Lycka

Läser (eller lyssnar egentligen) på en bok nu. En lite typ Självförverkliga dig själv-bok, Munken som sålde sin Ferrari. Det var rätt mycket skriverier om den när den kom ut men jag är och brukar vara lite sen i starten. Jag har inte kommit så långt men än så länge är den bra.

En grej som den tar upp är vad vi människor strävar efter: pengar, större hus, snabbare bil, dyra kläder osv men författaren menar att det enda vi egentligen borde sträva efter är att bli lyckliga. Löjligt enkelt men troligen nåt som försvinner i vardagen.

Kunde inte låta bli att fundera på vad folk skulle svara på den frågan: Är du lycklig? Helst hade jag velat smsa över den till kreti och pleti men det enda smset jag fick iväg blev till maken. Hans svar? Jo, han svarade: Vad?

Surströmming

Under många många år har jag försökt att få alla möjliga olika människor att bjuda mig på surströmming. Att inte ens ha fått känna lukten när man är över fyrtio tyckte jag var lite dåligt.

Nu har det äntligen hänt! K förbarmade sig och igår åkte vill till Borås för att testa. Och vad blev nu resultatet? Nja, jag vet inte. Luktade det så man höll på att spy? Nej. Luktade det gott? Nej, inte det heller. Var det äckligt att äta? Nix. Var det gott? Nä, inte det heller. Men annorlunda?

Nu påstod i och för sig några att det var lite extra snällt gjort för oss nybörjare med filéer istället för hela rackare och det kanske stämmer.

Ännu en erfarenhet rikare!


Bokmässa

Igår traskade jag omkring på Bokmässan praktiskt taget hela dagen. Några lärdomar gjorde jag (somliga för sjuttionionde gången):
*Ha riktiga skor!
*Köp inte den största boken du hittar i början bara för att det var superrea. Det blir tungt.
*Ta med nåt bra att bära i, påsar som skär in  händerna är ingen hit.

Några iakttagelser:
*Praktiskt taget alla mobilsamtal jag tjuvlyssnade på började "Var är du?".
*Björn Hellberg satt och såg övergiven ut vid ett bord i år igen.
*Konstigt nog såg jag varken Viveca Lärn eller Jan Guillou.

Valdag

Valdag och jag mår illa. En av mina fd elever är en av sverigedemokraternas store män. Duktig, verbal och livrädd för saker han inte kände till. Så var det då och så verkar det vara nu.¨


Vardagsspänning

I mitt liv händer inte mycket nu. Nästan så jag skulle säga att det är för lite (utan att utmana ödet!).

Jag köpte strumpor med veckodagarna på för ett tag sen. Nu är varje dags stora händelse att se vilken av veckodagarna det blir när jag på måfå väljer ett par. Idag blev det Friday. Vardagsedge på hög nivå.

Sista chansen?

Har haft en härlig helg i Blekinge. Har bland annat ätit gott (och alldeles för mycket), fikat i hamnen i Kristianopel på ett jättemysigt ställe och haft det allmänt bra.

Till min stora glädje fick jag även tillfälle att ta ett morgondopp. Solen sken och det var, enligt termometern vid badtrappan, 15 grader i vattnet. Inget långbadarväder men ett dopp som inte alls satt fel. Risken är att det var det sista för i år.Muslimer

Jimme Åkesson citerades i tidningen igår. Han sa nåt om att muslimer är Sveriges största hot.

Först blev jag lite full i skratt när jag tittade åt ena muslimkollegan Ms håll. Han! Ett hot?

Sen mådde jag illa. Hur kan Jimmie ens få säga sånt. Om bland annat M! Som är en av de snällaste män jag känner. Som alltid alltid ställer upp på när det är nåt på jobbet.

Sen blev jag gråtfärdig. Folk kommer att lyssna på Åkesson. Somliga frön kommer växa fast. Och det bland sådana som Åkesson själv. Såna som väl aldrig träffat en muslim i verkliga livet.

Tänk för jösse namn innan du röstar nästa söndag. Tänk en gång till.

Vissa dagar

Vissa dagar borde man överväga om man verkligen ska gå upp. Dagar då man sover dåligt och vaknar fel så man:

*Blänger illa på oskyldiga kollegor

*Blänger illa på ofta inte lika oskyldiga elever

*Får hämta dottern i Viskafors (utanför Borås) eftersom konduktören slängde av henne där efter att ha skällt ut henne över ett biljettstrul som inte var hennes fel (samma dag som Västtrafik fått massa kritik i Borås Tidning, för hur de behandlar kunderna och speciellt ungdomar).

*Får stressa in till frissan där i båda hade tid.

*Inse att det har blivit nåt fel hos frissan så vi är borta från vår bokning. Men som tur är klämde C in dottern iaf.

*Men dotterns sönderblekta hår blev inte som det skulle så hon måste tillbaka om två veckor och göra om.

Tänkte bota min dåliga dag med ett glas vin och en skvallertidning i badet. Funkade bra ända tills jag insåg att tidningen jag läste gällde försommaren 2010, då kändes det rätt hårt att det nu börjar närma sig höst.

Det blir väl sängen, antar jag.

Skåne

Så var vi i Skåne en sväng i helgen. Jag vet inte vad det är med mig och Skåne men vi hör ihop! Jag vill bo där. Österlen framför allt. Tyvärr tycks inte maken förstå mig i denna fråga. Han är mer inne på Öland. Öland? Hur tänker han då?

Men egentligen? Vi sitter nog här vi sitter ett bra tag till. Åtminstone tills barnen blivit större och jag klippt till med sju rätt på Lotto.


Dottern kom hem från sin folkhögskola i helgen. Allt var superbra så jag tror att det här året blir toppen för henne.

Kläder

Jag förstår inte det där med inköp och kläder. Maken och jag åkte till Gbg idag efter jobbet eftersom jag är i akut behov av kläder. Går nu i trekvartsjeans och det funkar ju inte så länge till. Men då händer det som brukar. Maken kommer hem med kassarna fyllda och jag? Nix. Får gå med rumpan (eller i alla fall benen) bar/bara i vinter.

RSS 2.0