Grannar

Snodde en god idé av vännen K för ett tag sen. Hon berättade att hon tänkt bjuda sina grannar på fika för att lära känna dom. Hon var dock lite tveksam på grund av att hon bor på så liten yta.

Jag tyckte i alla fall att tanken var god. Mycket god. Vi har ju bott på nya stället i dryga tre månader nu men bara träffat ett fåtal. Så jag bestämde att vi skulle bjuda hem nya grannarna på glögg nu dagen före första advent. Sagt och gjort. Vi fixade lite fika, glögg och gjorde oss redo. De tio lapparna var utdelade i god tid och vi hade ingen aning om ifall nån skulle komma överhuvudtaget. Redan på morgonen hade dock ett par kommit med en blomma och önskat oss välkomna med beklagade att de inte kunde komma på eftermiddagen då de skulle vara borta då.
Klockan närmade sig tre och det var knäppt tyst. Inte ett ljud. Maken och jag var lite nervösa över att få äta snittar, pepparkakor och annat i flera dagar framöver men då smällde det till. Först kom ett mindre gäng på sex personer, efter det ytterligare några.
 
Det blev en riktigt trevlig eftermiddag. Kul att få se folket på gatan, kul att få några namn. Under de tre timmarna som de stannade hann det gå åt mycket glögg och det pratades en hel del. Riktigt roligt! Ännu roligare när vi senare räknade ut att alla, utom boende i ett hus, på något sätt varit inblandade, antingen live eller via hälsning med de andra.

Kommentarer
Postat av: Helga

Vilken bra idé!

2015-12-07 @ 09:57:43
URL: http://www.helga1.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0