Valborg

Maken har åkt ut och fiskat hela helgen. Yngsta dottern skulle till en kompis så det blev bara äldsta dottern och jag hemma idag. Nu har vi  i alla fall gjort vad vi kan för att sjunga in våren och vara sociala med grannarna. Det var ruskigt få människor vid elden. Jag förstår inte varför inte folk vill komma och lyssna till nån som pratar om saker som hände för massa år sen och titta på en liten rishög som brinner... Nä, det var inte helt snällt. Men rätt sant.

Nu är jag ledig fyra dagar och jag ska verkligen vara ledig också. Kanske, kanske jag städar lite inför äldsta dotterns 18-års dag på tisdag. Ska bara försöka få henne att förstå att hon helt omöjligt kan skaffa en rotweiler nu.

Kommentar om gårdagen.

Äldsta dottern är sjuk idag och när hon masade sig upp ur sängen frågade hon hur jag hade det igår. Jag berättade och hon blev lite förvånad att det var så mycket folk. "Jag trodde det bara var dom två och att ni skulle åka ut i skogen och humma lite fint", var hennes kommentar. Jag undrar vad hon tror om oss egentligen.

Kidnappning

Stressade hem från jobbet igår eftersom M och M skulle komma över och vi skulle meditera ihop. Jag  kom hem tjugo över fem, de skulle komma halv sex. Snabbt kokade jag lite tevatten och gjorde klart i stugan innan de kom.

När vi satte oss för att sätta igång sätter de på mig en ögonbindel, vi blev hämtade av en bil. Jag hade ingen aning om vem som körde utan satt i bilen med ögonbindel en halvtimme och visste inte alls vart vi var på väg.

Framme till slut gick vi in i ett hus och upp för en trappa. Då börjar massa människor sjunga Ja må hon leva och ögonbindeln åkte av. Det var 15 st av T-tjejerna/kvinnorna som hade dragit igång det här. Jag blev helt ställd. Vi var i själva verket hemma hos M (nr 3) och de hade gjort så mysigt. En sån här grej är så mycket trevligare än att gå ut. Nu fick man mer tillfälle att prata med folk även om jag tyvärr inte hann med alla ändå.

Vi åt och drack gott, tävlade i Singstar och jag fick världens mest häftiga present (jag som tyckte att middagen i sig var mer än nog). En jättestor spåkula, 22 cm i diameter och den vägde 11,5 kg. Det var det fräckaste jag sett på länge. Jag fick frivilliga aspiranter att spå med en gång.

Jag hade en helt fantastisk kväll. Kunde inte ha blivit bättre. Tusen, tusen, tusen tack till er alla!

Myggor

Jag älskar den här tiden på året. Ljuset, blommorna, den första värmen, ja, nästan allt. Bara en sak som jag inte uppskattar helt fullt ut. Myggor!

Av nån mystisk anledning älskar mygg mig men de verkar ha rätt svårt att bestämma sig. Om det har kommit in en mygga på natten är det inte så att jag har ETT myggbett. Häromdagen vaknade jag med ett tiotal och jag är nästan helt säker på att det är samma mygga. Just nu sitter jag och håller på att bli tokig på ett bett på ovansidan foten. Maken brukar vakna utan ett enda litet bett.

Kanske ska jag inte klaga ändå. Mig gillar inga fästingar. Maken älskar dom däremot. På honom, yngsta dottern och katten plockar jag ett gäng fästingar varje sommar. Inga på äldsta dottern eller på mig.

Sentimentalitet och 40 (igen)

Ska sluta tjata om min fyrtioårsdag men det är ju det som har varit aktuellt hela helgen. Så från nu och fram till festen som är inplanerad den 7 juni ska jag försöka byta ämne lite.

Tänkte bara avsluta med vad min målarlärare sa i torsdags när hon fick reda på att jag skulle fylla fyrtio på fredagen. Hon sa: Fyller du fyrtio? GRATTIS, nu börjar den bästa tiden i ditt liv. Och sen blir det bara bättre och bättre.
Det låter inte så illa, tycker jag. Livet here I come.

Satt och msn-pratade med en kompis och A frågade så om mitt firande. 

  Åsa säger:

det roligaste är ju som vanligt inte presenterna utan just att folk faktiskt kommer ihåg en. Det gladde mig otroligt mycket. Nu när jag är 40 kan jag väl få bli så där sentimental för såna saker?

  A säger:

och det var du inte innan eller?

  Åsa säger:

jo men nu kanske det är legalt?

Måste väl vara så? Nu måste jag definitivt få göra som jag vill.


Att fylla fyrtio.

Det var en kanondag igår. Jättekul. Skulle nästan kunna tänka mig att fylla 40 år varje år.

Hemma fick jag vacker sång och presenter på sängen. Den lilla flaggan var med, som den alltid är och den stora var hissad på flaggstången (nu är det risk att den får hänga till december).

När jag kom till jobbet hade kök och städ (stök och käk) satt upp lappar över hela skolan; en hemsk bild på mig och texten "Vår Åsa fyller 40 år idag. Hurra!". Det här innebar ju så klart att alla elever fick nys om det rätt snabbt, både mina och andra elever. Vart jag än gick följde mig ett grattis och/eller en liten sjungen Ja må hon leva-trudelelutt. En elev tyckte att jag skulle bjuda på tårta och det kanske jag borde ha gjort.

Uppe på arbetsrummet fanns där en frukostbricka med kaffe på termos, macka, kokt ägg, blommor och ljuslykta. Samt present från Kök och städ. De är så himla gulliga! Och tacksamt var det eftersom jag, som vanligt, fuskat med frukosten.

På jobbet har vi alltid fredagsfika efter ett rullande schema. Jag hade bytt till mig gårdagen för att köpa tårta och göra det lätt för mig. Men M tyckte att det var hemskt att jag skulle bjuda på fika, det borde han och de andra göra.

Väl hemma när jag satt på altanen med en liten kall öl ringde Fredrik Sandgren från radion. Döttrarna och maken hade var för sig mejlat och bett honom göra det. Yngsta dottern hade skrivit att det var vad jag önskade mig i födelsedagspresent (kan inte säga att hon ljög), maken hade hävdat att jag var hans största fan (undra vad stackars Fredrik tänkte egentligen). Eftersom han inte kunde fixa den musiken jag önskade som nr ett sjöng han lite istället och sen fick jag Winnerbäck. Mycket bra det med .

Släkten skulle komma vid femtiden men jag blev kidnappad av man och barn. Jag hade ingen aning om var vi skulle men vi åkte in till stan och åt på en turkisk restaurang, lite uppvärmning inför juni, och sen gick vi på musikal: Little shop of horror. Helt ok.

Eftersom vi även hade lite flyt hade inte lokalpuben hunnit stänga heller utan vi hann med ett avslut där. En mycket trevlig dag.

Under dagen ramlade hälsningar in via post, msn, sms, mejl och Facebook. Några av dom från folk som jag var helt övertygad om att de inte visste att jag fyllde år. A och D skickade en av de finaste blomsterbuketter jag nånsin sett, tror jag. ser nästan ut som en brudbukett. Ska se om jag kan lägga ut en bild på den sen.

Så, att fylla fyrtio var kul. Nu ska jag bara se hur det är att VARA fyrtio. (ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig inte så mycket).

39 år

Jaha, så sitter man här, sista dagen och natten som 39-åring. I morgon när jag vaknar är jag 40+. Får se om mina kläder helt plötsligt har förvandlats till plisserad kjol och vita pumps.

Nåja, skit samma. I morgon är det dags för pub igen.

Konstutställning

Hade missuppfattat en del angående konstutställningen. Den var i gamla korsettfabrikens lokaler och ägdes en gång av de som ägde korsettabriken (tror jag) men det var tavlor av olika slag vi tittade på. (Och på lite korsetter).

Däremot var det inga oljemålningar på det sättet. Det var massa olika tekniker och rätt kul att se. Det är inte utan att jag blev lite lockad att testa nya grejer. Funderar just nu på mina händer. Vad man kan göra med dom. Och hur. Vi får väl se om det blir nåt. Måste köpa gips i alla fall...

Har också satt ut stugan för uthyrning i sommar men med tanke på hur dåliga bilderna blev så lär nog ingen känna sig lockad och det är lite synd. Den är jättefin.

Jag börjar också bli sur på arrangörerna på kursen jag var på häromveckan. Utvärdering och diplom skulle komma förra veckan men inget kom. Nu har han lovat att det ska komma denna vecka men ännu inget. Jag vill veta om jag är klar, om jag har nåt mer att göra.


Inte så snabb

Eftersom jag inte alltid är så ruskigt snabb så ska jag idag åka in och få av vinterdäcken. Det kan ju tyckas vara på tiden men samtidigt var det ju bara några veckor sen det snöade för fullt här.

Vi har även kompetensutveckling på jobbet ikväll (korsettutställning...) så jag ska, på min lediga dag, åka 12 mil för att titta på en utställning och äta landgång för att inte förlora mina dagar i juni. Det känns ju rätt motiverat... Fast det är klart. Landgång är ju aldrig fel.

Annars hade jag en demo igår och börjar nu närma mig slutet av sidan av-jobbet för i vår. Rätt skönt. Snart ska jag vara så ledig så ledig. Och eftersom jag är det idag (förutom däck och korsetter) så ska jag också tillbringa en stor del av dagen i solen på altanen.

Härlig helg

Jag började städa igår men tröttnade rätt snabbt. Det var ju så härligt väder. Så istället har jag bara varit ute, suttit på altanen med kaffekopp i handen och varit ute och gått.

Idag var jag ute med kameran och tog lite bilder. När jag berättade för maken att jag fotat lite vitsippor undrade han hur många vitsippsbilder jag har egentligen, jag tar ett gäng varje år. Men vad ska jag göra när det är det finaste jag vet. Vita fält av sippor. Favoritblomman nummer ett.

Dammråttorna är borta men fönstren får vänta till en annan dag.

image19t

Städning

Har bestämt mig! Nu ska jag ta upp kampen med dammråttorna som har fått husera rätt friskt här hemma allt för länge. Dessutom måste jag försöka underlätta för solen att komma in genom fönstren. Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Synd bara att solen även lockar till en promenad i det gröna och att datorn står här lockade på bordet. Men jag ska försöka stå emot frestelserna.

Upp till kamp!


Rustad för krig

Japp, nu har jag bestämt mig. Nu blir det krig. Inte fan ska nån gå i skolan i dryga två år till och vara rädd att man blir påhoppad. Stort tack till Dikesgrisen som gav mig lite idéer. Jag lovar, jag ringer när jag tacklar av så får du komma och fortsätta kriget. =)

Fick en tankvärd grej av en gammal elev. Man kan ju ha hört det tidigare men det är inte mindre sant för det:
"Få människor lever idag, de flesta förbereder sig för att leva i morgon."Pacifist? Jo, tjena.

Har alltid gått runt och lite självgott hävat mig vara pacifist, tror inte på våld. Men idag har det hänt saker så jag kan tänka mig att ompröva mitt beslut.

I morse fick jag höra en riktigt sjuk grej som hänt en runt mig och jag började så smått fundera på att slå ner nån.

Det fortsatte med att jag tror att jag blev blåst av en telefonförsäljare. Jag som alltid säger nej! Han var INTE ärlig utan lurade mig att säga nåt som jag inte alls ville säga. Väldigt driftig, det måste jag säga. Ska nog kriga mig ur den situtationen.

Men på vägen hem från skolan ringde yngsta dotterns lärare. Dottern och några andra tjejer har haft lite problem med några killar i skolan och idag hade en kille sprutat frätande vätska i hennes ansikte och i ett öga på en NO-laboration. Yngsta dottern tog det inte så allvarligt, det hände inget (tack gode gud!) men jag gick i taket. Enligt dottern så gjorde den här killen det med vilje men visste inte att det var frätande saker han hade i pipetten (tro fan han visste det, om han inte var döv under lärarens genomgång) och enligt läraren så var det en olyckshändelse. Hon påstår att dottern gick förbi honom när han viftade runt men enligt dottern stod hon still.

Nu sitter jag och inte vet vad jag ska göra. Dottern tycker att det ska vara som det är men jag känner mig mer och mer laddad för strid. Jag får avvakta lärarens samtal. Jag tyckte att hon verkade rätt vettig i telefon men eftersom hon uppenbarligen ljög mig rätt i ansiktet (typ, det var ju i telefonen) så vete katten om jag inte ska anfalla direkt.Höstplanering

Har börjat fundera på höstprogrammet. Redan börjar helgerna i höst ta slut. Jag förstår inte riktigt hur jag ska få ihop det men det får väl lösa sig på något sätt.

Annars har jag haft en rätt skön dag. Först hade jag en behandling här på förmiddagen, sen direkt till H och H för behandling själv. Fast H nr 2 är allt stark i nyporna. När hon hittade några extra ömma punkter på mig frågade jag henne varför jag egentligen fortsätter att komma till henne. Hon bara skrattade. Vem säger att massage är skönt?

Göteborg och Uggla

Maken och jag har alltid en diskussion om vem av oss som är mest göteborgare. Jag är uppvuxen i Frölunda och han på Hisingen. Ingen av oss vill erkänna att den andra är "äkta" fast ska man gå på dialekten måste jag erkänna att han vinner. Jag själv tycker inte att jag pratar göteborska, fast det säger å andra sidan folk i min närhet att jag gör. På kursen jag var på nu sa en tjej att det låter så gott när jag pratar. Hon själv pratade en sjungnade norrländska men påstod själv att hon inte talade dialekt. Jo, tjena (som yngsta dottern säger).

På en frågesport på TV för ett bra tag sen frågade programledaren om ön som ligger precis UTANFÖR Göteborg och svaret var Hisingen. Han gjorde min dag.

Jag såg Ugglas program i fredags när han var i Göteborg. Det var vansinnigt roligt. Skämtet om "Har du en swimingpool? Nej, jag har damm under sängen." drar vi ungefär tio gånger om dagen nu till barnens stora förtvivlan.

Ledig i morgon

Har haft en intensiv vecka uppe hos TE. Kul och det gick riktigt bra. Ska bli kul att höra av han säger, om jag är klar eller inte.

Kom hem vid sex igår. Då var det bara att packa för kursen jag skulle hålla i Kungälv idag. Den gick också bra. Känns som jag seglar på en räkmacka nu. Får hoppas att den flyter ett tag till.

I morgon är jag ledig om man bortser från övningskörining med ena dottern, långpromenad med andra, tvätthögar och eventuellt en sväng till IKEA på kvällen så vi kan få köpt bäddsoffan till gäststugan nångång.

Mot Örebrotrakten

Så är det dags igen. För tredje och sista gången, dags att åka till Örebrotrakten igen. Eller Örebro är ju inte helt rätt att säga när det är ungefär 10 mil kvar när man nått den staden.

Blandade känslor. Det är roliga människor där uppe men ändå rätt skönt att det är slut.

Så, ingen dator förrän på fredag igen. Jag kan inte läsa bloggar, jag kan inte skriva nåt, jag kan inte gå in på alla tusen sidor jag brukar. Också det blandade känslor. Det blir mycket inläsande till helgen.

Kan innan jag försvinner rekommendera en video som äldsta dotterns gamlaste (nä, inte äldsta) kompis har gjort. Den otroligt söta peruk- och glasögonprydda tjej som dyker upp efter en och en halv minut är äldsta dottern. Hon brås på sin mor. Helt klart.


Hemma från spa-light

Så var jag hemma igen. Stället vi var på var jättemysigt. Ligger precis vid havet och är ett gammalt ställe. Precis som jag gillar.

Det var meningen att alla sju skulle vara med men tyvärr hade L fått magsjuka och var tvungen att hoppa av. Det var riktigt trist. Det är inte så ofta vi ses allihop och med chans till övernattning.

Vi åt massor och badade badtunna. P och jag kunde inte låta bli att bada i havet också. Det var inte så överdrivet varmt. Det tog väl en kvart eller så innan jag kände mina ben igen. Men nu är premiärdoppet avklarat.

Såg också en kille som var rätt lik Johnny Depp fast inte snygg. Det kändes rätt skumt. Han undrade nog vad jag sysslade med som stirrade på honom varje gång vi hamnade i samma rum.

En mycket skön helg. Nu gäller det att tvätta och packa om inför resan på tisdag.

Gillar, gillar inte.

Läste en kul grej på en av de bloggarna jag är inne på dagligen, Anna-Carins. Ett förslag om att lägga in två bilder från sitt hem. En sak man gillar och en sak man inte gillar.

Eftersom jag har två saker hemma som jag tycker väldigt mycket om hade jag lite svårt att bestämma mig (men vem säger att jag måste det) så jag lägger in båda.

Min älskade kakelugn. Jag brukar klappa lite på den när jag går förbi. Åtminstone vintertid när den oftast är varm och god. Den är från Kalmar kakelugnsfabrik och uppsatt i vårt hus av en grymt duktig kakelmakare.

image16

Plastmuggarna från IKEA. I dem dricker jag allt utom mjölk. Allt annat funkar; vatten, vin, kaffe. You name it. Maken klagar friskt när han ser att jag har vin och kaffe i plastmugg men det är perfekt.

image17

Vad jag inte tycker om? Hmm.

Den här mackapären. Stor och låter som bara den och som bara framkallar trista tankar hos mig. Som jag sagt tidigare. Det finns inget tråkigare än att dammsuga. Det kan bero på att det är en liten industridammsugare. När vi hade hundarna körde vi slut på tre vanliga dammsugare på två år. De klarade inte att få upp halva granar och sanddynor och allt annat hundarna drog in. Alltså blev det den här. Den är stor men har i alla fall funkat.

image18


Mitt liv i ett nötskal.

Sketkärringar

Idag ringde tanten som har hand om uthyrningen av lokalen där vi hade mässan. Hon hade mage att klaga på städningen. Vi var nio personer som städade efter mässan och där var rent när vi gick. Det kan man däremot inte säga att det var när vi kom. Trasiga vinglas på bänken, disk, smulor och spindelnät. Till exempel.

Maken tände till ordentligt och ska åka ner och kolla i morgon. Jag ska ha föreläsning i Kungälv så jag slipper. Rätt skönt. Jag är egentligen rätt konflikträdd, tror jag. M-s make hänger också med som support och han har jobbat som städ (extra) i 30 år så han vet precis hur det skulle göras med specialgolv och annat.

Annars har jag mest tillbringat kvällen med att försöka få ordning på tangentbordet. Bokstaven M och mellanslagstangenten var lite sega. Nu när jag har skakat tangentbordet upp och ner och petat med tandpetare är det ännu värre. I alla fall bokstaven M. Måste ta i för kung och fosterland för att få till det. Ska jobba vidare med detta projekt en liten stund till, tror jag minsann.


Nöjd och lugn

Har nu den senaste dagen känt mig rätt nöjd och lugn. Antar att det har med mässans slut att göra.

Det kändes i alla fall bra i flera dagar. Tills jag idag äntligen tog mig tid och gick till min massör H. Hon hittade som vanligt alla punkter som gör så jä--a ont, som gör att jag nästan lättar från massagebänken. Hon tryckte glatt vidare på allt hon hittade voch tyckte att jag är kass på att ta hand om mig själv. Dags att gå lite oftare.

Till helgen ska jag på Spa-light med gamla jobbet. Ska bli kanonkul. Bara få äta gott, dricka lite vin och prata massa skit. Japp, det ska bli gott.

Söndag (i efterskott)

Så var det då igår dags för dagen D. Mässan. Kom till lokalen strax före halv nio, då stod redan några utställare utanför och väntade. Totalkaos när alla utställare vällde in. Maken som skulle hjälpa till med el, sladdar, ljus, värme och annat praktiskt var borta, dels för att sätta upp skyltar, dels för att handla lite av det sista som vi glömt.


Mina bord fick jag inte helt klart förrän klockan närmade sig 10 och då hade redan besökare börjat dyka upp. Sen bara öste folk in. Parkeringen blev full, besökare fick åka flera varv eller ställa sig på Bräckan och gå ner. De som hade läsningar av olika slag fyllde sina papper rätt snabbt. Föredragen var nog praktiskt taget alla fulla, J-s var överfull. De flesta utställare sålde mer än de väntat sig och vi spräckte våra förhoppningsfulla fantasier rejält vad det gällde besökarantal och utställarnöjdhet. Många av dom anmälde sig redan nu till höstens mässa.


När klockan närmade sig 17 var de flesta besökarna borta och vi kunde börja packa ihop och städa. Som tur var fanns, förutom M, jag, våra män och mina barn, även syster, systerson och M nr 2 som extra hjälp så det gick fortare än väntat. Strax efter klockan  18 var vi på väg därifrån och ramlade ner i soffan hemma.


Nu ska vi andas lite, sen kan vi tänka framåt.


RSS 2.0