Karl-Bertil Jonson

Det viktigaste programmet för mig, varje jul. Missa inte, ettan kl 19. I morgon.


När den här julen som sagan handlar om närmade sig blev det som vanligt ett bakande och korvstoppande, ett fejande och putsande, ett stöpande och köpande, ett rumsterande och paketerande och ett vansinnigt uppsving i affärsverksamheten som gjorde att de rika knösarna till affärsmän blir ännu rikare och de fattiga satarna till kunder ännu fattigare.
...
En sorgsen glädjeflicka flöt förbi honom och konstaterade med ett smått besviket ögonkast att han var för ung. En stackars sälle satt på trappan utanför en port och stirrade på honom med en krympling renat i blicken. En ung kvinna kved stilla på trottoaren med ett spädbarn på armen, utstött från hemmet av barnets grymme fader. En ungdomsbrottsling ven förbi som en sorgsen vindpust i en stulen Opel Kapitän.
  Julen var nära.
  Dessa olyckliga för vilka Frälsningsarméns grytor hållas kokande. Till alla människor en god vilja. Nu tändas tusen juleljus. Vem tänder ljus för den som vandra i mörker? Dansa kring granen, hoppfarallala. Glädjens högtid. Kallt lyser julens stjärna på dem som icke hava något hem. Att ta från de rika och ge åt de fattiga.
  Att ta från de rika och ge åt de fattiga.


Kommentarer
Postat av: Helga

Jag har ännu aldrig sett programmet eftersom vi alltid gör annat då. Men är detta budskapet är det ju ett kanonprogram...

2009-12-23 @ 15:48:18
URL: http://www.helga1.bloggplatsen.se
Postat av: Daniel

Inte heller sett det

men låter ju som ett BEHÖVLIGt viktigt program!!

2009-12-23 @ 20:24:54
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: MariaH

kall lyser julens stjärna på dem som icke hava något hem...

så synd att tage danielsson är borta o inte kan kommentera samhället mer. Ha en riktigt god jul1

2009-12-23 @ 23:41:17
URL: http://morellens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0