Framme vid Höga kusten. Har installerat os...

Framme vid Höga kusten. Har installerat oss där vi kommer bo några dagar, vet inte hur länge än. Idag slappar vi, går runt och kollar läget, i morgon och framöver blir det små utflykter. Ska bli skönt att det inte blir så mycket bilåkning ett tag.


Hamnade i Falun till slut. Ska träffa fd k...

Hamnade i Falun till slut. Ska träffa fd kollegan C med make i eftermiddag och kväll. Ser fram emot det. Annars har det mest varit Norge i mina tankar. Sicken jävla skit... Startade en fotoblogg precis innan jag åkte från skolan i fredags. Hann inte göra den nåt personlig och det lär väl inte bli så många inlägg förrän jag kommer hem om en dryg vecka men är nån intresserad är adressen: fotow.blogg.se


Så var veckan slut. Den gick ruskigt fort....

Så var veckan slut. Den gick ruskigt fort. Helt slut är jag men har samtidigt lärt mig massor. Hade rätt dålig koll på photoshop men har, trots att kursen inte skulle vara tekniskt inriktad, lärt mig massor. Mersmak helt klart. Har i huvudet ett tema/projekt jag ska testa i sommar. Katten är kvar hos veterinären. Han har fått några dagar till på sig att piggna till. Nu efter kursen är slut kommer kära maken och hämtar och det blir en tur uppåt höga kusten. Får hoppas att jag hittar en tvättmaskin på vägen.


Dag 3

Igår fick vi en läxa att göra en bildserie på fem bilder. Den skulle heta Till minnet av...  och så fick man själv fylla i vad man ville efter ...
Jag tog massa kort igår och var hyfsat nöjd när jag gick och la mig. Idag vaknade jag halv sex och kunde inte somna om så det var bara att traska ner till den väldigt öde datasalen och pilla klart med bildspelet. Peta lite med musiken och få ihop sekunderna.
Jag tror det blir rätt bra.
Däremot pratade jag med maken igår. Katten är inte alls bra. Han fick köra in honom igen så nu är han tillbaka hos veterinären. Får se om det löser sig. Risken finns att det inte går.

Första folkhögskoledagen är slut. Intensiv...

Första folkhögskoledagen är slut. Intensivt, kul och inspirerande. Svårt men jättekul att på ett kreativt sätt göra en (gånger tre) serie bilder som bygger på någon annans bild. Alltså, vår grupp hade samma startbild och skulle sen fota en som vi på nåt sätt tyckte hängde ihop med den, sedan fortsatte vi att göra fortsättningar på de andra i gruppens bilder. Hängde ni med? Knappast va? Inte som jag förklarar. Sen på kvällen var det prova på-dans och några i personalen uppträdde. Mycket prat med och tips från de andra i gruppen. Och katten har fått komma hem! Maken hämtade honom idag! Jäj!


Mot Skåne!

Så efter en hektisk helg, hem från Norge, veterinären, stå på loppis hela dagen igår, tvätta, tvätta och tvätta har jag nu packat om och åker till folkhögskola i Skåne en vecka.

Vännen Å och jag har anmält oss till en kurs i kreativt foto. Det lät lite lagom flummigt. Egentligen ville vi gått en drejkurs men hittade ingen. Det här blir nog jättebra!

Humor?

Dagens roligaste (kanske tyder på att jag inte har nåt liv?).

Att smyga in till äldsta dottern som stod i duschen, dra isär draperiet lite och skrika: "Psycho".

Katten

Hade en jättemysig vecka med C och R, barn och hund, i Norge (och Sverige). Vi var uppe på fjäll i snöstorm (nästan i alla fall, det snöade, blåste och var inte mer än 4 grader ute) och spanade myskoxar. Vi satt i solsken vid kusten och klättrade i höga berg. Mycket trevligt var det.

Däremot slutade inte resan så bra. Yngsta dottern smsade att katten var dålig. Han kunde knappt gå och mådde allmänt kass. Efter att ha stresskört hem såg vi att han verkligen var illa däran. Jag trodde att det skulle bli avlivning direkt men veterinären var mycket mer optimistisk. Jag tänkte på tumörer, påkörningar och annat elände men det var njursten. Han ligger inne men kommer att bli bra. Förhoppningsvis kommer han hem i morgon.

På ett plan kan jag förstå folk som säger "det är ju bara en katt" men det är inte så. Det är MIN katt. Min smarta, kloka, korkade, söta katt. Och jag jublar högt över att det var nåt som gick att åtgärda.


Senaste tiden...

... eller igår, i alla fall, har jag:

* Varit hos ortopeden och diskuterat operation av onda axlar. Men eftersom de inte är riktigt överens om vad det är som är fel än så blev det en kortisonspruta (som gjorde hur jä--a ont som helst) och remiss till magnetröntgen först.

* Varit på nya lägenhetsvisningar med dottern.

* Varit hemma hos bästa K och L med J. Där åt vi monsterkyckling, fotade i ösregn och märkte återigen att tiden inte går på samma sätt där som på andra ställen på jorden. Den går liksom dubbelt så fort.


Idag har jag tömt tvättkorgen, packat, packat och packat. I morgon bär det av till Norge en sväng med goda vännerna C och R. Ingen dator, ingen mobil, inget internet på nästan en vecka. Jösses, kommer jag överleva?


(Svar: Ja, lätt. Har packat målargrejerna och har dessutom trevligt sällskap och en kasse full av böcker med mig.)


Åkte med maken till Ikea för att köpa unde...

Åkte med maken till Ikea för att köpa underlakan. Hur kommer det då sig att man kommer därifrån med en kasse full men utan lakan?


Lägenhet

Var med äldsta dottern på lägenhetsvisning förra veckan, en hyresrätt, den fick hon inte. Och eftersom läget nu börjar kännas akut har hon börjat titta på bostadsrätter. Idag var vi på visning på en som låg riktigt bra i pris (annars är lägenheterna oväntat dyra i Borås). Lägenheten idag var nog det värsta jag nånsin sett. Det är som dottern sa: Inte ens Martin Timell skulle kunna göra nåt åt den.

Det var en man som bott i den i typ 15 år och han hade nog inte städat nångång under den tiden. Badrummet gick knappt att gå in i, både det och köket hade varit tvunget att riva ut helt och hållet. Mannen hade avlidit och det var inte utan att man nästan förväntade sig att han låg kvar i nåt hörn...

En annan lägenhet, också den med renoveringsbehov, har gått upp mer än det dubbla på budgivningen än så länge. Så jag antar att det jag hotat dottern med i hela hennes liv, att hon inte får flytta förrän hon är 35 år, det börjar bli en självuppfyllande profetia.

Vilse?

Planen var att åka Vänern runt i helgen. Inte för nån speciell anledning, bara för "varför inte?". Det blev inte så. I fredags hamnade vi utanför Mellerud, i hamnen i Sunnanå, efter att ha varit runt på lite ställen på vägen. På lördagen skulle vi bara in på Ica för att sen åka vidare men då visade det sig att det var nån marknad där så vi fastnade. Eftersom ingen av oss ville stressa runt sjön drog vi oss mot kusten istället. Och nu är vi hemma.

Maken jobbar en vecka till, sen åker vi på en länge sväng. Uppåt Norge med vännerna C och R.

RSS 2.0