mässan jag skulle stå på hela dagen. Trött och halvväck hände nåt när jag klev ut ur huset. En fågel kvittrade, det var inte helt becksvart och jag kände hur hoppet kom tillbaka. Våren är här. Även om det var grått och kallt så kommer våren. Nu har inte vintern en chans. Visst, snöa på men det blir inte långvarit. Våren är här.


RSS 2.0