Festen

Festen var kanon. Riktigt kul. Om man bortser från kollegor och värdpar kände jag inte nån men det gick ju att ändra på. Liveband gör ju alltid fester roligare. Och Kenneth and the Mikes kanske inte riktigt kommer upp i Kenneth and the Knutters nivå men de ligger inte långt efter.

Vårt uppträdande gick över förväntan. Vi hade inte hunnit träna så mycket så lite nervositet fanns det allt. De andra hade Elfsborgströjor på sig och jag, så klart, IFK-tröja. Nu gick iaf framförande bättre än nån träning och ska man lyckas EN gång så är det ju DEN gången som gäller. När jag hörde en i publiken dra efter andan när E-s paddel nästan slog mig i huvudet visste jag att vi var på rätt spår.


Kompislös?

Läste idag i GP att Fredric Askerup menade att bloggande människor inte har några kompisar. Att Facebook tar ungefär 2 timmar om dan i anspråk. Jag kan inte säga att han har fel. Men nu ska jag iaf till Borås på fest, får se om jag kanske till och med träffar lite folk "live". Vem vet?

Pubkväll

Pubkvällen igår var trevlig. Vi stannade inte så sent, käre maken skulle upp tidigt idag. Fick pratat lite med grannskapet, alltid lika kul. Det var rätt mycket folk även om jag saknade några. 

Nu ska här bakas tårta inför festen jag ska på ikväll. Det är rätt smart med lite knyt, alla tar med sig nåt och festparet får koncentrera sig på roligare saker. Det är ju rätt trist att stressa ihjäl sig före varje fest man har. 

Borde kanske också fundera på vad jag ska ha på mig... 

Sjuka barn

Hade lovat barnen att åka till Kungsbacka och handla kläder efter min massage men när jag kom hem igen möttes jag av en rödögd och rätt dimmig dotter (den yngsta). Hon kände sig "inte helt bra", tog tempen och landade på över 39 grader. Nu ligger hon och sover bredvid mig i soffan. Hon protesterade inte ens när jag sa att det inte blev några jeansinköp. Då är hon sjuk.

Pubkväll i kväll. Ska bli kul, det var ju ett tag sen.

Bokmässa

Har traskat runt bokmässan halva dagen dock utan att se så många kändisar. Guillou så klart, han är ju alltid där, Emma Hamberg fast jag missade hennes föredrag, lite synd, hon är kul, Per Nilsson, inte så bra live som som författare. Ja, det var väl ungefär det. Ingen Viveca Lärn heller. Vet inte om jag hade oflyt eller var oengagerad.

Och inatt ska jag sova!

stress

Känner att jag börjar traska in i stressträsket igen. Eller traska och traska. Rusa kanske. I natt har jag drömt massor, stressat även där. Resan och jobbet i Stockholm nästa söndag har börjat göra sig påmint. Tåg ensam, jag som inte brukar åka tåg. Dessutom få till ett bra jobb, och hem igen samma dag. Med tåg. Käre maken som lovade att köra mig till tåget och sätta mig på rätt plats kom på att han ju är i Grekland med jobbet den dan så jag får fixa det själv och var ska jag då göra av bilen? Ni ser, små obetydliga saker fastnar och stör.

deltidsjobb

Att ha två deltidsjobb innebär helt klart inte att man bara jobbar heltid. Efter kursen i helgen och dessutom grejer kvällstid på måndag, tisdag och onsdag fick mina barn att fråga om jag inte kunde sätta upp ett foto på kylskåpet så de kunde komma ihåg hur jag ser ut.

I morgon är det dock Bokmässodags. Ljuvligt. Ska möta äldsta dottern där så jag åtminstone får träffa henne lite.

Nytt liv

Idag ska jag starta mitt nya liv. Igen. Ska börja med havregrynsgröt och förhoppningsvis komma ut på en promenad. Min gamla start från i somras är inte helt borta men det blir sämre och sämre för varje dag. Dags att bryta innan det går för långt.

Men hur ska man göra när karaktären inte ens räcker ut i köket?

läckande termosar

Lärde mig en sak på kursen i helgen. Lita aldrig på en termos som du precis har hällt kokande vatten i. Eller rättare sagt, stressa inte när du gör vissa saker. Ont som skam gjorde det och jag är glad att jag hade klockan på mig som stoppade rinnandet en bit iaf.


image8


Dyslexi

Träffade på en mysig kvinna i helgen som berättade att hon blev smått livrädd för mig när jag berättade att jag arbetade som svensklärare (iaf deltid). Hon är dyslektiker och har under sina skolår blivit jättehemskt behandlad. Det är ju inte klokt vad sånt påverkar. Likaså den engelskläraren som talade om för mig att jag hade goda kunskaper (fick en fyra på gymnasiet) men att jag pratade göteborgs engelska. Nu fasar jag för att ens öppna munnen, i alla fall när det är andra svenskar med. Prata direkt till engelsmän eller amerikanare eller för den delen spanjorer osv är inget större problem. Men att prata engelska med en svensk åhörare, nej inte min grej.

Nu tror jag dock inte att kvinnan jag träffade är så rädd för mig längre och ännu mindre rädd skulle hon bli om hon läste mina chattar, eller för den delen, min blogg.


Helgen slut

Har kommit hem från Varberg, kursen är slut. Det blev helt kanonbra. Kunde inte föreställa mig hur det skulle ha gått bättre. Det enda negativa är att tiden gick lite fort, vi hann inte med allt vi tänkt. Men nu har vi å andra sidan lite grejer kvar till aprilkursen.

Det tog en del energi att alltid vara alert och uppmärksam, nu känner jag mig som om jag är överkörd av en timmerbil. Hoppas äldsta dottern snart slutar ockupera badkaret och låter mig ta plats.

Varberg, eller i alla fall nästan.

Ska nu snart åka iväg till Åkulla, utanför Varberg och ha kurs. Det ska bli jättekul men nervös är jag också. Tänk om deltagnarna tycker att det är totalt kass?
Det ultimata vore ju att det blev en sån här kurs varje vår och höst. Men men, det ger väl sig. Nu ska jag packa det sista och ge mig av.

Fredag

Ska snart ut och hämta yngsta dottern hos en kompis som jag inte har en aning om var hon bor. Bäcksvart ute och ösregn. Låter som ett kanonprojekt. Ska dra med äldsta dottern som sällskap, tänkte jag. Vet inte vad hon tänker om det än.

Maken har åkt på nytt SM (allvarligt talat, en sport där SM-tävlingarna står som spön i backen, hur seriöst verkar det?) så min vanliga strategi, att skicka iväg honom efter barnen, funkar inte.


För slapp

Vaknade tidigt och tyckte att det var rätt bra med tanke på att jag har en del att göra idag. Har jag gjort nåt? Nä, självklart inte. Om man inte räknar att titta på gamla inspelade program och surfa omkring på nätet i allmänhet och Facebook i synnerhet.

Nu måste jag ta mig i kragen och börja packa inför kursen innan jag först ska hämta äldsta dottern och sen handla. Annars blir inget gjort.

Dolly Parton

Har en bekant som envisas, liksom han på Idolreklamen, med att säga "sover Dolly Parton på rygg".
Nä, det skulle faktiskt förvåna mig. Jag skulle tippa att hon ligger på sidan. Skulle tippa att hennes byst är för tung att ha rätt ner på bröstkorgen.


cool mamma?

Gjorde ett test i Aftonbladet om hurdan mamma jag är och landade på cool. När jag läst hur de skrev måste jag hålla med. Vet dock inte om det är coolhet eller lathet som styr egentligen? Men visst brukar saker alltid ordna sig?
Den här delen håller jag inte med om förstås: "Den coola föräldern rycker lätt på axlarna medan barnen sliter i varandras hår, river ut innehållet ur skafferiet leker affär med mormors juveler." Jag kan bli fullständigt galen på barn som inte sköter sig.

Jaha, så nu är jag cool, känns inte alls dumt. Bättre sent än aldrig? Får bara hoppas att barnen inte läser det här. De har nog andra åsikter.

Rätt bra koll

Har jobbat järnet på jobbet idag. Förberett så långt vi kan, rättat undan massor. Inför kursen till helgen är det lugnt, ska bara sätta barnen på att baka lite och handla det sista på fredag.

På nåt sätt är allt FÖR lugnt. Lugnet före stormen... Sitter nästan och väntar på kaoset.

så smart?

Inte nog med att jag klagar på andras sätt att skriva, jag är ju värre själv. Jag skriver fel hela tiden både här men framför allt på Facebook. Min engelska är inte vad den skulle kunna varit så där blir det härliga grammatiska fel hela tiden. Fördelen (eller kanske ingen fördel, förresten) är att jag kommer på det själv. Kanske vore bättre om jag inte gjorde det utan levde i en tro att jag skriver rätt ok.

tillbaka

Det gick helt ok. Jag var tyst som en mus. Nästan. Fick sagt att jag är emot läxor men annars var jag som en mycket lugn och sansad mamma. Kan i och för sig bero på att det inte blev nåt regelprat.
Jag tror dottern är mycket stolt över mig.

Effektivitet

Jävlar vad duktig jag har varit nu. Har betat av en LÅNG lista med mejl som skulle skickas och samtal som skulle ringas. Bara ett mejl och ett samtal kvar, de får göras efter utvecklingssamtalet. Nu väntar en snabbdusch.

Utvecklingssamtal

Ska på utvecklingssamtal på yngsta dotterns skola idag. Jag måste försöka hålla mig i skinnet. Redan på föräldramötet kände jag att jag höll på att gå i taket. Jag ska försöka att inte bli en mamma från helvetet men jag kan inte lova nåt.

En skola som har ett regelpapper där de bland annat vill att vi ska gå med på att de håller kvar barnen efter skoltid så att de inte kommer med skolbussen utan får ta sig hem själv, det är ju inte sant. Rektorn backade när jag mejlade och skrev att jag inte tänkte skriva på. Men han backade bara för mig, vissa andra föräldrar skriver nog på och antar att det är helt ok för en skola att fuska bort sin skyldighet i att se till att barnen kommer hem. Jag menar, det är inte så många på den skolan som bor inom gångavstånd. Vi har 1,5 mil dit.

Sen måste jag ju reagera på hur det är skrivet ur ren svensksynpunkt. "Det är förbjudet att gå in i idrottshallen utan tillstånd. Normalt får man vara i idrottshallen när man har idrottslektion". Nähä?

Vid misstanke om att eleven har olämliga saker i sitt skåp kan rektorn besluta om att skåpet ska brytas upp. Varför inte bara låsa upp, de har ju huvudnyckel.

Sen en underbar mening: "Den grundläggande regeln i skolan är den första." Jaha? Och?

"Föremål som används på fel sätt t ex mössor och mobiltelefoner tars i beslag av läraren." Hur använder man en mössa fel? Om man sätter den på handen?

Igår fick vi mejl av klassförståndaren om att den nya läraren har börjat och att de två delar klassförståndarskapet i dotterns klass. Så här skriver han: "Klassen har fått en ny klassföreståndare, minnet är inte vad det borde vara men hon heter i alla fall J i förnamn och har nu gjort sin första vecka på skolan."
Vet man inte vad sin kollega heter (som man dessutom delar klass med) i efternamn så hade det väl varit bättre att bara skriva hennes förnamn istället för att utstå som en idiot. 

Äh, egentligen håller jag ju med om vad där står men själva grejen har gjort mig rätt grinig. Jag ska försöka vara en snäll, positiv mamma och inte ens berätta att jag själv är lärare. Får se hur det går. Wish me luck!

msn

Tvingade käre maken att ladda ner msn idag. Han skulle få en bild av dottern och då var det enklast så. Han har varit msn-motståndare av högsta rang, han tycker det är fruktansvärt att jag kan sitta i ett rum och chatta med dottern i ett annat (han kan ju iofs ha rätt där).

Nu fick han iaf laddat ner det och fick lite "roliga gubbar" skickade till sig ihop med bilden. Han skrattade och var uppenbart impad. Så lätt var det att få honom att ändra åsikt.

Nu kan vi snart sitta i varsitt rum alla fyra och aldrig träffas.

Lite mässa, lite annat

Tre grannar skulle ut igår och ringde och frågade om jag skulle med. Åtminstone tre saker fick mig att tacka nej.
1. Äldsta dottern skulle dit. Hon sa att hon tyckte jag skulle hänga på men nej, det fick bli hennes kväll. Hon sover fortfarande så jag har inte fått höra hur hon hade det.
2. Kände mig rätt mör efter mässan i Kungälv, den som för övrigt blev helt ok efter en katastrofal start. Träffade en del kul folk och sålde inte så illa ändå.
3. Soffan lockade för starkt. Dessutom är det ju kursdags idag så det är ju en fördel att vara rätt pigg. Iofs kommer deltagarna inte förrän kl 13 men det hade ändå varit rätt korkat att vakna bakfull en dag som denna.


Facebook

Har varit medlem på Facebook ett tag men inte riktigt fattat. Är fortfarande i den sitsen att jag inte fattar, tur att folk kontaktar mig så jag kan glida med. E fick med mig i en grupp jag så klart ville vara med i. Den hade jag aldrig hittat utan hans hjälp.

Fast nu måste jag erkänna, med rätt stor stolthet över mig själv, att jag igår kom på hur man letar efter folk så nu har jag letat efter borttappade kompisar från höger och vänster. Trist bara när de heter saker som Jessica Eriksson... och inte har foton.

Andreas Wilson

Läste i en skvallertidning (och nej, det var inte hos tandläkaren) att Andreas Wilson känner sig kärlekskrank och letar efter en tjej att kärleksbomba. Äldsta dottern hade en liten crush på honom för ett tag sen men nu, nej tyvärr, Andreas. Du är för sent ute. Hon har kastat sina krokar åt ett annat håll. Du gjorde ett misstag, du är för sen.

Underbar fredag del 2

Helt ok i Ullared. Äldsta dottern handlade som vanligt massor, den yngre, hon som egentligen behöver, hon fick inte så mycket.

Maten var inte klar när vi kom hem, maken hade slocknat. Men nu är maten uppäten, Ullaredspåsarna kvar på köksbordet och bilen packad med kul grejer inför mässan i morgon.

Underbar fredag del 1

Ledig och då verkligen helt ledig. Inga behandlingar, privatkonultationer eller kurser inbokade.
Sov till kl 8, ska packa lite inför mässan i Kungälv i morgon och sen ta barnen till Ullared. Väl hemkommen hoppas jag att maken har middagen klar och ett glas vin upphällt.


Onsdag

Var på demo med Anne igår. Så duktig hon är! Jättekul att träffa henne igen, det var ett tag sen sist. Skönt också att se andra jobba och själv bara vara åskådare.

Pratade med lite andra människor där med. Alltid kul att träffa lite nytt folk. Men ikväll ska jag vara hemma! Bara hemma! Och packa inför mässan i Kungälv på lördag. Kanske skulle fundera lite på föredraget också...?

Ledig dag

Jobbade ju heltid på skolan under introduktionen. Nu är den slut och jag hade igår min första "lediga" dag. Ledig från skolan iaf.
Var på CAIR kl 9 på morgonen, hade en privatkonsultation och fem (FEM!) helkroppsmassager (varje massage har 1,5 tim inbokad). En halvtimmes lunch och avslutade sedan med meditationskurs, var hemma kl 22. Jösses. Skönt att vara på skolan idag.


Kalas

Tillbringade några timmar på kalas hos systersonen idag. Han blev åtta år och var med tillräckligt länge för att öppna paketen och äta en bulle sen försvann han ut med yngsta dottern och cyklade.

Elfsborgsmössan blev en omedelbar favorit. Han hade den på sig ihop med shorts när han var ute. Elfsborg, hur tänker han?

Matematiska under

Traskade omkring på marknaden en sväng. Köpte en tröja till systersonen men annars inget. Fast jag kan inte säga att jag blev så förvånad, jag är inte storkonsument när det gäller marknader. Tycker det är lite kul bara.

Funderade på en sak. Hur det än går till här så är nästan alltid barnantalet i huset två. Idag åkte äldsta dottern till sin pappa och då har yngsta dottern en kompis här. Det är nästan alltid så. När yngsta dottern är borta är det den äldsta som har kompis här.

Skene Marten

Så bär det av mot marknad. I år står jag inte själv utan ska bara gå omkring och titta på handmålade korgar och polkagrisar. Måste dessutom ta en sväng till Borås eftersom jag glömde köpa systersonens present igår (när jag ju ändå var där). Kalas i morgon. Och jag kan bara inte förstå det. En pojk som bor i Gbg och har mig till moster, hur kan han bli Elfsborgare? Och hur kan jag ens tänka tanken att köpa nån Elfsborgsgrej till honom?

Ingen träningsvärk

Kändes helt ok att kliva ur sängen i morse, i alla fall om man bortser från en sprängande huvudvärk, igen.
Ingen träningsvärk alls, däremot känner jag i mina muskler (?) att jag gjorde nåt igår. Ska dit på måndag igen, ska bli riktigt kul.

Annars är det skönt att det är fredag! Som jag har längtat. Nästa vecka är det dessutom dags för deltid igen. Yes! Nu blir det god mat och en öl ikväll.

Power plate

Blev ivägdragen till träning med en kollega idag. Vi skulle träna power plate. Och hur jobbigt kan det vara att stå på en vibrerande platta i olika positioner i vardera 45 sek? Jo minsann, väldigt. Jag misstänker att träningsvärken kommer som ett brev på Posten i morgon. Fast enkel matematik, träningsvärk borde väl vara detsamma som att det gjort nytta?

Håller på att skriva brev till rektorn på yngsta dotterns skola. Det ska bli intressant. Vad gör de med en förälder som vägrar skriva på pappret med reglerna? De kan ju inte gärna skicka ut henne.


Föräldramöte x 2

Var på föräldramöte på yngsta dotterns skola idag. Vad segt, vad bakåtsträvande, vad stelbent. Jösses. Ändå trivs dottern som fisken i vattnet, har träffat massa nya bra kompisar. Det är ju ändå det som är viktigast.
Jag bet mig i tungan halva mötet, hade lovat dottern att inte göra bort mig (läs henne). Men när de säger att de inte tror på bestraffningar och i andra ögonblicket hotar med kvarsittning och talar om att det då inte blir nån skolskjuts var det svårt att vara tyst. Lagbrott är ju allltid lagbrott. Det är deras förbannade plikt att se till att eleverna kommer hem. Om lärarna gör så att eleverna missar bussen, då får de köra dom hem.
Och sen när är inte kvarsittning en bestraffning? Och hur mycket stör det att elever har kepsar på sig i klassrummet egentligen.

Regler som finns där för reglernas skull gör mig lika galen som läxor för läxornas skull. Tur dock att det inte blev nån läxdiskussion. Då hade jag inte kunnat vara tyst trots allt.

I morgon har vi föräldramöte på vår skola. Hoppas det blir bättre. Skulle vara kul att höra vad föräldrarna tyckte, så där bakom kulisserna.

Tatuerad torso

Tillbringade största delen av gårdagen i Gbg. Var och åt på favvorestaurangen Bali men det var ingen höjdare igår. Tyvärr. Kanske dags att hitta en ny?

 

Tatuerad torso stod sedan på dagordningen. Äldsta dottern är ju med i en statistroll och mestadels av den anledningen bänkade sig halva familjen i den biosalongen medan den andra halvan (barnen) såg Shrek 3. Dottern själv vägrade se filmen, av rädsla att få se sig själv?

Hur som helst, om ni ser filmen och ser när dottern till polisen har en spelning i slutet av filmen och ser på publikbilderna när ett rött hår headbangar, då kan det vara hon.


Kontaktannons

Kompisen och jag satt och diskuterade kontaktannonser förut. Om jag skulle sätta in en hade den väl låtit ungefär som:

Överviktig kvinna med stora chokladbegär och 40-årskris söker man. Jag hinner inte arbeta heltid eftersom min andra verksamhet tar så mycket tid utan att dra in nämnvärt med pengar, så därför behöver jag en man som kan försörja mig. Jag är ofta borta kvällstid och jättetrött på helgerna. Allmänt gnällig och grinig samt hatar dammsugning. 
 

Undra om jag hade fått nåt napp?  Undra om käre maken vet hur han har det, egentligen?


RSS 2.0