Flyttbestyr

Vi köpte som sagt en lägenhet för ett tag sen. Förra fredagen fick vi nycklarna. Samma dag fick pappa sin plats på hemmet så den fredagen gick mest åt att köra grejer till honom och få honom på plats. Det var skönt att han slapp "korttidsboendet (max två veckor får man bo där, han var där sen oktober) men också jobbigt att inse att han är så dålig som han är. Nu visade det sig dock att han trivs jättebra. De har massa aktiviteter, där bor andra trevliga människor han kan umgås med och mamma får det lite lugnare.

Lägenheten som vi köpte var fin. Praktiskt taget bara att flytta in, tänkte vi. Men så ville jag måla en vägg. Och när jag målade den insåg jag att jag även måste måla två andra. Och lister. Och dörrkarmar. Och dörrarna måste in på lack. Och INUTI köksskåpen. Ska de verkligen se ut så (illröda och klargula)? Nä inte det nej. Måla där med. Och dörren mellan köket och sovrummet? Den gör ju att man inte får plats med garderoberna och inte heller köksbordet. Stäng igen den! Men garderoberna? De är änna trista! Ut med dom och köpa nya.

Aldrig jag försöker måla en vägg igen!

Vara världsbäst

Jag är nog världsbäst på en sak. Ingen sak att vara stolt över men ändå. Jag är grymt bra på att skjuta upp saker tills de blir absolut nödvändiga; jobbiga telefonsamtal och annat.

När jag pluggade kom mina inlämningar alltid in i sista sekunden, (vilket gjorde mina fotokurser lite problematiska eftersom man hade rätt fria tider där). Läxor och till tentor, samma där. Alltid dagen före. 
 
Jag tycker att jag ständigt har dåligt samvete över saker jag inte gjort och som jag borde ha gjort för länge sen. Nu sist var det tandläkaren.... När jag flyttade meddelade jag min tandläkare och tänkte skaffa en ny, så klart. Men eftersom min gamla tandläkare var underbar och jag inte älskar att gå till tandläkaren så sköt jag upp det. Med ett ständigt dåligt samvete. Det gick ett år. Och lite till. Och lite till. Sen en dag fick jag för mig att jag hade hål i varenda tand och beslöt mig att äntligen göra något åt det. Jag ringde en ny tandläkare, fick en tid dagen efter och kom därifrån. Levande. Och utan massa hål. Varför kan jag inte bara lära mig göra såna saker direkt? Tänk vilken bra sömn jag hade fått då! 

 


RSS 2.0