Leeeeedig.

Har en ledig dag. En dag när jag är ledig på riktigt. Har planerat att inte ens lämna huset, möjligen för att hämta ved.
Dagens outfit är joggingbyxor, fårskinnstofflor, inte helt ren, väldigt stor tröja, håret i tofs.
Ska läsa massa. Mest skönlitteratur, göra klart en universitetsuppgift, kanske tvätta nån maskin tvätt och baka nån kladdkaka inför mässan. Och så klart elda i kakelugnen.
Jäh!

Fullmånesdans

Jag har under veckan som gått funderat på olika saker man kan göra för att få kung Bore att släppa sitt järngrepp om oss och heja våren på vägen. Offerriter? Nej, det blir svårt att hitta nåt att offra. Ronjas vårskrik? Nja, verkar funka bäst när våren redan är här. Sjunga en stämningsfull hymn i gryningen? Knappast. Mycket kan jag men inte sjunga... I alla fall inte stämningsfullt. Nakendans i fullmånens sken? Ja! Det får det bli. Och som tur är blir det fullmåne redan i morgon.
Känn er fria att delta på ert sätt och var ni nu är. Dansa på!

Vapenvila

Det gick förvånandsvärt bra. Kakel är valt. Praktiskt taget. Hittade lampor till både vardagsrum och sovrum. Har hittat nya badrumsmöbler och nästan ett nytt badkar (vi är lite oense om hur stort som får plats, går ju enkelt att lösa med en tumstock).
Hittade dessutom en gammal vän med make (två gamla vänner) i affären. Börjar bli tradition. Vi möttes förra gången vi var i den affären också. Vet inte om det säger mest om dom eller om oss. Båda försäkrade att vi inte varit där sen sist.
Måndag i morgon, starten på en fullbokad vecka. Varje kväll måndag-torsdag är uppbokad. Fast bara med roliga saker. Då gills det väl inte?

Kakel. Igen.

Nu vet jag. Det är inte maken det är fel på. Det är oss båda. Vi hade bestämt hur vi ville ha det. Det gick förvånandsvärt lätt. Men sen helt plötsligt sa maken att en detalj inte var bra. Försvann den försvann i mina ögon helhetsintrycket och vi gav upp för dagen. Senare på kvällen ångrade även jag mig. Nu står vi tillbaka på noll.
Ut igen.

Sista inlägget?

Det går framåt med badrummet efter vattenläckan. Framåt men inte så snabbt. I morgon är det i alla fall dags att välja kakel. Men hur kommer det att gå? Vi har så totalt olika smak. Risken finns att det blir totalkrig i affären. Kanske till och med skilsmässa. Vem vet? Det kanske blir så illa att det blir en kamp på liv och död. Vi får se. Kommer jag inte tillbaka så vet ni varför.


Förkyld

Funderar på hur mycket man kan snyta sig innan hjärnan följer med ut...

Julrea

Jag är ett totalt julfreak. Varje år när jag får plocka fram julstjärnor, stakar och allt annat är jag lyrisk. Jag överöser stressade julfolk med glada tillrop och kommer med ovälkomna "goda råd" om hur man ska se på julen.
Jag var också en av de sista att få ner allt här hemma. I morse åkte sista stjärnan. Fast ännu är grejerna inte i sina kartonger utan de står på skänken i hallen, jag ska ta i det strax. Och för bara nån vecka sen gladdes jag åt att jag hittade en ny stor julduk för halva reapriset.
Men nu är det tydligen stopp. Jag var inne i en heminredningsaffär och såg att de hade 75% på alla julsaker. Inom mig jublade jag och rusade mot reahyllan. Väl framme gjorde jag en tvärnit och helomvändning. Nej, nu får det räcka. Kom tillbaka till hösten igen.

Bastu

Efter målarkursen kom jag hem lite trött och allmänt vinterkall. Maken som varit ute mest hela dagen var rätt kall han med så vi satte igång bastun.
En bastu kan ju kännas renande. Man svettas ut en massa gammal skit, baljar i sig massa vatten och kommer ut ren som ett nyfött barn, . I vanliga fall. Idag tog jag med en starköl och chips in. Kan inte låta bli att undra vad min kropp tyckte om det.

Per Gessle

Maken och jag satt här och tittade på nåt program om Per Gessle och Roxette på tv. Efter programmet säger han att han inte är så förtjust i Gessle som person eftersom han verkar vara så självgod och ego. Jag bad honom vakta sin tunga. Jag blev kär i Gessle när jag var elva och det är ungefär 15 år längre än jag känt maken...

Nötcreme

På väg hem från jobbet stannade jag och handlade lite mat. Framför mig i kön stod en mamma med sina två små barn. Det ena barnet var trött och grinigt och smågrät hela tiden, det andra barnet ville absolut lägga upp varor på bandet och när hon inte fick det blev hon vansinnig. Jag riktigt såg hur mamman blev mer och mer stressad för varje sekund. Jag tyckte mest att det var rätt skönt att jag kommit ifrån den åldern...
Hon fick i alla fall betalat till slut och började packa sina varor. Kassörskan började dra mina varor och då upptäcker mamman helt plötsligt att ena barnet hade en nötcreme i handen som de inte betalat för. Hon blev ännnu mer stressad av det och ville hoppa rätt in och betala direkt.
Jag sa nåt om att hon kunde dra nötcremen på mina varor, jag menar, vad kan en sån kosta? Vad hade det spelat för roll? Men av blicken jag fick från både mamman och kassörskan förstod jag att jag sagt nåt jätteunderligt. Det gick absolut inte för sig.
Var det verkligen så konstigt?

Se där ja!

Nu börjar det likna nåt.
Minus 1,3 ute och 24 grader inne (tack gode gud för kakelugnen).


Överraskning

Yngsta dottern var ensam hemma igår kväll och bestämde sig för att baka en rabarberpaj att överraska mig med när jag kom hem från universitetet sent på kvällen. Hon gjorde pajen och gjorde även sen vaniljsås som hon sen hällde i den vanliga mörkblå ogenomskinliga tillbringaren. När jag kom hem åt vi och hade det mysigt.

Sent på kvällen kom äldsta dottern hem från jobbet och kände sig törstig. Hon tog för givet att det var juice i tillbringaren och drack direkt från den. Jag vet inte vem som blev mest överraskad. Jag för pajen eller dottern för vaniljsåschocken. Kanske kan det lära henne att hälla upp i glas innan man dricker.

De senaste dagarna

Var och kastrerade katten häromdagen. Sen skulle han inte få gå ut enligt veterinären eftersom han var groggy och frusen. Vi var ändå tvungna att släppa ut honom eftersom han inte går på lådan. Han gick ut en sväng, kom in igen och sen försvann han hela natten. Den kallaste natten den här vintern. Så jag tillbringade natten mestadels väntande på honom och var rädd att han lagt sig nånstans och frusit ihjäl men han kom tillbaka så klart.

Har haft tentaångest. Det har varit så mycket att jag inte visste var jag skulle börja. Men idag visade det sig att änglar finns i massa olika skepnader. Träffade en kurskompis och satt i stan och pluggade i fyra hårda, aktiva timmar. Hon själv ville inte bli kallad ängel, då mycket hellre makrill.

Jobbet börjar i morgon. Blandade känslor.


Snö

Tänk jag drömde i natt...
att det var barmark, yngsta dottern kunde plocka fram moppen igen. Men ack vad jag bedrog mig.

Åkte hem från en toppenkväll i Borås i tisdagskväll/natt mitt i värsta snöyran. En resa som brukar ta runt 40 minuter tog det dubbla. Och ändå kan jag inte låta bli att tänka på vad norrlänningarna måste tänka om oss som bor lite mer sydligt. Sån panik och stora varningar så fort det kommer några centimeter snö.


bilden tog maken med mobilen igår.

Tillbaka till vardagen?

Inte riktigt jag men maken började jobba idag och då fick även jag en igångsättning så nu har jag skickat fakturor till mässan i mars. Skönt att dom har kommit ut.
Skulle träffat en tjej och pluggat idag men det blev inget så nu ska jag försöka motivera mig själv att sitta och tentaplugga hela dagen. Resten av veckan är, av nån konstig anledning, rätt fullbokad ändå. Men av nån underlig anledning tycks allt annat locka mer. Sitter till och med och titta på reprisen på Stjärnorna på slottet istället för att göra det jag ska.
Finns det inte några tabletter eller nåt man kan ta mot slöhet och omotivation?

Ide

Jag tror att jag egentligen är en björn eller en igelkott. Eller ett mumintroll. Jag borde gå i ide. Jag gillar inte kyla, jag gillar inte vinter och snö. Kan jag undvika att gå ut gör jag det. De här dagarna har jag gått från bilen och in, inte så mycket mer. Jag får maken och barnen att hämta ved så jag kan hålla kakelugnen varm och go dygnet runt.
Kan man inte få förflyttning några månader per år? Till ett varmt land. Är det verkligen för mycket begärt?

Nytt år

Så var det nytt år. 2010. Känns ingen större skillnad, än så länge.
Firade hos vännerna P och L igår. Vi var väl en 15 personer ungefär... Alla hade fått ett litet uppdrag så inte värdparet skulle behöva fixa allt till kvällen. Vi fick uppdraget att göra salladen. Enkelt och bra. 
Kvällen var mycket trevlig fast det var första året barnen inte var med på nyår. Lite ovanligt men det är ju som det ska. 
Inga nyårslöften om man bortser från att inte börja röka detta året heller. Ett stående nyårslöfte som jag haft i många år och ännu lyckas hålla. 
 

RSS 2.0