Favorit i repris

1 juni

Var glad min själ åt vad du har
Nu har du hundra sommardar
och detta är den första
När solens lopp sin ända tar så har du nittionio kvar
och någon blir den största

Giv noga akt på var du står
i morgon är med ens igår
Det går så fort att vandra
lägg märke till att vad du får
är hundra sommardar per år
i morgon är den andra


Tillbaka från Gotland

En intressant resa. Första resan till Gotland för mig. Det var inte riktigt som jag tänkt mig men jag kan i och för sig inte heller tala om vad jag hade tänkt mig...

Lite saker som hände:

* Jag insåg att vi är rätt olika maken och jag. När vi tillbringade natten på Stora Karlsö var han mycket mer intressserad av fåglar än vad jag var och jag var mycket mer intresserad av människor än vad han var. Bland annat träffade vi på båten ut en man som hade bott på ön i sin barndom. Hans pappa var fyrmästare där i tio år. Sen träffade vi på en äldre man som utan problem gick med på den 2,5 tim långa guidningen i riktigt kuperad mark. Han berättade sen att han var 89 år! Första gången han var på Stora Karlsö var på 30-talet och de senaste tio åren hade han varit över på en övernattning varje år. Jag hoppas att han får komma tillbaka även nästa år.
Maken å sin sida var nöjd över att han fick krypa omkring timvis i buskarna och fota lite ovanliga fåglar.

* En natt skulle vi tillbringa på nåt som heter så vackert som Pensionat Warfsholm. Egentligen visade det sig vara ett vandrarhem. Ett minimalt rum, lite halvsunkigt kändes det även om det var nyrenoverat. Men jag tror att det hade visat sig från en annan sida om det inte hade blåst halv orkan och varit svinkallt.

* Jag fattar inte hur alla restauranger och fik i Visby klarar sig. Okej, sommartid är det ju inte så konstigt men de flesta är ju även öppna vintertid. Och SÅ många var vi inte som flanerade omkring där.

* När vi satt på färjan på väg hem gick inte båten som den skulle. Kaptenen ropade ut och beklagade förseningen och talade om att de hade problem med en bogporten. Den gick inte att stänga. Jag tror inte jag var den enda som fick Estonia i tankarna. Men vi kom hem, utan större problem men lite försenade.

Fyrhuset på Stora Karlsö där vi sov en natt. Inga spöken så vitt jag märkte i alla fall:


Gotland. Denna vecka har inte varit att l...

Gotland. Denna vecka har inte varit att leka med. I måndags: jobb och universitetet på kvällen. Tisdag: jobb och till kompis i Frölunda på kvällen. Onsdag: jobb och målarveckasplanering på kvällen (hemma strax före tio, tidigast på hela veckan. Torsdag: jobb (och betygsstress), utbildning på kvällen, kalas för söstra och sen få hem äldsta dotterns bil som fått problem på motorvägen. Men nu är jag i alla fall i ett hotellrum på Gotland och ska ta det riktigt lugnt.


Ryggkliare

Fick en present av min kära syster för ett tag sen. Hon visste att jag behövde en ryggkliare och kom hem med denna skapelse:En stor svart grotesk plastmojäng med en stor "klihand" i ena änden och skohorn (!) i andra. Det är inte utan att man funderar på hur tillverkaren tänkte....

Men jag är absolut inte otacksam, den fyller helt klart sin funktion.

Fotohelg

I helgen har maken och jag varit med fotoklubben, som han är medlem i, på "hemlig resa". Det är något fotoklubben brukar göra varje år och i år var jag med för första gången. Vi hamnade till slut i fredags på ett kulturreservat runt 15 mil hemifrån (de brukar ha en ungefärlig 20 milsgräns för att inte hela helgen ska gå åt till resande).

Det var jättekul att träffa folk som jag hittills bara hade hört namnet på. Totalt var vi fjorton personer som sprang runt med kameror i högsta hugg.

Varje år har de också en minifototävling (där bilderna skulle visas direkt, utan redigering). Årets motiv var "Den grisigaste bilden". Eftersom kulturreservatet hade lite djur, bland annat en stor deprimerad gris, var det många som försökte få till en vinnarbild. Här är mina två bidrag.Med lite hjälp av C för att försöka bli en glad gris istället:


Kajal

Var och tittade på fjärde delen av Pirates of.. igår. Helt okej. Eller, skulle inte Depp varit med hade jag nog inte ens kommit på tanken att se den. Nu var den mer än sevärd.

Det slog mig för ett tag sen att det inte just är Depp jag fallit för, det är nåt mer. För jag fick samma känsla (nä, inte riktigt) när jag såg Måns Z i kajal på en Romeo och Julia-plansch. Det är helt enkelt killar i kajal som är grejen (fast Depp som Jack Sparrow är allt nåt i hästväg).

Så, frågan är nu, hur stora är oddsen att jag får min stackars make att börja använda kajal?

För sakens skull?

Hur man retar gallfeber på sin make.

Telefon kl 22:

- Nu åker jag från Frölunda.

- Okej. Jag tittar på tv.

- Jag är hemma vid halv elva.

- Okej.

- Eller kvart i elva.

- Jaha.

- Eller typ fem över halv elva. 

- Mhm....

- Eller kanske tjugo i elva.

- Kan vi ta det sen?

Vegetarian light

Yngsta dottern och jag påstår båda (helt felaktigt) att vi är lite vegatarianer light. Hon äter inte korv och köttbullar och sådant medan hon älskar en stor saftig biff. Jag är tvärtom. Jag gillar inte kött i stycken men äter gärna köttfärs och korv.

Igår sms-ade hon mig och frågade vad det skulle bli till middag. Eftersom jag visste att hon inte skulle gilla svaret skrev jag: Korv stroganoff eftersom falukorven snart springer ur kylen på egen hand.
Svaret blev då: Låt den springa!

 

(bilder från utställningen kommer, ska bara komma på var jag la kameran...)


Utställning

I söndags morse lämnade vi Falun rätt tidigt och åkte tillbaka hem. "Min" konstnärsgrupp hade utställning. Vi nio personer som målar ihop bidrog med tre tavlor var. Så efter 50 mil (utan nämnvärt mycket stopp) var jag framme och kunde vara med de sista timmarna, vilket var kul. Det som också var jättekul var att jag sålde en av mina tavlor (inte den brandgula jag visade innan).
Bröllop

När Victoria och Daniel gifte sig var jag inte hemma men jag hamnade i alla fall framför något sammandrag någon dag efteråt. Jag kan inte säga att jag var så intresserad egentligen, jag är inget jättestort fan till kungafamiljen (men har väl inte heller något emot dom). Men hur som helst förvånade jag mig själv genom att sitta och snyfta när jag såg dom. Dom såg så lyckliga ut. När äldsta dottern såg det förbjöd hon mig på stående fot att närvara när hon en dag gifter sig. Hon tror att jag kommer skämma ut henne totalt. Och helt fel har hon väl inte. 

I lördags på bröllopet i Falun räckte det att jag såg vännen C i altargången för att jag skulle börja igen. Värre än nånsin. Som tur var hade kollegan en gammal Sibyllaservett i fickan som jag kunde få. Tur inte dottern såg mig där... 

Det var i alla fall ett jättefint bröllop. Brudparet såg så lyckliga ut och jag tycker att dom passar jättebra ihop och jag tror och hoppas att dom kommer att bli mycket lyckliga.

Rätt så

Rätt så mycket just nu men "Dagens visa" måste ändå bli:


Bröllop i Falun på lördag. Äntligen fick j...

img_4897 (MMS)

Bröllop i Falun på lördag. Äntligen fick jag köpt det sista i klädväg.  Konstutställning i Tostared på söndag. Äntligen fick jag filat på det sista inför det. Men hur jag ska kunna frakta fyra ... inte helt torra tavlor till M som ska sköta det praktiska, det vet jag inte än. Och inte heller hur maken, som inte är hemma idag, ska få klart sista ramen. Men saker brukar lösa sig.


Sommarlov hägrar

Bara nio "riktiga" skoldagar kvar med eleverna (eftersom de praktiserar varannan vecka) och paniken är total. Både hos mig och eleverna. Varje år har jag svårt att förstå att man har problem inför betygssättningen när man har haft eleverna ett helt år men varje år är det ändå samma sak.

Jag borde få ersättning för hårfärg! Såna här dagar ger mig många gråa hår.


I nöden?

I nöden provas vännen sägs det ju. Och det kan man lugnt säga hände nu. Efter mitt inlägg om käre farbrors hjärnblödning fick jag stöttning av massa jag inte räknat med. Jag är grymt tacksam. Och glad att jag har vänner som står när jag faller.

Han är ... inte bättre men rätt okej ändå. Han har blivit flyttad till hemsjukhuset, kan prata (vilket (rätt nya men otroligt stöttade vännen P) förklarade positivt) men kan inte röra ena sidan av kroppen. Men tydligen han vid rätt gott mod.

Födelsedag!

Idag är det 21 år sen min äldsta dotter behagade visa sig för världen (10 dagar försenad).

I år är nog det första året som jag inte fått gå in och sjunga för henne eftersom hon är på sin folkhögskola. Men i kväll kommer hon hem och då ska jag pussa på henne!!! Och på söndag är det kalas.

21 år... Då funkar det nog inte att försöka inbilla folk att jag är 27 längre?


Från hundra till noll

Igår på jobbet var allt så bra. Till och med så bra att jag skickade ett sms till en nära vän som förstår min manodepressesivlight-diagnos. Jag skrev:  Just nu är jag jävligt nöjd med livet/.../.

Sen när jag kom hem ringde mamma. Min farbror (som jag verkligen tycker mycket mycket om) har fått en stroke. Ingen propp, vilket enligt mamma hade varit enklare för den går att lösa upp, utan en blödning. Som mamma sa, lite värre eftersom man gärna inte kan sätta ett plåster på hjärnan.

Och jag ramlade ner i ett hål.


Smart!

Vi satt och pratade om dåliga vanor på jobbet häromdagen. Rökning, alkohol, "fel mat" osv. Jag kommer inte riktigt ihåg vad vi pratade om just när kollegan säger följande smarta visdomsord:

"Jag vet en gubbe en gång som gjorde det. Han levde hela livet."

No shit Sherlock! Det fick han äta upp. I alla fall av mig.


Tänk om, tänk rätt?

Har varit på arbetshelg i helgen. Dom brukar vara riktigt roliga. Vi jobbar intensivt och länge (med att utvärdera läsåret och planera nästa) men ändå är det kul. Nu i år har vi haft extra mycket att göra med tanke på den nya gymnasieskolan som ska komma till hösten. Mycket praktiskt att gå igenom.

Men! Två saker som kanske inte blev så bra. Först ska "vår" datorsupport byta namn. Först tänkte dom ändra till ServiceKontoretIT, tills dom kom på att förkortningen blev SKIT. Inte så lyckat kanske (även om det stämmer ganska bra).

Sen ska Barn- och Fritidsprogrammet ha nån sorts valbar del som kallas Peddo.... Hur tänker folk?

Tänk om, tänk rätt!

RSS 2.0