Hemma från Skåne

Har nu tillbringat några underbara men regniga och blåsiga dagar i Skåne. Både öst- och västkust den här gången. Mer info kommer när jag är lite piggare. En riktigt dålig historia (som maken kom på) finns på miamiresan.blogg.se för den som är hågad. Annars återkommer jag troligen i morgon.


Den blå vägen

I morgon ska jag ta bilen och köra den blå vägen hem. Eller hem och hem... Jag ska köra till huset jag har förälskat mig i och gråta bittra tårar över att jag inte kan få det.
Innan dess ska jag släppa av äldsta dottern hos en kompis. Efter det, när tårarna är slut, ska jag ha kul igen.

Lysande tanke

Låg i sängen och pratade med yngsta dottern. Helt plötsligt i hennes tankar om framtiden kommer det "Jag ska aldrig bli gammal, jag ska bara bli äldre". En i mina öron helt lysande tanke. Är man gammal är man rätt körd. Rätt trist. En rätt stagnerad person som är rätt förstelnad i sina tankar. En person som är äldre däremot, kan ju vara hur kul och rolig och uppåt som helst och lever fortfarande. Iaf i mina öron.

Jag ska aldrig bli gammal. Bara äldre.

Stan hela dan.

Skulle lämna in makens bil på service så vi åkte in till stan tidigt i morse. Eller tidigt och tidigt. Innan barnen var vakna iaf (även om det inte säger så mycket). När bilen var inlämnad tog vi lånebilen mot Hisingen. Vi sprang runt på Hornbach, Bauhaus utan att köpa det vi skulle ha. Vi kom inte heller till nån träaffär för att köpa lister att göra ram av, däremot fick vi, efter att ha haft katt i dryga två år, köpt en kattlucka. Och spottar till taket i utbygget.

Vi råkade också passera och ramla in på Ametistgrottan. En mycket trevlig dam och herre hade affären och vi fick en pratstund. Jag hoppas vi kommer att ses igen. Fick lite tips på roliga affärer. Ska genast ut och kolla hemsidor.

Morgondagens målardag hos konstnären har blivit inställd för andra gången i sommar. Funkar inte så bra att stå ute och måla när regnet öser ner. Tänk, förra sommaren var det så varmt att vi höll på att smälta bort när vi hade målardag. Jag stod med stråhatt för att få lite skugga och vi blev servade med hemgjord flädersaft så fort vi råkade lyfta blicken från det vi arbetade med.

Kakelugn

Idag är det den 23 juli och jag eldar i kakelugnen. Den 23 juli. Hm, nåt är fel. Gamla altan-/nya ingångsgolvet är isolerat så därigenom kommer det inte in en massa kalluft, det är över 20 grader inne men ändå är här så röset.

Annars har det inte hänt ett dugg. Grundmålade utbyggnaden i går. Så långt jag nådde utan stege, vill säga. Sen jag krossade foten har stegar och jag inte riktigt lärt oss att komma överens igen.

I morgon blir det Gbg, ska kolla in en sån där färdigbyggd stuga, vad dom kostar, hur mycket jobb det är på dom och så vidare. Vill ju gärna ha en liten stuga på tomten där jag kan stänga in mig och måla. Låta allt ligga framme, dukar, fäger och allt. Men men, i år lär det inte bli nån. Möjligtvis om jag vinner på Lotto.

Celebert besök.

Fick en inbjudan av en väldans trevlig tjej uppåt landet att komma upp och kolla läget. Bara tanken att sitta vid hennes vulgobord (hennes ord) eller på hennes nya altan och dricka vin och lösa livets alla gåtor är oemoståndligt lockande. Tyvärr lär jag väl inte hinna med det nu i sommar (och inte hon heller efter vad det lät med hennes späckade schema) men det hade varit skitkul. Att bara sätta sig i bilen och dra iväg kändes inte alls främmande. Ensam med musik på hög nivå. Och en ljudbok.

En gammal barndomskamrat med familj som numera bor längst ner i Nederländerna (får inte säga Holland) kom över en sväng idag när de åkte förbi. Jättekul att se henne igen. Det måste varit ungefär 3 år sen, trodde vi. Hennes barn hade så klart växt, fast det blev ändå en liten chock att se dom. Det kändes inte alls konstigt att träffa henne igen, som det kan göra när man träffar folk man inte träffat på länge. Jag blev mycket sugen på att åka ner och hälsa på så vi kunde prata mycket mer, vi hann inte klart på långa vägar, men helt plötsligt kändes avståndet förtvivlat långt. Trots att det är ungefär lika långt till inbjudningsorten i norr och till dom i söder. Lite småkonstigt. Får planera in en sväng nästa sommar. Måste prata mycket mer med henne. Eller dom kanske jag ska säga.

Bygget fortsätter

Flyttade ju ytterdörren igår så det som tidigare var en av altanerna är numera på väg att bli groventré. En sak som kanske inte var så bra är att det bara är gamla altangolvet som än så länge är groventrégolv.

278821-2


Tur iaf att det är sommar, det är ju inte så himla varmt att ha ute inne helt plötsligt och jag vill inte ens tänka på vad som kan komma in den vägen, speciellt genom den stora springan i golvet. Tur är att vi har Hans-Olof till ovärderlig hjälp mot möss och annat. Vi har inte haft några möss sen han flyttade in. Trot om du vill. Han är ju inte alltid så aktiv.

278821-1

Fast än så länge funkar ju den stora springan i golvet som kattlucka också, typ, i alla fall.

Sen när man ska in och ut ur huset måste man ta ett språng. Altangolvet fick tas bort en del för att kunna sätta panel. Men det går det med. Det ska bli bättre, vänta bara några dagar.

278821-3

Missa inte min älskade gäststuga i bakgrunden. Där händer det massor av saker. Sist jag var där ihop med några mycket goda vänner dansade bordet omkring.

Göteborg

Tillbringade dagen i Göteborg. Först var jag hos min älskade vän som jag är så stolt, så stolt över. Se själva:
efterkatastrofen.blogg.se
Nu ska vi banne mig ses mycket mer framöver.

Efter det skulle jag hämta yngsta dottern hos min syster och systerson. De hade varit och kollat på Gothia Cup och när jag kom var dom och spelade minigolf. De tyckte att jag skulle hoppa in, de var bara på bana två men vis av tidigare ertarenheter på minigolfbanan tackade jag nej.

Nu håller jag på att hungra ihjäl och väntar på att grillen ska bli klar så jag äntligen kan få lite mat. Tsatsikin står till sig lite och salladen är redo. Snart så...

Beroende

Börjar bli bloggberoende. Har ju slutat i de flesta forum jag var med eftersom det tog för mycket tid att engagera sig i allt men jag är tydligen inte sämre än att jag kan skaffa ett nytt beroende. 

På äldsta dotterns underbara fina bilddagboksblogg (neverbeenkissed.bilddagboken.se) finns vissa bilder som är rätt kul att se.

Så ni som vet att jag läser era bloggar, skriv på. Vad ska jag annars göra när det regnar?

Tips på andra bra bloggare tas ju gärna emot.

Rastlös igen

Blir det inget Skåne nu så kommer jag nog åka nånstans själv. Jag kan itne sitta här resten av sommaren, jag kommer att få ett smärre anfall. Jag har ju hela tiden sagt att jag inte vill åka nånstans, att det inte finns nåt bättre än att vara hemma hela sommaren men nu? Nje, jag vet inte. Jag vill göra nåt.


Utbyggnad, så trist, så trist. Men det blir väl kanske bra nångång?

Idag hade jag lovat att vara helt till makens tjänst. Han försöker bli klar med utbyggnaden av groventré. Jag skulle grundmåla men det blåste för mycket så det blev inget med det. Vi flyttade dörrar i stället. En sak är ju rätt säker. Vi ska inte arbeta ihop. Det borde tapetseringen för tusen år sen lärt oss. Vi pratar inte samma språk. Om jag säger inåt och han utåt så menar vi ändå samma sak. Inte helt lätt då att stå och balansera en tung dörr och försöka få den på plats. Det gick hyfsat bra iaf. Nu sitter båda dörrarna på plats. Maken har åkt för att handla och jag ska göra en av mina böcker sällskap ett tag.

måndag

Igår vaknade jag av att solen sken, sämre sätt att vakna finns ju så jag tog ipoden och gick ut en timme. Helt underbart. Åkte till Lygnevi och jag fick äntligen ta med en bok till stranden och ligga där och slöa (jag hann läsa ut den, iofs bara en ungdomsbok från biblioteket som jag tänkte mina elever kunde läsa men ändå). Badade inte. Det stod att det var 20 grader men mina stackars fötter jag stoppade i vattnet höll inte med. De höll på att ramla av, av köldchocken.  

Inne på damtoa hittade jag sedan följande tänkvärda ord på väggen:  

Fuck off
mvh
Marcus 

Tankar väcks ju så klart: vem ska fucka off? Varför kan inte Marcus förstå att man inte ska förkorta Med vänlig hälsning? Varför skriver Marcus först att nån ska fucka off och sen skicka en vänlig hälsning? Och vad gjorde Marcus inne på tjejtoan?

 På eftermiddagen tog vi en sväng ut med båten för att fiska makrill. Inte så mycket liv i havet men det blev till lunch i dag iaf. Inte alls dumt.  

Och färg har jag fått. Nu går jag inte längre omkring som ett vandrande lik utan som en vandrande tomat. Precis som det ska. Yeah!  

Jävla förbannade puckon.

Äldsta dottern fick ungdomsdiabetes (typ 1) för snart två år sen och tyckte så klart att det var totalt pest. Ta minst 6 sprutor om dan i resten av sitt liv och ständigt tänka på vad man äter. Kul för en tonåring? Knappast. Förra sommaren var hon iaf på diabetesläger utanför Örebro i 2,5 vecka. Det var det bästa, roligaste hon nånsin gjort i hela sitt liv. Förutom att få lära sig mer om hur hon ska handskas med sin sjukdom lärde hon känna ungdomar från hela Sverige. En hel del av dom håller hon fortfarande kontakt med.  

Nu var det dags igen. Hon var rejält nervös innan hon fick veta att hon hade kommit in men det gjorde hon och hon blev superglad. Det är sista året hon kan åka med. Nästa år är hon för gammal. Hon ändrade sitt sommarjobb för att kunna åka, häromdagen var vi i affären och hon köpte tyg för att sy nån rolig grej till uppträdandet som är där och hon har redan packat..  

Men vad händer? En av dotterns kompisar från förra året ringde i torsdags och sa att det inte blir nåt läger. De från lägret har inte ringt oss än, bara till några av dotterns kompisar. Anledningen till att det inte blir nåt läger säger de vara att en av sjuksköterskorna som skulle med hade hoppat av. Hon tyckte att det var för dåligt betalt så nu måste de ställa in hela lägret. Hur kan de ha så dålig framförhållning och organisation? De måste väl ha några reservmänniskor som kan hoppa in? Vad hade hänt om nån i personalen hade blivit sjuk?

Och hur kan den här sjuksköterskan komma på det NU, veckan före lägret?  Hade jag sprungit på henne på stan så vet jag inte om jag hade givit henne den femhundringen det eventuellt kan gälla eller skjutit henne.  

Jävla puckon!

Reklam

Finns det nån sämre reklam än den med den blonde, rätt töntige killen som står och stönar över en flaska ... nåt?

Vad är syftet? Att alla tjejer ska bli alldeles till sig i trasorna och springa och handla får att få till det med en sån "snygging"? Eller att alla killar tror att den drycken gör dom oemotståndliga? Jag undrar hur reklammakare tänker. Snacka om att underskatta folk.  


Uppraggad

Tillbringade först en mycket trevlig förmiddag vid fikabordet hos grannen. Där händer mycket underliga saker. Måste spöka. På allvar.

Efter åkte jag hem och skulle laga mat till yngsta dottern men i kombination med att hon inte var hemma häromdan när vi åt pizza och min lathet så åkte vi till pizzerian så hon skulle få vad hon ville. Och jag slapp laga mat. Så smart.

När vi som bäst satt där så kom det in 14 st mycket lindrigt nyktra Skövderaggare och ville äta. Pizzagubben fick att göra, först att neka dom att ta med sina egna öl in i lokalen och sen att spinga runt och ta emot order. Fast jag kan tänka mig att han höjde sin dagspeng en hel del.
De här Skövdegrabbarna tyckte iaf att dottern och jag skulle hänga med dom till Varberg på Wheels and wings. Jag nobbade artigt och sa att min lilla Puegeot inte skulle göra sig där. De tyckte att vi kunde lägga den i bagaget.
Det var bra länge sen jag blev uppraggad. Iofs av män som troligen såg i kors och inte skulle känna igen mig om vi så sprang på varandra i morgon men lite kul var det ändå.

11 juli

Idag för 15 år sen bestämde käre maken och jag oss för att försöka tillbringa resten av livet tillsammans. Än så länge går det ju bra. 15 år. Det är ju jättelänge.

Jag hade planerat att köpa hem lite räkor och  kräftor för att överraska eftersom jag vet att maken är kass på datum. Vad gör han då? Han kommer hem med det igår bara för skoj skull. På nåt sätt tror jag att han är tankeläsare. Iaf bitvis. Han hörde skaldjur men inte att det var en "ihopdag". Det är inte första gången han förstör överraskningar lite i förväg.

Så det var bara för mig att tänka om. Det blev lite annan god mat istället så nu sitter jag mätt och belåten i soffan med ett glas rött framför mig.


(Och Erik, jag har ändrat nu, inte bara maken som har datumproblem märker jag...)


Nytt inlägg

Tänkte inte göra reklam från ena bloggen till andra men...nu la jag in ett inlägg på den andra bloggen jag inte vill att ni ska missa. Det passar inte här eftersom det här mest är ostrukturerade tankar kring min vardag. Jag skrattade så jag nästan grät. Fast det kanske säger mer om min humor än om nåt annat?

Läs nu dagens inlägg på miamiresan.blogg.se


Leva sitt liv.

En annan kliché är att man verkligen leva sitt liv. Japp. Det gjorde jag genom att rensa avloppet. Finns det nåt mer vedervärdigt? Fy tusan. Inte lätt när båda barnen och jag är långhåriga. Jag tror jag ska överväga en totalrakning för oss alla tre.

Annars är jag rätt kreativ idag. Skrev ett brev till en gammal komvuxkompis som jag inte har träffat på säkert tio år. Har ingen aning om ifall hon kommer ihåg mig ens.

Jag hittade hennes bröllopsfoto för evigheter sen i GP. Sen la jag den längst ner i hög. Eller nej, det gjorde jag inte. Den hamnade längst ner eftersom en massa andra saker hamnade på den. Jag är grymt bra på att lägga saker i högar. De finns i hela huset.

Nu ska jag fortsätta min kreativa runda genom att köra yngsta dottern till en kompis och tömma komposten. Varför inte göra alla äckliga saker på en gång?

Efter det ska jag in till grannen och snoka. Han ska sälja och jag är lite nyfiken på hur det ser ut. Jag hörde att det var större än jag trodde.

Och se på fan. I dag har jag sett blå himmel! DET var ett tag sen. Altanen, kanske?

Att vara

GIck upp tidigt idag, var tvungen att köra S till sitt sommarjobb. Redan när jag klev upp kände jag att det var nåt nytt på gång. Nu skulle det inte sittas och halvdeppas längre. Nu skulle det hända lite saker, oavsett regn eller annat trist.

Satte mig och skrev ett par timmar när jag kom hem. Det kändes kul. Inte för att jag tror att det skulle kunna bli nåt. Men vem vet?

Det sjuka är att jag började min omställning i går när jag satt och slötittade på tv. Det var en dokusåpa av nåt slag. En av tjejerna pratade om vikten att vara sig själv. Leva för sin egen skull inte för andra eller hur man tror att andra vill att man ska vara. En ren självklarhet. Det är ju inget som inte nån redan vet.
I det här fallet gällde det en kille runt 20 år som inte vågat komma ut som bög. Jag tyckte lite synd om grabben. Vara 20 och ändå inte våga leva sitt liv. Tills det slog mig. Gör jag det? Jag tror det men jag vet inte säkert. Tänkte jag skulle kolla det.


Meningslös dag

Har inte gjort ett endaste dugg. Förutom ätit en väldigt god carbonara till lunch.

Nu går jag och lägger mig och läser och hoppas att nåt kul händer tills jag kliver upp igen.


Marknad

Vaknade kl 8 av ett ösregn. Då blev jag ännu mer tacksam att jag struntat i att stå på marknaden. Nu kunde jag gå upp och ta det lugnt tills det västa var över.
Det regnade inte när vi kom till marknaden men det kändes ändå lite Roskilde att traska omkring i lera med totalt fel skor. Det var först idag vi insåg att vi har ETT par gummistövlar här och dom tog S, vilket inte är så konstigt. Det är ju ändå hennes. Vi andra traskade runt i flipflop och gummiskor.
Vi gick 2-3 varv runt marknaden men hittade inte nåt kul. Det var rätt lite säljare där. Köpte en plånbok iaf som mamma, den stora prutaren, lyckades få ner hela fem kronor...

Syster med son här så jag ska inte tillbringa kvällen vid datorn utan med ett glas vin, lite god mat och vara social. Eller social och social. Får väl göra vad jag kan.

Nu ska jag tvätta av mina lerprickiga ben innan jag sätter mig framför tv-n en stund.

Hot?!?

Inget är som ett litet hot, eller om det var ett löfte?
Jag började klaga på vädret, hotade med emigrering och nu helt plötsligt regnar det inte längre. Det är varmt och jag börjar tro på sommaren och livet igen.

Nu ska jag sätta mig med en bok (lånade fyra nya idag och har kvar de jag köpte häromdagen) och slappa. På återseende.

_______________________________________________________________________________________

Nu har det gått nån timme och så klart regnar det igen.

I morgon blir det marknad i Björketorp, ska dock inte stå själv i år. Ska bara gå omkring och kolla läget.

Regn, regn, regn. Igen. Eller fortfarande.

Jag fattar inte hur mycket det kan regna. Det har ju för jösse namn regnat i flera veckor, non stop. Jag rostar, jag blir grinig, jag kommer snart emigrera.

Nu har jag tröttnat. Nu kan jag inte bara sitta och vänta på vädret. Nu sticker jag snart. frågan är bara vart men det ger sig.

Hallo världen, here I come!

Vänner

Pratade med en gammal barndomskamrat för ett tag sen. Då insåg jag att vi inte har ett endaste dugg gemensamt längre. Är det inte konstigt det där med vänner? Tänk att folk man hade jättemycket gemensamt med för några år sen inte alls längre finns i ens liv nu. Vänner som man inte trodde man kunde klara sig utan, som då visste allt om en och man kunde lita på att hon/han fanns där i alla väder.
Det är väl så klart oundvikligt att man växer ifrån några men så många?

Nu har jag väldigt få nära vänner. Väldigt få som jag känner att jag kan lita på helt totalt. Väldigt få som känner till "allt" om mig. Jag kan inte säga att jag känner att jag skulle behöva fler, jag har nu nog 3 st och de räcker bra.
Jag har helt klart, efter att ha gått på en del hårda smällar blivit mycket bättre på att välja mina vänner. Att bli sviken av sin barndomsbästis, genom att hon tog ställning i en fråga där det inte ens behövdes, jo det sved så klart. Men ändå inte alls lika mycket som att berätta personliga saker för någon och sedan märka att halva världen vet om det, det har ju också hänt.


Nu har jag iaf precis kommit från åtta små fyraveckorsvalpar. Så fina, så söta. Inte lätt att vara nere när åtta valpar kryper omkring på en och biter i kläder och tår, slickar en i ansiktet och överallt där de kommer åt. Och somnar i matskålen.kväll igen.

Det var, som jag trodde, jättekul att träffa C igen. När vi kom till restaurangen satt även A och K där. Mycket oväntat men kul.

Handlade lite nya böcker. Hittade inga roliga på biblioteket när jag var där sist. Får hoppas de här duger ett tag iaf.

Är nu hemma igen och funderar på mat men jag varken orkar eller vill ha.

Beroendeframkallande låt: http://www.youtube.com/watch?v=LHnJGXwr-HU

Och det bara går runt och runt och runt. Ingen variation.

borås

Väcktes först av att de arbetande personerna i huset gick upp och slamrade omkring i köket, sen kom sopbilen. Då gav jag upp. Det känns som lite för få timmar i sängen men det får väl gå det med.

Verkar bli en berg- och dalbanedag. Upp och ner. Lycka och skittrist. Hjärnan går på högvarv.

Nu blir det iaf en lunch med C i Borås. DET ska bli kul.


En bra dag.

Var hos A-P idag och tog en fika, det var kul. Träffade C och jag tror nog vi lär se mer av varandra i framtiden.
Glöm inte läsa hennes blogg. Adressen står längre upp.

Tillbringade kvällen på msn. En av de trevligare kvällarna där. Fick därmot ingen hjälp till bloggen så idag blir det inte mycket skrivet.


I morgon blir det Borås och lunch med C. Ska bli kul att se henne igen.


Namn

Var ute och gick idag, hade förhoppningen om att det skulle rensa huvudet lite, att det skulle ge min lite nya idéer. Men så blev icke fallet och därigenom sprack min helt ovetenskapliga tes att smarta tankar väcks vid promenad. Motion blev det iaf, alltid något.


Vi har bokat in en ny domän vilket gör att vi får nya mejladresser. Då börjar jag ju fundera på en sak så klart. Min kära mor och far. Visst har jag mycket att tacka dom för, men hur tänker man när man döper sin dotter till Åsa? Den frågan har varit med mig under delar av mitt liv men speciellt aktuellt blir det i den här datorvärlden. Hur kul är det att heta Asa? Har allvarligt under mitt liv funderat på att byta namn men kan inte hitta nåt jag vill ha. Det känns lite knepigt att ha ett namn man inte riktigt kan förknippas sig med.
Ett bra smeknamn hade ju funkat men hur lätt är det att komma på ett smeknamn på Åsa?
Om man tänker på några av namnen som jag blivit kallad under åren hittar jag inte heller nåt som fastnar direkt. Eller vad sägs om Skandal (från dåvarande efternamnet), Sassa (slog aldrig riktigt igenom), Såsen (nä, å där med), Åsa-Påsa (ännu värre, två å), Räkan (av eleverna). Kanske fler jag glömt?


I morgon ska jag till stan och träffa A-P, på tiden. Hon har förövrigt skrivit den bästa blogg jag nånsin läst: efterkatastrofen.blogg.se
Läs den, men fuska inte, börja från början.

Medeltidsdag i Varberg

Var iväg till Varberg med maken, yngsta dottern och söstra med son. Det var riktigt kul. En hel del men inte så många som jag trodde gick omkring i  medeltidskläder. Vi gjorde väl sånt man ska göra, handlade lite, åt några annorlunda runda våfflor (alltså runda som en tennisboll), tittade på gycklare som var riktigt kul och avslutade sedan dagen med glass i Träslövsläge.
Jag trodde jag skulle springa på L och K eller kanske tom A men ingen av dom. Däremot såg jag en gammal elev till mig och Ört-Marie var där. Kul att träffa henne en snabbis, hon stod och sålde sina salvor och kryddor. 

Min bil fyllde idag 7000 mil. Det börjar traska på. Hoppas han håller i ett tag till.

Dagens msn-tanke:

det är så lätt att vara klok när man inte vet nåt


RSS 2.0