Julmarknad

Var på julmarknad idag. Inomhus. Det var behagligt lite folk. Men även rätt lite jul.

Träffade lite folk, köpte korv jag inte kommer äta upp, sill jag ska skicka vidare till mamma och pappa och lotter utan vinst. Antar att det är som det brukar.

Julkänsla - 3.

Ljus

Jag vet att det är för tidigt men jag kunde inte låta bli.

Och å andra sidan har jag ju mer än hälften kvar så då kan det väl inte räknas "på riktigt"?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/278821/images/2012/pic_50af9ab4e087c32ea6be35fa.jpg" class="image">


Rensande

Håller på med ett rensande. Det började väl för ungefär 1,5 år sen när jag kom på att jag ville/måste förenkla mitt liv. Då började jag med att rensa bort fysiska saker som gamla kläder, saker,porslin men även andra saker som lite vänner där kontakten bara känns som en belastning.

Detta rensande jag sysslat med nu handlar inte riktigt om samma saker, men det går framåt. Är inte helt klar men hoppas att det ska falla på plats på onsdag,

Fram tills dess fortsätter jag väl som förra veckan.Titta på TV och äta godis, nästan oavbrutet. Och en och annan lussekatt eftersom jag fick gjort dom också.

Köpenhamn

I mitt nästa liv ska jag bo i Köpenhamn.


Grodor

Förr hade jag en tanke på att "man ska alltid prova allt en gång". Men när kollegorna Å och Å och jag hade en diskussion om detta hittade vi massa saker man kanske skulle låta bli. Dom flesta (eller alla?) var i och för sig hälsovådliga.

En sak jag dock aldrig ens funderat på att göra gjorde jag i fredags. Två barndomskamrater och jag träffades då för lite mat och prat. Vi träffades på en fransk restaurang i Göteborg. Ena kompisen beställde in grodlår till förrätt. Jag var rätt (väldigt, väldigt) skeptisk men smakade. Vet inte vad jag ska säga att det smakade men nu är det gjort. Ännu en (icke hälsovådlig) sak avbockad från The to do-list.
En sak som i och för sig inte stod med. Men ändå!
Lunarblogg

Hittade mina gamla inlägg sparade från Lunartiden, trots allt. Ett måste jag köra igen. Helt underbart. Yngsta dottern var nog runt 10 år när detta utspelade sig: 
 

 

Många i vår närhet separerar och skiljer sig vilket ju naturligtvis får yngsta dottern att börja fundera. När jag var inne och sa godnatt till henne häromkvällen sa hon:

”Mamma, tänk om du åker hem från jobbet och krockar så du dör. Och så när pappa ska åka hem så träffar han en ny tjej, en snygg (hallå, eller???) och gifter sig med henne så han inte heller kommer hem, vad ska S och jag göra då?”

 


Läxa

Fick en fråga av en läkare som jag inte riktigt kunde besvara. Jag kom då på att jag ju bloggat rätt länge och skrivit om lite ditt och datt. Så för att hitta svaret där har jag läst igenom hela min (denna) blogg från starten 26 juni 2007 (hade en annan blogg innan men den blev aldrig nåt bra). Vansinnigt kul!
 
Så mycket jag hade glömt! Så mycket som ändå har hänt under åren. 
 
Såg också att jag skrev om att jag skrev dagbok (som det hette på den tiden) på Lunarstorm också, från 2002 till 2007. Jag fick då ett råd av M att spara ner dom innan jag stängde sidan. Det gjorde jag. Men var la jag det dokumentet? På min gamla tömda dator? Eller? Hade varit kul att läsa de inläggen också. Jag får leta vidare. 
 
 

Alla helgons dag

Eftersom de gravar jag skulle vilja besöka och tända ljus på ligger så långt bort gjorde vi en egen liten ceremoni på balkongen.

Där brinner nu gravljus i fin lykta som maken kom hem med.

Och jag kan tänka på dem lite extra.

 

(inte så lätt att få bra bild med mobien mitt i natten =)

 


RSS 2.0