Massör

Var hos min massör i förrgår. Det är rätt underligt att man inte kan dölja nåt för henne. Hon började massera och känna och så började hon sucka.  "Jaså, du har slarvat igen, du måste köpa inlägg till skorna så du slipper sätta allt i höfterna för att du går fel efter fotoperationen."


Sen satte hon drygt 20 nålar på olika ställen på mig innan hon började känna på nacken: "Jaså, stresshuvudvärken har kommit tillbaka." Och visst har hon rätt. Det är väl dags att ta tag i sitt liv igen, antar jag.  


Igår kunde jag nästan inte komma ur sängen, så mörbultad kände jag mig. Idag är det bättre men jag går fortfarande som en gravid anka. Jag tror att alla massörer har en mer eller mindre uttalad sadistisk ådra (jag vet att jag ha en). Få se om jag hinner bli helt återställd innan jag ska tillbaka om två veckor.


Datorgeni?

Jag börjar misstänka att jag, tvärtemot vad kollegan A tror, är ett datorgeni. Min dator mådde ju inte helt bra så den fick installeras om igen. Nu har jag lyckats få igång banken igen och har kunnat betala en räkning.

Sen är jag inte helt kass på spelet Staries på Facebook heller. Ska nog ta ett nytt spel nu när jag ändå tänker på det.

Lightvarianter

Jag har börjat fundera på om jag inte har en del lightvarianter på olika sjukdomar. Speciellt tre.

1. Manodepressivitet. Jag kan tycka världen är den roligaste plats som finns, för att tre minuter senare tycka att det mesta är pest.

2. Demens. Jösses, jag glömmer allt. Eller i alla fall det mesta. Tror jag...

3. Afasi. Det kan säkerligen mina elever intyga. Mitt i en mening, tappar jag ordet och ibland hela tråden. Ingen (varken eleverna eller jag) har en aning om vad jag egentligen försökte få fram.

Jag, och de som umgås med mig, får väl vara nöjd så länge det bara är lightvarianterna.

Färst

Jag tycker att svenska språket har några brister. En av dom är saknaden av ordet "färst". Kan man säga flest, måste man ju även kunna säga motsatsen färst. Jag brukar använda ordet när jag tycker att jag behöver det och lite fåfängt hoppas på att smitta eleverna så att de också börjar använda det.

I fredags sa jag något till en kollega och då ramlade färst med. Hon tyckte att det var jättekul och berättade att det finns en förening som heter nåt, typ, "Införandet av färst i språket". Den måste jag leta reda på och gå med i.

Veckan som gått

Har haft en helt hysterisk vecka, både på jobbet och hemma. Nationella proven i svenska är på ingång, det gäller att förbereda dessa och dessutom har jag haft en del kvällsjobb. Har inte riktigt hunnit läsa mejl, bloggar och hålla mig uppdaterad över livet i stort. Ska ta igen det i morgon.

Idag var det i alla fall dags för pub igen. Sista fredagen varje månad är det dags. De som vill träffas under enkla förhållanden och tar en öl/vin/cider/vatten och snackar lite skit. Helt perfekt och jättekul. Både barn och vuxna finns på plats. Några stannar en timme, några stannar många.

Däremot undrar jag vad folket på ICA tänkte när jag ropade till migndotter, som befann sig några gångar bort, att "vi hinner inte laga nån mat, vi måste hinna till puben".

IKEA

Jag kan inte ens räkna ut gångerna vi har varit på IKEA och tittat på garderober till nya hallen. Vi vet vilka vi ska ha men ändå får vi aldrig köpt dom. Vi måste hem och mäta en gång till, vi måste fundera på inredningen och vi måste mäta ännu en gång osv till tidens ände. Känns det som.

Igår var vi där igen tills de stängde och de nästan bokstavligen slängde ut oss. Nu vet vi precis vad vi ska ha. Men hade vi släpkärran med oss? Naturligtvis inte. Nytt försök nästa vecka...


Storm

Det var ju storm i helgen...

image14

(foto Soffi-propp)

Morgondagens horoskop

Satt och läste horoskopet för morgondagen. En mening fick mig att reagera: "Gör du en biltur så kan det vara då som du gör ett möte som får ditt hjärta att hoppa extra fort."

Med tanke på att jag tänkte övningsköra med dottern får den meningen en helt annan betydelse. Jag tror jag stannar hemma.

Okända folksjukdomar

Jag läste i en av kvällstidningarna att nästäpphet är den nya okända folksjukdomen. Jag tycker att jag kan andas helt okej men självklart vet tidningen bäst. Det kändes jobbigt, jag har ju precis accepterat en massa andra okända folk/kvinnosjukdomarna som jag kan ha utan att vara medveten om det. Men när jag känner efter, visst har jag en liten släng av depression och sömnproblem för trött, ja det är jag ju. Det måste bero på en hormonrubbning i sköldkörteln.


Inte nog med det här, ensamhet håller också på att breda ut sig som folksjukdom, men som tur är botas den enkelt med en kram. Så gå nu ut och krama alla på stan som ser lite ensamma ut. Fast om du ser nån som har social fobi, vilket också en folksjukdom, kanske du ska låta bli. Inte kan du skicka ett sms till dom heller, då riskerar du att ditt sms-tumtillstånd förvärras.


Jag funderar också på om jag redan nu ska passa på att sätta mig i kö för en höftoperation. Höftartros blir vanligare och vanligare i yngre åldrar, precis som åldersdiabetes.


Jag har också läst om den okända kroniska njursjukdomen och tandlossning på grund av stress. För att inte tala om panikångest, spänningshuvudvärk, utbrändhet, epilepsi, högt blodtryck, överkänslig tarm, herpes, fetma, halsbränna som kan orsaka strupcancer, KOL, njursvikt, fotsvamp, tinnitus och vitaminbrist inom hela alfabetets register. Det känns så skönt att vi har kvällstidningarna som kan tala om sådant här för oss. För självklart måste dessa okända sjukdomar vara okända för dom som har dom också?


Det är tur att jag inte är lagd åt det hypokondriska hållet.Nattlig körning

Det är nåt speciellt med att köra bil i mörker helst på kvällen/natten. När jag sitter och kör, nästan inga bilar ute på vägarna, det är hyfsat bra väder och jag har min blandade halvdeppskiva på, då känns det som om jag bara skulle köra hur långt som helst.

Inte nödvändigtvis för att komma bort från något men ändå en rätt skön känsla, att bara ge sig av.

Övningskörning

Har varit ute och kört med äldsta dottern idag igen. Det går bättre och bättre, snabbare än jag väntat mig. Nu sitter jag inte ens med ett krampaktigt tag i bildörren med ena foten desperat trampande i golvet för att försöka hitta en dold broms. Jag börjar tro att jag kommer att överleva det här.

Tillbaka till vardagen

Nu är jag verkligen tillbaka till verkligheten och vardagen igen. Har nästan ställt om mig till "jobbtid" och behöver inte ligga vaken till två på natten innan jag somnar. Har snart jobbat en vecka och det känns som om jag inte varit ledig. Det har varit en bra vecka på skolan. Kul att träffa eleverna igen.

Har däremot ingen större lust att jobba med det andra just nu. Orkar inte. Har tappat motivationen. Får väl se när den kommer tillbaka.

Hippie

Trots min maskeradutstyrsel fick jag inte så många poäng på hippietestet som jag tycker att jag förtjänar...

http://www.quizme.se/hippie


image16


Inget Idol för mig?

Efter att ha försökt väcka barnen en massa gånger utan att lyckas ställde jag mig mellan deras sovrum och började mycket smäktande och vackert sjunga Hopelessly devoted to you för dom. Men tror ni att dom uppskattade den vackra tanken och sången? Nej då, de började sucka, stöna och gråta i sina sängar.


Jag vet inte om jag ska tolka det som att det inte är nån större idé för mig att åka till nästa Idoluttagning? Jag är knäckt.


Jobb igen

Så började då jobbet igen. Det var riktigt kul att komma tillbaka efter ledigheten. Men trött, det är jag. Det gick väldigt fort att vända på dygnet när lovet började, får se hur lång tid det tar att vända tillbaka det.

Barnen börjar inte skolan förrän på onsdag och nu har de mutat mormor att åka till Gekås i morgon. Jag är ju ledig tisdagar och hade tänkt att ägna dagen i morgon åt lite högskolearbete men nu blev jag så sugen på att åka med så jag funderar på att ändra om lite. Visst kan man sitta och göra sin högskoleuppgift halva natten om man får åka och shoppa lite i morgon istället?

Är rätt stolt över mig själv. Har inte druckit nåt kaffe, varken på jobbet eller på meditationen. Ett glas vin däremot, det börjar det bli dags för.

Snö

image13Det föll lite snö i natt och äldsta dottern begav sig genast ut. Hon älskar att skotta snö, det har hon gjort sen hon var så stor att hon orkade med snöskyffeln. Eftersom jag själv inte är nån snöälskare tackar jag och bugar.

Hon släpade också med sig en högljutt protesterande lillasyster ut för att bygga snögubbe. Jag hoppas att de har blivit inpirerade av Kalle i Kalle och Hobbe och att det inte säger något om deras undermedvetna upplevelser av sin barndom, i så fall kan jag räkna med dyra psykologräkningar. Ett av resultaten följer nedan.
image12

image14image15

Avgiftning

Läste nånstans att det var nyttigt att göra en detox lite då och då så då tänkte jag inte vara sämre. Jag tänkte i alla fall göra en liten miniavgiftning vad det gäller kaffe och alkohol, båda saker har nyttjats lite mer än normalt under lovet.

Då kan man ju ge sig på att idag var vi bjudna på fika hos en kompis, inte så lätt att sitta och säga "jag tar gärna lite saft istället" och i morgon ska vi på middag hos en grannfamilj. Jag har nu redan (tredje dagen) gett mig själv dispens. Jag tog en halv kopp kaffe hos fikakompisen och kommer att ta ett glas vin/öl till maten i morgon.

Somliga idéer är dömda att misslyckas.

Strömavbrott

Att bo på landet massa fördelar men även sina nackdelar. Igår hade jag sett fram emot att sitta vid tv-n och kolla på Flower Power-programmet. Så vad händer? Jo, ungefär kvart i åtta går strömmen. Det är inte på något sätt ovanligt här när det blåser ute. Men varför? Måste man ha träden precis i ledningarna? Det är så tröttsamt. Att maken satt och sa "du som vill åka till Indien, så här lever folk där" gjorde ju inte saken bättre, precis.

Den sena maten blev också ändrad så klart. Det slutade med att vi satt och åt halvråa korvar vi grillade i kakelugnen. Rätt mysigt men inte när det händer var och varannan dag.

Nyårsmaskerad

Var bjudna på maskerad på nyår. Det var en kanonkul fest. Och visst var vi vackra?
En svart ängel, en sjuksköterska, en hippie och Jake från Blues brothers.


image11

Nyårsdagen

Jag läste en liten berättelse med eleverna om gammal svensk skrock angående nyår. Bara så ni vet: om man börjar nyårsdagen med ett äpple kommer man vara frisk hela året (det glömde jag så det är ju kört nu), om man bär ut sopor blir det ett olyckligt år eftersom man då bär ut lyckan (hur man nu kan likna gamla sopor med lycka?) och om man betalar någon något får man många utgifter under året. De två sista har jag klarat i alla fall.

RSS 2.0