Heimlichmanövern

Vi satt och pratade på jobbet igår och då fick jag reda på en grej som gått mig totalt förbi. För nån vecka sen satte en kollega i halsen i personalrummet och kunde inte få luft. Det hemska är ju att han inte heller kunde göra sig förstådd, han kunde inte prata alls, så ingen fattade vad som hände. Ingen reagerade när han gick runt i rummet. Till slut var det en verkligen förstod att det var allvar och som gjorde heimlichmanövern på honom så han fick bort det som satt i halsen.

Men så otäckt! Hade jag varit i personalrummet då så hade jag nog troligen inte heller förstått allvaret. Man tror ju inte gärna att en sån sak händer. Jag är glad att kollega två var så klartänkt så hon reagerade och inte bara undrade.

Nu efteråt fick jag också reda på att ofta när man sätter i halsen så går man till toaletten för att man, av nån underlig anledning, inte vill störa dom andra (låter lite svenskt). Så ofta går man undan när man satt i halsen, stänger in sig på toa och där är det ju ingen som märker vad som hänt.

Det gäller nog att hålla ögonen öppna lite ner framöver.

Kommentarer
Postat av: mickis

Vilken otrolig tur att kollega2 visste hur man gjorde heimlichmanöver & att hon förstod allvaret i situationen :) Dagens Hjälte!



Ha en fin helg!

2009-02-07 @ 11:14:25
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: lena

Det där lät otäckt!!

Ja,man kan undra varför man just går undan när något sånt händer.Tur att allt gick bra:)

Ha en fin lördag, kram lena.

2009-02-07 @ 12:07:37
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: mammakero

Det är jättebra att förstå vad det är som händer och ännu bättre att kunna göra en Heimlich! Vi har övat på en docka, men skulle det ske i verkliga livet med en chockad, andlös person, vet jag inte om jag skulle klara det...

2009-02-07 @ 12:43:05
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: sweetmama

Fy vad läskigt !

Jag har faktiskt varit med om det själv men då var det en vass bit från ett tacoskal. jag fick ju lite luft men kunde inte prata eftersom det vassa skalet skar in. Så numera är det bara mjuka skal i mitt hem

2009-02-07 @ 13:41:05
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Helga

Vilken tur att allt slutade lyckligt!! Vi tränar på heimlich varje år, men ännu har jag inte praktiserat den. Bra att det fungerade.



Däremot stämmer det där med att gå till toa. Många passagerare vill till toa när de mår dåligt och svimmar/ spyr på vägen dit.

2009-02-07 @ 17:16:25
URL: http://helga1.bloggagratis.se
Postat av: Fru Pusselbit

Vad skönt att det där slutade lyckligt!



Ha det så gott! =)

2009-02-08 @ 23:48:52
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com
Postat av: Rospiggen

Skitläbbigt! Är det något jag är skitnervis för förutom eld och vatten och farligheterna med det, så är det att barnen sätter i halsen. Gudskelov klarade han sig!

2009-02-13 @ 19:21:17
URL: http://www.metrobloggen.se/piggen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0