Lycka

Läser (eller lyssnar egentligen) på en bok nu. En lite typ Självförverkliga dig själv-bok, Munken som sålde sin Ferrari. Det var rätt mycket skriverier om den när den kom ut men jag är och brukar vara lite sen i starten. Jag har inte kommit så långt men än så länge är den bra.

En grej som den tar upp är vad vi människor strävar efter: pengar, större hus, snabbare bil, dyra kläder osv men författaren menar att det enda vi egentligen borde sträva efter är att bli lyckliga. Löjligt enkelt men troligen nåt som försvinner i vardagen.

Kunde inte låta bli att fundera på vad folk skulle svara på den frågan: Är du lycklig? Helst hade jag velat smsa över den till kreti och pleti men det enda smset jag fick iväg blev till maken. Hans svar? Jo, han svarade: Vad?

Kommentarer
Postat av: mickis

jag tror faktiskt maken svarade "ja, det är jag väl"

Men Åsa... Är DU lycklig?

Kram

2010-09-28 @ 20:18:19
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: mickis

jag tror faktiskt maken svarade "ja, det är jag väl"

Men Åsa... Är DU lycklig?

Kram

2010-09-28 @ 20:19:53
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: sweetmama

Ha ha ja ibland kan det vara svårt att hänga med i svängarna. Du får låta maken lyssna på boken sen så han hänger med lite ;o)

2010-09-28 @ 21:44:03
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Daniel

Tycker folk borde vara mera på vardagslyckan, man ser/får lyckan om tar emot den.

2010-09-29 @ 08:20:40
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Helga

Sånt som man börjar förstå lite senare i livet. Jag bryr mig inte så mycket om prylar och kläder. Jag vill vara hel och ren men sedan räcker det. Hur många plagg/prylar kan man ha egentligen. Nej, lyckan strävar jag hellre efter.Jag fyller 50 nästa år och då ska jag önska mig att gästerna skänker pengar till god ändåmål istället för att ge mig mer prylar. Bra va!?

2010-09-29 @ 09:28:45
URL: http://www.helga1.bloggplatsen.se
Postat av: mammakero

Ja, jag anser att jag är lycklig! Eller ska jag egentligen döpa om ordet lycklig till tillfreds/harmonisk? För det är mindre laddade ord. Säjer jag att jag är lycklig, så blir jag alltid rädd att något hemskt ska hända för att jag uttalade ordet lycklig tillsammans med jagär...

2010-10-01 @ 10:39:42
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: M

Jag har försökt ta mig igenom den där jäkla boken i flera omgångar. Jag kommer en 30 sidor in och visst, den har en sak att säga, men har man inte hört den förr ungefär hundratusenmiljoner gånger? Är jag en surkärring som trycker han är lite självgod? Jag har dock bestämt mig att jag ska igenom den, den är ju inte särskilt tjock, men jag tycks h svårt att hålla fokus på vad han skriver. Seglar iväg i tanken liksom. Kanske jag skulle lyssna på den istället? Men som sagt, det han vill säga är ju klokt...bara det att det känns som att det där vet man ju redan? No news.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0