Harmoniskt lussebak?

Jag lever nog alltid lite i en illusion. Jag tror att allt ska bli så trevligt och mysigt och härligt. Speciellt hade jag den tanken när jag igår skulle baka lussekatter. Allt var förberett. Julmusik på Spotify, levande ljus, ett glas julmust i ett glas bredvid mig och allt som jag behövde var inhandlat.

Så, allt klart. Men, som alla vet blir det inte alltid som man tänkt sig.

Degen blev, som den brukar, kletig. Men mycket mycket mer kletig än vanligt. Så: Jag står med kletdeg hela händerna, halva håret och tröjan full. Och för att inte prata om kameran. När jag ska försöka lirka ur mer mjöl ur påsen välter jag glaset med julmust som rinner in under micron. Samtidigt öppnar maken som var ute och grejade, ytterdörren och frågar om jag kan räcka honom borrmaskinen.

Snacka om timing! Den stackaren fick höra en harang, inte så vänliga, ord.

Men lussekatterna blev perfekta! Väldigt stora, inte så vackra men goda!

 


Citat

Tre citat som kanske säger lite mer om familjen än vad jag vill erkänna:

Jag, häromkvällen efter en jättegod middag: "Usch, vad mätt jag är. Jag ska aldrig äta igen. Köpte du nåt godis?"
Maken, vid diskussion om att han ska köpa ny dator. En mac: "De har kommit ut med nån ny nu. Nån stor ... big mac."
Jag, när maken undrade vad det skulle vara för lampa i adventsstjärnan: "En sån där vanlig bananlampa." (menade päron- så klart)

Helgen

Helgen i korthet

Fredag:
Vaknade med huvudvärken från helvetet. Kompade ut från jobbet, åkte hem och sov. Tillbringade sen kvällen med kaffe och Treo = kass.
Lördag:
Utförsäljning i lokalen på förmiddagen. Inte jättemycket folk men kul = nöjd.
Barndomskamraterna P och E här på kvällen. Indisk mat, jättegod efterrätt (som E fixat), vin och prat = Jättekul!
Söndag:
Träff och reslutat från en tävling med fotoklubben. Resultat: ett dipolm = kul. Men att de i fotoklubben inte ens kan stava till sina medlemmars namn? = trist.
Äldsta dottern med sambo hemma på middag och "advents- och julsaksstöld" på kvällen = mycket trevligt.

Drömmar

Var på en intressant föreläsning häromdagen. Den handlade om drömmar, vad dom egentligen betyder och försöker säga oss. Absolut nåt jag måste läsa mer om. Fick två böcker rekommenderade för mig. Böcker som inte bara säger att en sak alltid betyder samma sak utan lite mer om hur man kan tolka sina egna drömmar.

Ska ta en sväng till biblioteket och se om dom finns. (om nån är intresserad: Drömtolkning av Johan Olsson och Drömmar A-Ö av Maria Ulaner).
Ska även se till att verkligen börja med att ha anteckningsbok och penna bredvid sängen och skriva ner det jag kommer ihåg av mina drömmar på morgonen. Inte bara säga att jag ska göra det vilket jag har gjort fram till nu.

Snart dags!

Blev påmind av Helga. Nu är det snart dags!
Jul!!!
Ju mer ljus och glitter desto bättre!
Ute, inne, överallt!
(mobilbild från New York, senhösten 2010)

Världen idag

Lite upp och ner?


När jag står i biblioteket och ska hjälpa ...

När jag står i biblioteket och ska hjälpa elever att hitta böcker kommer dagens elevcitat: "Fan vad jag hatar böcker. Det är ju bara massa bokstäver. "


Sms

Fick ett sms från vännen/grannen C igår:

"Sugen på att ta ett glas vin i min soffa ikväll? Bjuder på vin och tilltugg. Mjukisbyxor är en självklarhet. Vad säger du?"
Underbart! Så ska en inbjudan vara formulerad!
Eftersom dottern var ute på galej hoppade jag i och för sig över vinet men vi hade en mycket trevlig kväll.

Yngsta dottern

Fest på gång i morgon. Yngsta dottern med kompisar håller i den. De som har betalat får ett självlysande armband. Smart.

Och funkar lika bra som örhänge.


Wördfjud

Har, liksom många andra, fastnat i Wordfeud-träsket, alfapet på mobilen. I början var jag på gränsen till fanatisk, nu klarar jag av att höra ljudet från mobilen utan att släppa allt jag har för händerna om det är så att jag sitter taskigt till.

I början när jag spelade kände jag ingen annan som spelade så jag bjöd in lite folk på måfå (spelet fixar det snabbt och lätt). En person jag spelade mot då spelar jag fortfarande med. Vi är rätt jämna. Vinner, typ, varannan gång. Kul! Och när jag då för några månaders sen, låg inne och väntade på operationen var det hans wordfeudinlägg som räddade min dag.
Men idag! Nu när jag inte har nåt att göra. Nu har tydligen alla skaffat sig ett mobilfritt liv. Och inga nya inlägg kommer.

Halva lovet avverkat

Halva lovet har gått men tack vare lite personer känns det ändå som om det inte bara försvunnit i intet.
Var i Borås, träffade Å och var ute och fotade i becksvarta mörkret i tisdags. Utan stativ gick det ju så där. Men luft fick vi.
Igår var M här och vi fick målat lite. Kändes också bra. Även om tavlorna inte blev nåt att hurra för direkt.
Har dessutom fått in en uppgift till skolan på vår datorutbildning. Rätt aktivt ändå.

RSS 2.0