Vår!

Bloggtorka ett tag.

Men nu firar vi in våren!


Evolution

Det är lite konstigt. "Alla" vet hur man ska göra för att må bra. "Alla" vet att man ska äta lika mycket som man gör av med, att man behöver sömn och motion. Ändå funkar det sådär i verkligheten.

Efter yogan (bra!) idag blev det en näve chips och en kanelbulle till middag (inte bra).

Måste ha blivit nåt evolutionsfel.


Breivik

Breivik, vad ska man säga. Kräks bara jag tänker på honom.

Ibland tycker jag att "låsa in och slänga bort nyckeln" inte är så illa. Detta är ett sådant fall.

Tonårsliv

Jag hade turen att få ett exemplar av en bok som en bloggkompis dotter med några klasskompisar har gjort som ett projekt. Denna ska jag med glädje ha i skolan med mina elever.

Nu har den legat på skolan under lovet så jag har inte läst den så noga men rubrikerna låter lovande: Puberteten, komplex, Depp till pepp, Att räcka till och mycket mer.

Är nån sugen så finns den att köpa för ynka 60 kronor. Mejla tonarslivuf@gmail.com


Loppis

Byalaget här i byn ordnade bakluckeloppis igår. Eftersom jag är mitt i ett rensningsanfall passade det ju utmärkt. Det var trevligt. Riktigt många utställare. Men vädret måste haft en av sina mest ironiska dagar. När vi stod där var det regnskurar och hagel. Efteråt när vi kört hem, då sken solen från en klarblå himmel.

Källkritik

Har den senaste tiden läst de mest konstiga saker på olika sidor på nätet, bland annat på FB. Oftast gäller detta invandring eller hur olika folkgrupper beter sig. När jag var ung sades det att "alla" invandrare bröt upp parketten i lägenheterna för att odla potatis. Så dum att man tror det nu tror jag ingen är men det kommer nya saker. Hela tiden.

Personer (vuxna) skriver saker som så uppenbart inte är sant men som de bara kopierat från nån annan status eller liknande för att det låter bra(?).

Källkritik, är det inget som nån tänker på? Vi håller på rätt mycket i skolan att få eleverna att reflektera över var den "faktan" de kommer med härleder ifrån. Vem har sagt det? Och framför allt varför har de sagt detta? Jag trodde i min enfald att vuxna gjorde det här automatiskt men tydligen inte.

Påsk

Påskhelgen susade förbi. Ovant att inte vara i Enköping. Vet inte om det har hänt sen jag föddes att jag inte var där en påsk?
Vi hade trevliga vänner på middag på påskaftonen. Spelade spel och hade det bra.
På påskdagen fick jag äntligen till det att träffa en nätvän live för första gången. Vi träffades på Lunarstorm för ... länge sen och har nu kontakt via bloggar och FB. Förra året var det nära (but no cigarr) på träff uppe i Ö-vik men träff på en pubrestaurant i Göteborg funkade också mycket bra. Inte sista gången hoppas jag.
Denna vecka läggs det mest fokus på att rensa. Bagageloppis på lördag. Bilen lär vara överfylld.

Språkfascist

Som göteborgare i Borås händer det ju att jag får en och annan gliring ibland. Det gör ju att jag inte kan motstå chansen till hämnd och idag fick jag den. Kollegan P sa en halvkonstig sak (om man tog den ur sitt sammanhang vilket jag naturligvis gjorde).

Chefen tittade på mig och sa:
- Jag tycker att jag hugger snabbt på språkfel men du är faktiskt jävligare.

Jag väljer att tolka det som en komplimang så där en språkfascist till en annan.


RSS 2.0