Photoshop

Efter att ha haft en total kreativ kollaps under en längre tid har jag äntligen börjat få tillbaka lite lust att göra roliga saker. Jag går denna höst en distanskurs i Kreativt foto och har nu gjort första delen. Den verkar riktigt intressant. Nu hoppas jag bara att jag får lust att verkligen få fram kameran och få ihop lite mer material att arbeta med. 
 
Vem vet mammakero, snart kanske jag till och med öppnar Photoshopsreceptboken som jag köpte efter ditt råd.
 
 

Begravning

Begravning i Enköping igår. Fy!


Kreta

Kreta var bra. Varmt och soligt. Friterad fetaost. Små utflykter och lata dagar på stranden.

En dag råkade vi dock ut för en sak som inte var så rolig. Vi var ute och åkte och bestämde oss för att åka och titta lite på sydsodan av ön. När vi åkte över bergen såg vi att det hade brunnit lite. Inget vi tänkte närmare på. Längre fram såg vi även några småeldar men fortfarande inget vi oroades över.

Vi hamnade i en liten jättemysig by precis vid havet. Där var det som en idyll. Turkost vatten och mysig taverna. Men när vi sitter där och äter ser vi helt plötsligt att det väller in rök från bergen och den vägen vi kom ifrån. Det var så det stack i ögonen.
 
 


Sen gick det snabbt. Helt plötsligt brann hela branten. Vi fick lämna nästan hals över huvud och detsamma gjorde kvinnor och barn. Den stackars tavernaägaren plockade fram alla vattenflaskor han hade (såna besökarna köper) för att tillsammans med några män ge sig upp för att försöka släcka. Vi fick köra efter en polis en annan liten väg upp och klarade oss bra.

 
Efter den incidenten var veckan mycket lugn. Tack och lov.  
 
Vi åkte tillbaka några dagar efteråt och tittade. På vissa ställen hade branden gått ner till vattnet  men som tur var hade byn klarat sig hyfsat bra.
 

RSS 2.0