Busschaufför

Jag var på en föreläsning om Mindfulness häromdagen. Mycket intressant i sig men en sak som inte egentligen gällde ämnet fastnade också i hjärnan.
Föreläsaren berättade att hon och några till skulle till Vara folkhögskola på utbildning. Dom åkte buss till Vara och tänkte hoppa av vid centrum. När hon frågade busschauffären om han visste var folkhögskolan låg sa han att det var en rätt bra bit dit och att han kunde köra dom. Så han tog alltså den kommunala bussen, bröt (kanske?) sin vanliga tur för att köra dom dit de skulle så de slapp släpa på stora tunga väskor i det dåliga vädret.
Hon berättade att känslan av vad chauffören gjorde följer henne hela tiden. Hon blir lycklig bara hon tänker på det.

Och sen tog det nån dag. Jag var hemma med byggubbarna som kaklade badrummet (äntligen!) när snön på entretaket rasade ner och orsakade en jättestor snöhög så man varken kunde komma ut eller in. Det enda sättet var att klättra på en hög träbänk som även den var nästan begravd i snön. Jag frågade gubbarna som precis skulle åka iväg, om de kunde klättra ut och lovade att maken skulle ha skottat fram en gång till dagen efter när de skulle komma tillbaka. Dom sa att det inte var nåt problem utan gjorde klart det sista för dagen. Efter en stund hörde jag att det lät på utsidan. Då stod dom och skottade fram gången igen. Nåt som definitivt inte hörde till deras uppgifter. Den här händelsen blev min "busschaufför". Så snällt!

Nu ska jag bara försöka bli någons busschaufför i min tur.


Inte bara blogg.se

Har letat på blogg.se men jag har inget aktiverat. Det ska bara vara att lägga in kommentarer. Likaså har jag märkt att jag inte kan lämna kommentarer på flera andra bloggar, som inte är blogg.se
Är det Bloglovin som är den skyldiga?

Så ta det inte personligt. Jag läser för fullt!

Kommentarer

Har haft problem att kommentera bloggar jag läser. Helt plötsligt ska man fylla i en kryptisk text, som för övrigt, väldigt sällan funkar. Det här har gjort att jag inte har kommenterat som jag brukar.
Igår fick jag mejl av en av mina bloggvänner som skrev samma till mig. Att hon inte kunde kommentera sen den texten kom. Varför har det blivit så? Undra om det är nån inställning som är fel. Ska genast kolla. Och jag ber även er andra att göra detsamma. Vet inte om det är blogg.se som har det här problemet bara?

Sommarkläder

Att jag, när jag är i starkt behov av varma tröjor, kom hem med tunna tunikor skrev jag ju om för några dagar sen. Jag undrade också vad Freud hade kunnat säga om det. Nu är jag inte säker på att Freud hade haft svaret men jag har fått det i alla fall.

Vi bestämde oss väldigt hastigt för en resa. En resa till solen. En resa till solen i Egypten. Maken får inte folja med, dock. Istället tar vi (barnen och jag) med kära mor. En vecka i solen i Egypten. Mat, sol, vin, sol och bra böcker. Och mina nya kläder. Och sol.

Ja, det kan jag överleva. Den 14 mars åker vi. En slö vecka. I sol.


GP

Jag bor på landet och då menar jag landet med rätt dåligt plogade smala grusvägar och allt. Mina föräldrar bor i stan - asfalt och breda vägar.
Ändå är det vi som fått morgontidningen de här dagarna, inte dom.
Länge leve tidningsbud och lantbrevbärare.

Kläder

Jag är ju inte så intresserad av kläder, precis. Jag köper nya när dom gamla antingen ramlar isär eller behovet är stort. Det är det nu. Speciellt varma tröjor, behöver jag.
Tog med äldsta dottern en snabb sväng när vi var och tittade på grannens fotoutställning. Jag kom därifrån med tre tröjor. Det kunde man ju varit glad för om det inte varit för en liten detalj. Samtliga är tunna, kortärmade saker. Den ena tunikan är dessutom så lång att jag troligen inte kommer använda den förrän i sommar och då ha den som klänning.
Om inte Freud varit så sexfixerad hade han säkert kunna säga nåt om mina sommarinköp i en tid när snön ligger i drivor ute.

Inställt

Skulle varit i lokalen idag men fick ställa in det. Anledningen till det är, så klart, snö och oplogade vägar.
Måste ändå försöka ta oss dit i eftermiddag. I morgon ska grannen ha fotoutställning där och vi ska hänga upp bilderna. Måste också ta bort mina rökelser, smycken, lekar och annat jag säljer.

Den rätt nyinflyttade katten Roland försökte ge sitt bidrag till försörjningen i morse när vi gick upp. Då kom han in med en bergfink i munnen. Inte för att vara oartig men jag tog hellre en rostemacka till frukost, trots allt.

Uggla

Var på Ugglas revy igår. Den var riktigt bra. Fast... kanske att jag hade hört så himla mycket positivt om den innan för riktigt riktigt toppade den inte det jag hört.
Per Andersson var lysande liksom Annika. Och Uggla är ju alltid Uggla.

Dagen idag

Sportlovet fortsätter. Ingen sport än så långt ögat kan nå. Eller jo, på tv... Svårt att undvika.

Däremot sitter jag här och filar på en hemsida. Måste försöka få ordning på den denna vecka. Sitter samtidigt med ett glas cola och chips. Verkligen inte den ursprungliga tanken med sportlov, eller? 

Sportlovsvecka

Så är det sportlov här och jag är således ledig. Nu är jag ju ändå "ledig" varannan vecka eftersom jag pluggar på halvtid och dessutom sköter min andra verksamhet. Men den här veckan blir nog lite mer ledig än andra "varannanveckor". Dels för att universitetet ställt in sina kvällslektioner denna vecka och dels för att jag inte planerat in så mycket annat jobb. Ska bli skönt.
Men ut i snön och sporta? Nej, det kan jag lova att det inte blir. Möjligtvis kan jag tänka mig en ny vårdans.

Kommersionellt eller tänkvärt?

Man kan väl tycka vad man vill om Alla hjärtansdag. Om alla nallar och kort och gelehjärtan och choklad och rosor och annat som affärerna prånglar ut. Men tanken är väl inte så illa egentligen? Att tänka till lite, vara lite tacksam för vad man har.
Jag är otroligt glad över make och barn. Över mina vänner som jag kan lita på i alla lägen.
En stor kram till er alla som gör mitt liv och min vardag ljusare! Jag är tacksam till er alla!

Och ska ni köpa rosor till någon idag (eller en annan dag), köp rättvisemärkta eller på annat sätt mer humana rosor. Ingen vill väl stödja en sån sjuk hantering som det är i de flesta fall idag?

Innedag

Är inte riktigt hundra bra så jag tillbringar dagen inomhus idag. Har tagit med datorn till sängen, har mobilen bredvid. Barnen har serverat mig pannkaka, coca cola, vatten, smågodis och choklad. Har dessutom Maran Keyes bok på nattduksbordet och ena katt på armen och den andra på fötterna. Känns inte helt fel. Kan tänka mig att ligga kvar tills maken fixat käk och melodifestivelen är på gång.


En vanlig vecka

Har nu haft en del av en totalt ointressant vecka. Mässan i lördags var bra. Jättekul att komma ut och träffa lite folk. Efter det har det bara (eller mest) varit skola. Nationellt prov igår och i morgon vilket gör eleverna rätt stissiga och uppe i luften. Och min vanliga kvällskurs på universitetet igår.
Skulle tro att veckan fortsätter i samma halvtråkiga tema. Typ.

Melodifestivalen

Äntligen! Nu är det dags igen. Jag har inte mycket till övers till Christer Björkman man att göra miljoner deltävlingar så man har melodifestival hela våren, det ska han ha kredd för.
Det här är lätt årets bästa program, om man bortser från Karl-Bertil Jonsson.

Julafton?

Jobbade, packade inför morgondagens mässa i Kungälv, körde maken och kom sen hem rätt trött på eftermiddagen. Jag tänkte att jag skulle lägga mig en liten stund för att "vila ögonen lite" men vaknade la två timmar senare utan att veta om det är torsdag eller julafton eller vad som är upp eller ner.
Så skönt att jag bunkrat med pizza till mig och kinamat till yngsta dottern. Jag misstänker att jag inte ens skulle klara hitta ut till köket.
Får hoppas att jag vaknat till liv lite grand när jag ska hämta maken vid bussen efter båtmässebesöket (sist jag hörde nåt satt dom och tog en öl, får se om han har sett nån båt när han kommer hem).


Sömn

Yngsta dottern har lite taskiga sovvanor. Ena kvällen är hon uppe hur sent som helst vilket gör att hon praktiskt taget är död i skolan dagen efter. Den kvällen kommer hon hem, får knappt i sig maten innan hon somnar. Den här cirkeln går ungefär varannan dag.
Igår var det en "somna tidigt som sjutton-kväll". Hon sov när jag kom hem men sen när jag satt vid tv-n kom hon uppvandrande och berättade att hon hade spottat i sin säng i sömnen. Hon kom inte riktigt ihåg vad hon drömde men hon vaknade av att hon spottade. Inte så mysigt kanske.

Bilar

Eftersom äldsta dottern bott borta ett tag för att passa ett hus med tillhörande barn och djur åt några vänner fick jag idag bestämma dejt med henne för att alls få träffa henne. Annorlunda att inte ha dom hemma jämt...

Dagens tema för oss blev i alla fall: få upp fast- och nerkörda bilar. Tillsammans har vi fått iväg fyra bilar från diken och andra fastkörningar. Vi kanske borde satsa på en karriär i bärgarbranschen?


RSS 2.0