Dags för "Rattmuff av"? Jag börjar tro det.

img_5426 (MMS)

Dags för "Rattmuff av"? Jag börjar tro det.


Jobb igen

Har haft en riktigt skön vecka och har gjort minsta möjliga. Jag misstänker att mina barn (som råkade vara hemma båda två rätt mycket) kommer lida av skörbjugg nu när skolorna kör igång igen. Mat har jag nämligen inte lagat så mycket. (fast iofs har vi grillat en del och det får väl räknas)

Annars är vi tillbaka från Enköping. Huset hemma stod inte bara kvar, det var dessutom städat (av yngsta dottern). Det kändes inte alls fel att komma hem på det sättet. Enköping var som vanligt. Vi gick på en liten marknad där vi köpte lite godis, inga kattungar fanns att kela med men solen var i alla fall framme så vi kunde sitta på trappan ändå. Kameran var med så jag har dels stuckit upp den i näsan på släkten och dels krupit omkring på marken och fotat blå- och vitsippor.

Nu känns det helt okej att vara tillbaka på jobbet. Inte så himla långt kvar tills det är sommarlov (eller nåja, sju veckor men ändå).

Påsk

Hade avslutning på meditationskursen igår med blandade känslor. Det var en jättemysig grupp men samtidigt är det skönt att det blir mindre kvällsjobb nu när våren och sommaren är på väg. Det känns inte lika lockade att stänga in sig i en lokal när man istället kan sitta på altanen.

Jag åker, med delar av familjen, bort i påsk. Till släkten i Enköping som alltid. Ända sen jag var nyfödd har jag varit där på påskarna. Det innebär att jag aldrig har något påskpynt, jag har aldrig lagat påskmat eller haft påskbrasa. Fjädrarna i humlebusken utanför är det närmaste påsken jag kommer här hemma.

Nu hoppas jag på mer sol så jag kan tillbringa lite tid däruppe på trappan med (eventuella) kattungar och lite kaffe i helgen.

Produktiv dag

Har hunnit med riktigt mycket idag. Äldsta dottern och jag åkte till Borås på förmiddagen. Där passade vi på att hämta min väska som jag åkte från igår hos vännerna. Sedan var dottern på anställningsintervju för sommarjobb. Det gick så bra att hon ska börja jobba nu på lovet redan. Efter det hittade jag äntligen en klänning till bröllopet vi ska på i maj och vi ramlade in till en frisör som dottern gillar och fick klippt oss båda två. Rätt välbehövligt i alla fall när det gällde mig. Jag tror det var minst ett halvår sen sist.

Nu ska jag ut i solen på altanen och ta med lite korrläsning till äldsta dotterns och hennes klasskompisars bok som snart ska tryckas.

Lugnet infinner sig

Våren är här och lugnet infinner sig. Gjorde vårens sista stora jobb i torsdags. Bästaste J och jag fick en hel del folk till slut. Sista dagen bara ramlade det på. Och riktigt bra gick det.

Igår och idag har vi varit sociala med äldsta dottern som är hemma från folkhögskolan och hennes pojkvän. Vi satt och spelade spel halva natten igår och har grillat och haft det härligt idag. Har inte ens tänkt på att sätta på datorn eller på att plugga eller på att städa eller nåt annat "dåligt samvete" som brukar fylla min hjärna. Riktigt skönt.

Nu ska jag ut och fortsätta läsa en bok som en elev "tvingar" mig att läsa: Älskade Mikael. Inget jag har hoppat högt av glädje av än men vem vet?

Och det bästa av allt: Påsklov!

Klänning

Jag måste ha tag på en snygg klänning till ett bröllop jag ska på och är ute och letar (smått) desperat. Det går inget vidare. Däremot hittar jag massa andra kläder istället. Som jag köper. Det är så sällan jag hittar nåt jag vill ha (kan bero på att jag sällan är i klädaffärer) så när jag hittar nåt köper jag det.

Men klänning? Nä. Funkar inte jeans, linne och brandgula converse?

Årets påskris klart.

img_6114 (MMS)

Årets påskris klart.


Snabb?

Maken har gjort det igen. När vi tittade på Mästarnas mästare sa han den oförglömliga kommentaren:

-Dom var lika snabba men hon var snabbare.

Han kan nog satsa på en karriär som sportjournalist när som helst

Ett vårtecken från i helgen. En "nydöd" fl...

img_7087 (MMS)

Ett vårtecken från i helgen. En "nydöd" fluga på fönsterbänken (jag tror inte den legat där sedan förra sommaren).


Hjärta

När mitt hjärta höll på med sina galopperingar i vintras skickades en remiss till sjukhuset för att jag skulle få bärbart ekg. Jag försökte avboka tiden nu när den kom eftersom hjärtat har känts bra sen blodvärdet blev bättre men det gick inte för sig. Så nu ska jag dit idag i alla fall.

Det är bara det att jag kom på att jag direkt efter jag har fått den ska på utvecklingssamtal till dotterns skola som, just nu, inte funkar speciellt bra. Risken är att min puls kommer att gå upp i 150. Undra vad dom kommer säga om det på sjukhuset när jag lämnar tillbaka apparaten...


Ålder

De jag var på Styrsö med är folk jag träffade när jag gick en utbildning till postkassör. Det var 1989. Då var jag, och några till, unga och stod i början av vårt vuxenliv. Inga barn och allt var nytt.

De andra som var "lite äldre" kändes på gränsen till gamla. De var ju stadgade, hade barn, hus och hade haft ett vuxenliv rätt länge. helgen räknade jag ut att dom var runt 30-35 år då.... Vill inte ens tänka på hur gammal jag är nu.

Men jättekul att vi sju fortfarande, efter 22 år, träffas och har så kul ihop.

Styrsö

Så var jag hemma igen. Men vilken härlig helg det blev. Researrangören hade gjort sitt bästa så hon hade även fått solen att skina.

Fredag när alla kom satt vi i vårt lilla hus (där vi var ensamma) och åt och pratade. Lördagen gick åt att promenera på ön, fika, äta, sola (och det känns idag!) och slappa. Middag på kvällen på Pensionatet. Också det jättemysigt.

Idag när jag kom hem gick luften ur mig. Efter en fika på altanen (har jag gjort nåt annat än att äta?) ramlade ner i sängen och sov en timme.

Måndag, fredag, måndag, fredag....

Består veckan verkligen av andra dagar än måndagar och fredagar? Inte riktigt i min värld i alla fall.

Denna helg ska tillbringas på Styrsö med sex före detta arbetskamrater. Sju damer i blandade åldrar. En talang som de flesta av oss har är att vi är rätt duktiga på att prata. Släng sen till lite mat, godis och vin så känns det som att helgen är räddad.

 

 


Cyklister

Nu vet jag vad jag inte saknat under vintern. Alla dessa kamakazecyklister som lever livet (ett tag till) i Göteborg. När jag körde in till Universitetet idag var jag överlycklig över att inte kört över en enda av alla dessa galningar som kör rätt ut, korsar vägar hej vilt och tror att dom lever i skydd av nån övermänsklig kraft. Men det kanske dom gör också.

Dom verkar inte förstå att även om jag kör en relativt liten bil så är det ändå en bil med plåtgrejer. Dom själva har liksom inte lika mycket skydd. En cykelhjälm väger lätt i den jämförelsen.

Blommor

Hade en ledig dag så maken och jag var i stan en sväng och köpte bland annat lite blommor. När vi kom hem pratade en familjemedlem, som jag lovat att inte avslöja identiteten på, med min mamma i telefon.
Vid försök att tala om vad för blommor som inhandlas lät det ungefär så här:
-Du vet såna där små påskliljor, narcissister eller nazister eller vad dom nu heter.

Nära skjuter ingen hare?


Lättlurad

Jag är nog en av de mest lättlurade människor som finns. Jag tror på allt som folk säger. Nästan. Så dagen igår, den 1 april, är ingen favoritdag. Speciellt inte när man jobbar som lärare.

Nu har mina elever ändå varit snälla under åren. En gång var det en klass som ställde om klockan så lektionen slutade tio minuter innan den skulle ha slutat men det är nog enda gången dom har lurat mig.

Igår var det, tack och lov, muntligt nationellt prov så jag hann inte prata med eleverna på ett mer normalt sätt så jag klarade mig i år igen.

RSS 2.0